Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi a baj a liánozás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a baj a liánozás?

Figyelt kérdés

Aki nagyon önálló és könnyen ismerkedik, az nyilván azonnal szakítani fog, mert talál mást.

De aki nem? Nyilván jó, ha az ember mellett van valaki, mert van kivel szexelni, együtt fizetik a lakást, stb. Nem jó stratégia tisztességesnek lenni, és kidobni a másikat, mert csak magának árt az ember. Akkor dobja ki, ha van más valaki.

Tehát az én véleményem: a talpraesett, önálló embereknek nincs szükségük liánozásra. De aki nincs ezen a szinten, azt szüksége van rá, de nem lehet elítélni.

Liánozásra fel! :)

2022. jan. 26. 12:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

A lianozassal csak annyi baj szokott lenni hogy amig vki nem tud feldolgozni egy veszteséget (szqkitasi fajdalom), addig hajlamosabb olyan kaocsolqtokba belefutni ami sz.rabb mint az elozo.

Azaz menekulesbol nem jo gyorsan mashoz szalqdni. Ilyenkor az ember nem képes racionalisan donteni a jeloltek kozt hanem rogton az elso jo aki utba kerul. Aminek igy nagyobb az eselye hogy szívás lesz mert nem mérlegel mert nem tud racionalis lenni

2022. jan. 26. 12:36
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Plane ha még megvqn az előző. Nagyban az elozo okozta sérelmek alapján fogja választani a kovetkezot.

Szelsoseges pelda:

Valaki párja alkoholista menekulni akar. Igy CSAK arra fokuszal ha a kovetekzo nem iszik, már jó. Es ugrik is a masikkal valo kapcsolatba, es igy lesz cseberbol veder a lianozassal

1.voltam

2022. jan. 26. 12:38
 3/13 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem alapból sunyi, aki a másik mellett ismerkedik. Kivéve ha ezt nyíltan felvállalja a "használt" párja előtt, de akkor igazából ők már nem is egy pár, csak anyagi vagy szexuális okok miatt átmenetileg együtt élő emberek.

De aki a másik mellett ismerkedik titokban, miközben azt azt hiszi minden oké, az a szememben sunyi selejt. Ilyen ember meg nem kéne, mert úgysem mellettem fog gerincet növeszteni, és jó eséllyel előbb-utóbb én is hátrahagyott lián leszek.

Aki nem bír egyedül élni, az maradjon az anyjánál, vagy keressen lakótársat. Aki nem bír szex nélkül élni, keressen szexkapcsolatot. De a tudatos liánozás gáz.

2022. jan. 26. 12:39
 4/13 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem a liánozásnak bizonyos típusai bajosak. Azzal sztem nincs gond, hogy van egy párkapcsolat, valószínűleg már nem jó annyira (max. a kényelmesebb, langyoskaki-pártibb fél gondolja annak), az egyik fél talál vkit, aki beindítja / akivel nagyon egy hullámhosszon vannak, esetleg kivárnak és egymásba szeretnek, és akkor a szakítás után rögtön kapcsolat.

A gond akkor van, ha:

- azért ismerkedik az illető, mert a töke kivan a jelenlegi pasijával, és valami mást keresne, és az első szembejövővel elmegy... ez az új pasival / csajjal sem etikus feltétlenül, mert van, hogy kb. búfelejtőnek használják, és nem azért jött vele össze az illető, mert tényleg annyira szereti vagy tetszik neki... de saját magával szemben sem feltétlenül okos döntés, mert ilyenkor néhány ember hajlamos nem megnézni az új pasi / csaj személyiségét... és akkor kiderül hónapok múlva, hogy "az előző pasim féltékeny volt... ez meg nem féltékeny, de csapodár / buta / agresszív".

- ha megcsalás is van a dologban

- ha a párjának kummant, és hazudik arról, milyen jó a kapcsolat, mert vagy társfüggő, vagy kihasználja, hogy "amíg nem találok jobbat, addig se legyek egyedül / legyen szex / legyen fedél a fejem folött / kevesebbet kelljen kajára költeni"

2022. jan. 26. 12:45
 5/13 A kérdező kommentje:

Aki liánozik, az szexkapcsolatot sem tud keresni. Ezért marad a házi koszt mellett, mert a friss árut nem tudja beszerezni.

2022. jan. 26. 12:45
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

#5 Jah, hát nyilván. De ez még nem ok arra, hogy másokat átverjen. Mert a kedves párja meg ebből semmit nem tud, tervezgeti a jövőt, azt hiszi minden oké. Közben a takonygerincű liánozó meg a budin a Tindert húzkodja. Nagyon idilli kép.

Én mint írtam, ilyen emberrel soha nem kezdenék, hiszen már a kapcsolat legelején bebizonyosodik róla, hogy semmibe veszi az aktuális párját, akkor engem miért tisztelne jobban? Mondjuk tény, engem nem is szoktak kihasználni, és nem is volt még nagy szerelemi bánatom, mert az ilyen hazug embereket csípőből offolom, szenvedjen vele, aki szereti ha fáj. De tényleg, kezdjen vele aki akar, csak aztán ne csodálkozzon, ha az ő feje is át lesz verve.

Te amúgy mit szólnál, ha te lennél lián, és az aktuális párod melletted vadászna az újra?

2022. jan. 26. 12:53
 7/13 A kérdező kommentje:

De, ok lehet arra, hogy másokat átverjen. Az ember önző lény, és semmi oka nincs arra, hogy tiszteljen olyasvalakit, akibe már nem szerelmes, de azért még a hasznát tudja venni.

És ne legyél képmutató: ha a mostani párod előtt 5 éve nem szexeltél volna, mert nem tudtál partnert szerezni, ráadásul anyagilag sem állnál jól, akkor te is liánoznál. Maradnál addig, amíg nem akad jobb. Nem hiányoznának a szexmentes évek, meg, hogy azon gondolkozz, mit eszel holnap.

Mindenki liánozik, aki nem elég talpraesett. Mindenki.

2022. jan. 26. 12:57
 8/13 A kérdező kommentje:

"Te amúgy mit szólnál, ha te lennél lián, és az aktuális párod melletted vadászna az újra?"

Azt szólnám hozzá, hogy fejlődnöm kell. Nem érintene meg érzelmileg annyira. Örülnék, hogy kiderült, hol tartok, és igyekeznék jobb lenni, legközelebb ne lián legyek, hanem főnyeremény. :)

2022. jan. 26. 13:00
 9/13 anonim ***** válasza:
94%
Ne magadból indulj ki. Nem mindenki liánozik, mert nem mindenki életképtelen egyedül. Mi nők sem.
2022. jan. 26. 13:15
 10/13 anonim ***** válasza:
94%
Az a baj, hogy mindig lesz jobb, okosabb, szebb. Akiben nincs meg az alap tartás, tisztelet, az nem fog megállapodni egy mellett. Lehet, hogy évekig igen, mert épp nem talál mást, de minden kapcsolat be tud fásulni egy idő után, dolgozni kell azért, hogy ne. Akiben nincs meg ez a hajlam, annál csak a szerencsén múlik, hogy kitart-e a párja mellett, vagy épp bármikor jön egy jobbnak tűnő, akiért dobbant.
2022. jan. 26. 13:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!