Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feltétel nélküli szeretet az, ha akkor is szeretem a páromat, ha megcsal, visszaél a bizalmammal, megver és kihasznál?
Hatalmas baromság hogy bárkinek is jár a feltétel nélküli szeretet. Aki bánt, az repül az életemből, sőt, ha valakinek fájdalmat okoztam valahogy és emiatt nem tud bízni bennem, akkor szeretném, hogy már csak a saját lelki békéje miatt is megszabaduljon tőlem.
Kifejezetten szar érzés lenne ha valaki hűséges kiskutyaként szeretne, ha rossz ember lennék, azoktól az emberektől meg kifejezetten undorodom, akik azt hiszik hogy nekik mindent el kell nézni.
Ne legyél rossz ember, és akkor szeretni fognak. Az pedig, hogy az emberek nem hajlandóak átmenni lábtörlőbe, nem jelenti, hogy nem létezik erős, őszinte szeretet.
Szerintem igen. És éppen ezért nem hiszem, hogy egy párkapcsolatban feltétel nélküli szeretetet kell várni. Szerintem a feltétel nélküli szeretet egyetlen helye a szülői szeretet, és az is leginkább gyerekkorban.
Más megközelítésből meg úgy is tekinthetjük, hogy az, hogy valakit szeretünk nem elég indok ahhoz, hogy együtt legyünk vele. Sajnos sokszor a szeretet valóban megmarad egy megcsalás, visszaélés, bántalmazás után is, pont emiatt szenved az alany.
Igen és nem. A feltétel nélküli szeretet sem feltétel nélküli, mert a kialakulásához kell az, hogy nagyon mélyen ismerd a másikat, az pedig éveken át tartó bizonyítás eredménye. Nem kell mindenkinek feltétel nélküli szeretetet osztogatni az első perctől, nem is lehet.
Ahol adottak egy ilyen mély szeretet kialakulására a lehetőségek, ott a két fél nyitott és őszinte egymás felé, és nagyon mély bizalom van. Ha van egy párod, akit ismersz 10-20 éve, tudod az értékeit, bízol benne, és feltétel nélkül szereted, akkor azt, hogy megverjen/megcsaljon/kihasználjon, valaminek okoznia kell, mentális betegségnek pl., mert ha szimplán a világlátása lenne torz, nem is alakult volna ki olyan mély kapocs, ami az alapja a feltétel nélküli szeretetnek.
Én valószínűleg iszonyatosan bepánikolnék, ha a férjem egyszer csak szétesne annyira, hogy bántalmazzon pl. fizikailag, magamat is félteném, de őt is, mert nagyon nagy kilengés lenne ez az alap temperamentumához képest. Valószínűleg nem is hagynám el egyébként, megpróbálnék segíteni rajta.
"A feltétel nélküli szeretet sem feltétel nélküli"
Tehát a feltétel nélküli szeretet akkor nem létezik. Létezik mély kötődés, erős szeretet, de feltétel nélküli nem, hiszen, mint ahogy te is írod, bizonyos feltételeknek teljesülnie kell ahhoz, hogy valakit szeressünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!