Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szoktatok beszélgetni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szoktatok beszélgetni a halálról a párotokkal?

Figyelt kérdés
A saját, majdani halálotokról, meg az övéről?
2021. nov. 11. 10:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Szoktunk igen. Az érzéseinkről ezzel kapcsolatban, illetve gyakorlati dolgokról is, pl bankszámlámnál őt adtam meg hagyatéki személynek, illetve egy borítékban vannak az adataim, jelszavaim, biztosítások és befektetések hozzáférési adatai. Neki is van ilyen borítékja. Félni nem félek a haláltól, mert kaotikus vagyok, természetes dolognak tartom és hiszek a halál utáni életben.
2021. nov. 11. 11:47
 12/23 A kérdező kommentje:

10

"Esett szó ezekben a beszélgetésekben hitről és vallásról is. Ki mit gondol mi lesz a halál után."

és ezekről a kérdésekről ki hogy gondolkodik nálatok?

"Én is elmondtam neki az érzéseimet a saját halálommal kapcsolatbban, azt is hogy én is félek tőle, és én is sírtam már emiatt."

férfiként kinek tudtad még elmondani, h. halálfélelmedben sírtál is? kivel tudsz még erről a témáról őszintén beszélgetni?

köszi

2021. nov. 11. 11:53
 13/23 anonim ***** válasza:
54%
Arról, hogy hogyan szeretném a temetésem (hamvasztást kérek), hogy szeretném, ha fele-fele arányban örökölne tőlem anyukámmal, ha akkor még él, hogy milyen életet szánok neki utána (nem akarom, hogy túl sokáig gyászoljon, illetve nem siratós esküvőt akarok, hanem inkább menjen el és utazzon abból a pénzből, amit utánam örököl). Szóval inkább praktikus dolgok. De beszélgetünk már arról is, hogy mi lehet a halál után, hogy a legbékésebb meghalni, élnénk-e az eutanáziával, ha lehetne, házasodnánk-e mással, ha megözvegyülnénk. Részegen kicsit betegebb témák is szóbajönnek, mint például mi a legkellemesebb öngyilkosság, meg tudnánk-e magunkat ölni és mi lenne az ok, gondoltunk-e már arra, hogy a szemünk láttára hal meg a másik, pokolra jutnánk-e vajon... Ilyenek.
2021. nov. 11. 12:01
 14/23 anonim ***** válasza:
Nem siratós temetést akarok* jaj
2021. nov. 11. 12:02
 15/23 anonim ***** válasza:

12, Most hogy belegondolok senkivel, csak vele beszéltem erről valaha. Esetleg anyám látott így még gyerekkoromban.

Én nem hiszek semmiben. Úgy gondolom, hogyha végig nézek a világban akkor nincs okom feltételezni, hogy létezik bármiféle igazságtétel ebben a rendszerben. Úgy gondolom, hogy emberként csak a saját igazságérzetünk termeli ki eziránt a vágyat. Szerintem pontosan az lesz a halál után, ami a születés előtt. Semmi. Rendezetlen csillagpor, amit felkaphat a szél vagy elmoshat a tenger.

A barátnőm ennél kicsit több reménnyel szeretne lenni és mivel közeli hozzátartozói haltak meg nem rég, szereti annak a gondolatát hogy van kihez beszélnie ha egyedül van és nem hallja senki éppen.

2021. nov. 11. 12:06
 16/23 A kérdező kommentje:

13

"élnénk-e az eutanáziával, ha lehetne"

és élnétek a lehetőséggel?

2021. nov. 11. 12:15
 17/23 harebell ***** válasza:
Úgy általában a halálról szoktunk néha, bár nem túl gyakran, de előfordul. Egyikünk haláláról nagyon ritkán, inkább csak a gyakorlati és jogi dolgokat beszéltük át, kb mint a 11-es.
2021. nov. 11. 12:17
 18/23 A kérdező kommentje:

17

"Egyikünk haláláról nagyon ritkán..."

miért?

ez a párod vagy a te majdani halálod?

2021. nov. 11. 12:20
 19/23 anonim ***** válasza:

Mostanában elég gyakran, mert lebénult egy ismerősöm mellkastól lefelé egy orvosi műhiba miatt. Inkább arról beszéltünk, hogy milyen esetekben lennénk öngyilkosak, mind a ketten elég negatívan állunk az élethez és nem szeretnénk még a napi szar mellett testi fogyatékosok is lenni. Azt is megbeszéltük, hogy ha olyan eset lenne, hogy nem tudnánk öngyilkosak lenni (nyaktól lefele bénulás pl), akkor egyikőnk segítene a másiknak.

Még olyan vonatkozásban is beszéltünk róla, hogy idősebb korban csakis idősebb kutyákat fogunk örökbefogadni, mert nem szeretnénk, ha 'túlelne' minket a kutyánk.

2021. nov. 11. 14:17
 20/23 anonim ***** válasza:

Mi inkább úgy nagy általánosságban a halálról szoktunk. Pl:

- mi van a halál után (egyikünk se hisz benne, hogy lenne bármi)

- eutanázia (mindketten támogatjuk, hogy legyen joga hozzá az embernek - mindketten végignéztük már saját rokonnál, ahogy szép lassan épül le és végül kínok között kell meghalnia, több hétnyi kórházi szenvedés után...)

- temetkezés - egyikünk se akar koporsós temetést

- öngyilkosság - mármint nem mi fontolgatjuk, de beszélgettünk már erről hogy mi okozza, milyen lehet.. nekem egy közeli rokonom lett öngyilkos pár éve, ami rettenetesen megviselt engem, akkoriban jól esett erről beszélgetni vele

2021. nov. 11. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!