Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feminista világnézet tagadja azt, hogy ma a nőknek a domináns férifak jönnek be a társadalomi változásokra hivatkozva?
Azt talán mindenki elismeri, hogy a nőknek az őskorban a domináns férifak jöttek be. Ez nem is lehetett másképp, hiszen akkor veszélyes idők voltakak. Ha a férifi nem volt elég tökös, akkor nem tudta volna elkergetni a barlang elől a vadállatot, hogy megvédje a nőt és a gyereket. Esetleg nem tudta volna megvédeni más törzsektől sem, akik fosztogattak, és nőket raboltak. A nőknek a legvonzóbb a törzsfőnök lehetett, aki erős, vezető alkat volt.
Ma már változott a világ nagyobb a közbiztonság, és ha jól látom a feminizmus kezdte el terjeszteni azt az eszmét, hogy legyen teljes egyenlőség, és, hogy a férfiak is vállalják fel az érzelmeiket. Ezáltal mitha megjelent volna egy új férifitípus, akinek nőies vonásai vannak.
Éppen ezért nekem úgy tűnik, hogy a feministák tagadják, hogy a nőknek a domináns férifak jönnek be. Nem tudom, hogy tényleg így van-e. Jól látom?
De ha igen, akkor mit kezd a feminizmus az evolúciós pszichológia kijelentésével, miszerint az agy nem változott olyan gyorsan a környezettel, és ma is lényegében úgy gondolkodunk, mint régen?
Vagy mit kezd Alan és Barbara Pease - A testbeszéd enciklopédiája című könyvében tett kijelentésével, miszerint a nőknek a domináns férifak jönnek be?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Egy példa: A domináns manipuláló személy. Ő például minek számít? Nem domináns, de irányítja a dominánsat és rajta keresztül éri el amit akar. Egy csomó ilyen emberi viszony van, ahol az erős/intelligens/domináns embert lazán irányítja egy olyasmi karakter, aki nem az.
Lásd miniszterelökeinket a világban. Többségük domináns, mégis van a háttérben valaki, aki irányítja őket úgy, hogy ő maga meg sem jelenik a nagyobb nyilvánosság előtt.
A dominancia nem egyenlő az elnyomással.
Ha egy férfi el akar nyomni egy nőt, az nem domináns. Ott inkább önbizalomhiány van, ezért akar uralkodni a gyengébb felen.
Persze csak a fizikailag gyengébb, határozatlan nőt tudja elnyomni az ilyen ember. Egy kb. 180 cm magas, sportos testalkatú, magabiztos nővel ez nem jönne össze.
Szóval akkor szerinted (vagyis a tapasztalataid szerint) mindenféle kapcsolattípusban van egy domináns fél, és a domináns fél irányítja a kapcsolatot, ha jól értem.
Az én saját tapasztalataim nagyon mások. Én senkit se irányítok, és senkitől se fogadok el irányítást. Egyetlen kapcsolatomra sem volt igaz, se barátságra, se párkapcsolatra, hogy bármelyik fél is irányított volna bármit is.
A párkapcsolatomon belül is mindketten azt csinálunk, amit akarunk (a másik megcsalásán kívül persze) és amíg ezek passzolnak, illetve nem zavarják a másik felet, addig működik a kapcsolat. De ha nekem már irányítanom kéne a másik felet, mert nem felel meg az amit magától csinál, az már régen rossz. Az egy fárasztó nyűg, teher, és nem párkapcsolatnak élném meg, hanem úgy hogy az anyja vagyok és még nevelgetnem kell.
Ettől eltekintve nyilván nagyon sok olyan kapcsolat van, ahol az egyik fél azt érzi, hogy neki irányítania kell, sőt vágyik arra, hogy irányíthassa a másikat, de ez csak egy belső elégedetlenség(nem is feltétlen a párja irányába), amit így próbál levezetni. Még olyan is van, mikor az illető saját magát olyan gyengének érzi az életben, hogy a párja irányítása adja meg neki azt a hamis illúziót, hogy mégis csak erős, határozott és fontos. Illetve van a másik oldal is, amikor arra vágyik valaki, hogy irányítsák, ezek az emberek pedig bizonytalanok és gyengék. Szerintem.
Azt gondolom, ha egy ember teljesen rendben van önmagával, akkor nem érzi, azt se, hogy irányítania kéne másokat, se azt, hogy ő szorul irányításra.
Feminista vagyok. Kezdésképpen nem értem, miért lenne "nőies" egy férfi attól, hogy vannak érzelmei.
Innentől meg az egész kérdés értelmetlen számomra. Nyilván heteróként nem akarok "nőies" férfit magam mellé, de olyat se aki erőszakos és irányítgatni akar.
Felejtsük már el az inceleket. Nem igaz, hogy nem lehet egyetlen vitatott kérdést sem feltenni, mert mindig előjönnek ők. Kit érdekelnek? Anonim emberek, akik kizárólag a neten tevékenykednek, élőben nem is látod őket.
"És nem attól lesz valaki "domináns", hogy tagadja az érzelmeit."
Ez igaz, de egy férfi ne legyen pl. sírós, mert nagyon gáz. Mondjuk időnként elfogadható, de az ilyen" mindig kiadom magamból az érzelmeket" szerintem nagyon rossz, egyáltalán nem férfias, és nem is domináns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!