Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feminista világnézet tagadja azt, hogy ma a nőknek a domináns férifak jönnek be a társadalomi változásokra hivatkozva?
Azt talán mindenki elismeri, hogy a nőknek az őskorban a domináns férifak jöttek be. Ez nem is lehetett másképp, hiszen akkor veszélyes idők voltakak. Ha a férifi nem volt elég tökös, akkor nem tudta volna elkergetni a barlang elől a vadállatot, hogy megvédje a nőt és a gyereket. Esetleg nem tudta volna megvédeni más törzsektől sem, akik fosztogattak, és nőket raboltak. A nőknek a legvonzóbb a törzsfőnök lehetett, aki erős, vezető alkat volt.
Ma már változott a világ nagyobb a közbiztonság, és ha jól látom a feminizmus kezdte el terjeszteni azt az eszmét, hogy legyen teljes egyenlőség, és, hogy a férfiak is vállalják fel az érzelmeiket. Ezáltal mitha megjelent volna egy új férifitípus, akinek nőies vonásai vannak.
Éppen ezért nekem úgy tűnik, hogy a feministák tagadják, hogy a nőknek a domináns férifak jönnek be. Nem tudom, hogy tényleg így van-e. Jól látom?
De ha igen, akkor mit kezd a feminizmus az evolúciós pszichológia kijelentésével, miszerint az agy nem változott olyan gyorsan a környezettel, és ma is lényegében úgy gondolkodunk, mint régen?
Vagy mit kezd Alan és Barbara Pease - A testbeszéd enciklopédiája című könyvében tett kijelentésével, miszerint a nőknek a domináns férifak jönnek be?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Azért, mert nem úgy tűnik, hogy a feminizmus nem csak a társadalomi életre kínál új megoldást, hanem a párkapcsolatra is.
Abban egyetértek vele, hogy a férfi is vegye ki a részét a házimunkából. De a kapcsolatokban van egy domináns fél, aki általában irányít, ami hagyományosan a férfi. És nekem úgy tűnik, a feminizmusnak ez nem tetszik.
2.
Főbohócok ideje.
Kérdező
Ezt minden nap megkérdezed.
Tévedsz. Nem szoktam megkérdezni minden nap. Soha nem volt még ilyen kérdésem.
Valakivel összekeversz.
Én nőként nem bírom elviselni, ha egy férfi domináns. Valamiért nem tartom vonzónak és mindig az jár a fejemben, hogy teljesen elnyomna, ha együtt lennénk. Utálom, ha valaki szabályozni akar, az egész kapcsolat egy harc lenne, mert ő dominálni szeretne én meg nem hagynám.
Az első férjem ilyen volt, bár ismerkedéskor teljesen más képet mutatott magáról, el is váltunk egy év után.
Szerintem van domináns fél. Amikor barátnőkkel ismerkedtem, akkor is lehetett látni, hogy ki az, aki általában a dominánsabb. Sőt, ha csoportokban vannak a nők, ott is van egy, akire a többiek hallgatnak. De ez igaz a pasikra is, egy baráti társaságban is van egy hangadó srác.
Szerintem az emberi kapcsolatok többségében van domináns fél, nekem ez a megfigyelésem.
9.
De nem csak "domináns" meg "nem domináns" van, hanem egy sereg átmenet, kívülálló, árnyaltabb karakter is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!