Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A feminista világnézet tagadja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feminista világnézet tagadja azt, hogy ma a nőknek a domináns férifak jönnek be a társadalomi változásokra hivatkozva?

Figyelt kérdés

Azt talán mindenki elismeri, hogy a nőknek az őskorban a domináns férifak jöttek be. Ez nem is lehetett másképp, hiszen akkor veszélyes idők voltakak. Ha a férifi nem volt elég tökös, akkor nem tudta volna elkergetni a barlang elől a vadállatot, hogy megvédje a nőt és a gyereket. Esetleg nem tudta volna megvédeni más törzsektől sem, akik fosztogattak, és nőket raboltak. A nőknek a legvonzóbb a törzsfőnök lehetett, aki erős, vezető alkat volt.

Ma már változott a világ nagyobb a közbiztonság, és ha jól látom a feminizmus kezdte el terjeszteni azt az eszmét, hogy legyen teljes egyenlőség, és, hogy a férfiak is vállalják fel az érzelmeiket. Ezáltal mitha megjelent volna egy új férifitípus, akinek nőies vonásai vannak.

Éppen ezért nekem úgy tűnik, hogy a feministák tagadják, hogy a nőknek a domináns férifak jönnek be. Nem tudom, hogy tényleg így van-e. Jól látom?

De ha igen, akkor mit kezd a feminizmus az evolúciós pszichológia kijelentésével, miszerint az agy nem változott olyan gyorsan a környezettel, és ma is lényegében úgy gondolkodunk, mint régen?

Vagy mit kezd Alan és Barbara Pease - A testbeszéd enciklopédiája című könyvében tett kijelentésével, miszerint a nőknek a domináns férifak jönnek be?

Köszönöm a válaszokat előre is.

2022. ápr. 26. 09:46
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:

Mindenki maga dönti el, hogy mit tart helyesnek ebben a kérdésben. Nem kívánom bizonyítani az igazamat, csak leírtam, én mit gondolok.

Egyébként nem álltom, hogy az intelligens érzékenyebb pasiknak nincsenek jó gondolataik.

2022. ápr. 26. 13:57
 42/55 A kérdező kommentje:
*állítom
2022. ápr. 26. 13:58
 43/55 anonim ***** válasza:
100%
Mire alapozva? Mert te azt hiszed, tökös gyerek vagy? És nyilván a magabiztos férfiasság megnyilvánulása, hogy lenézel másokat.
2022. ápr. 26. 14:08
 44/55 anonim ***** válasza:
82%

Mindenki maga dönti el, igen.

Tehát nem tagad semmilyen világnézet semmit. Megkaptad a választ a kérdésedre.

Miért nem válaszolsz arra már oldalak óta, hogy szerinted miért csak a két véglet létezik?

2022. ápr. 26. 14:11
 45/55 anonim ***** válasza:
100%
Arra nincs értelmes gondolata.
2022. ápr. 26. 14:16
 46/55 A kérdező kommentje:

"Mert te azt hiszed, tökös gyerek vagy?"

Nem vagyok az, viszont nem vagyok kifejezetten érzékeny sem. Régen nagyon az voltam, viszont semmi jó nem származott belőle, amikor sirdogáltam, a nők sem tudták értekelni. Most középen vagyok, és örülök, hogy ki tudtam törni abból az állapotból, ahol voltam. Remélem, mire középkorú leszek, elérem azt az állapotot is, hogy domináns férifi váljon belőlem. Nem igazán nézek le másokat.

"Miért nem válaszolsz arra már oldalak óta, hogy szerinted miért csak a két véglet létezik?"

Ez a két kiforrott véglet van, leszámítva azt, hogy ha skálán ábrázoljuk, akkor van, aki ehhez, van aki ahhoz áll közelebb. Ami velem történik, az egy átmeneti állapot, ami meglehetősen ritka, és szerintem személyiségfejlődés nélkül nem lehet előidézni. Tehát itt hinném, hogy megáll az illető. Vagy visszafejlődik, vagy előre. Ezért ez a forma csak átmenet.

2022. ápr. 26. 14:23
 47/55 A kérdező kommentje:
*Tehát nem hinném, hogy itt megáll az illető.
2022. ápr. 26. 14:25
 48/55 anonim ***** válasza:
90%

"leszámítva azt, hogy ha skálán ábrázoljuk, akkor van, aki ehhez, van aki ahhoz áll közelebb"

Lényegében az emberek kb 90%-a ide tartozik. Leszámíthatod, csak akkor már nagyon elméleti lesz a kérdés mert a férfiak ~10%-a érintett.

A legtöbb férfi (szerencsére) nem nőies, és eközben a legtöbb férfi (szerencsére) nem érzéketlen kontrollmániás.

2022. ápr. 26. 14:27
 49/55 A kérdező kommentje:

Ezzel nem értek egyet. Szerintem az emberek többsége domináns, vagy pedig alárendelt. De ha ezt a felosztást nézzük, akkor kevesebb a domináns, mint az alárendelt.

Ezt már munkahelyen is meg lehet figyelni. Kevés olyan dolgozó van, aki felfelé törekvő, az alkalmazottak rendszerint szó nélkül teszik, amit mondanak nekik.

Az én átmeneti formám az egyik munkám során is megfigyelhető volt: nem léptettek előre, de nem is tettem csak azt, amit parancsoltak. Volt, mikor én kínáltam megoldást egy helyzetre, és azt el is fogadta a főnök.

2022. ápr. 26. 14:36
 50/55 anonim ***** válasza:
75%

A feminizmus semmi ilyet nem mond. Nem értem honnan szedték ilyen hülyeségeket.

Én feminista vagyok, de a domináns férfiak jönnek be. Na puff.

2022. ápr. 26. 14:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!