Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Melyik tűnik félelmetesebbnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik tűnik félelmetesebbnek a két szituáció között?

Figyelt kérdés

Számomra mindkettő durva, az első esetében kifejezetten botrányosnak tartom az esetet. De valahogy úgy érzem férfiként, hogy a második eset durvább.

Azért, mert egy alacsony, vékony nőtől nem várná az ember, hogy olyan hatalma van, hogy képes bizonyos férfiakat tönkretenni. Szerintem a gonoszság félelmetesebb akkor, ha pozitív külsőbe van csomagolva.

2021. nov. 8. 21:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak az okoz lelki traumát, ha nagyon megvernek. Kapcsolatban sosem éltem át ilyet, sose jöttem össze aggresszív férfival, de gyerekkoromban apukám időnként megvert. Nem olyan gyakran és nem is okozott soha látható sérülést, de lelkileg nagyon megviselt, borzasztó megalázónak érezem és igazságtalannak, hogy a fizikai fölényét kihasználva bánt csak azért, mert valami nem tetszik neki. Tudom, ez azért másabb, mert szülőről van szó, de a lényeg szerintem ugyanez akkor is, ha valakit a párja bántalmaz. Ott is olyan teszi, akinek nagyon nem kéne, akinek szeretnie és vigyáznia kéne rá.
2021. nov. 8. 22:19
 22/34 anonim ***** válasza:
74%

Egyetlen bántalmazó kapcsolat se kezdődik úgy, hogy a harmadik randin bever egyet az agresszor, mondván: “szokjad hülyegyerek, mától ez lesz”

Mire elcsattan az első, már nincsenek barátaid, nem tartod a kapcsolatot a családoddal, és lelkileg akkora roncs vagy, hogy elhiszed azt, hogy a te hibád.

2021. nov. 8. 22:24
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretnék választani, mert volt mindkettőben részem és emiatt pontosan tudom mennyire tönkre tudja tenni az embert akármelyik módszer. Fizikai bántalmazásban a családban volt részem, lelki terrornak pedig az iskolában voltam kitéve. Az utóbbi után volt öngyilkossági kísérletem is, szerencsére a mentő engem ifőben kórházba vitt. Másokra viszont túl későn találnak rá. Tudom, hogy nagyon sok nő esik fizikai erőszak áldozatául és úgy gondolom, hogy sokkal több figyelmet érdemel a téma. Ugyanakkor valamiért megfeledkezünk a lelki terror áldozatairól. Van statisztika, érdemes rákeresni hányan vetnek véget az életüknek saját kezüleg éves szinten. Pedig kis odafigyeléssel ezeket az embereket is megmenthetnénk; az első lépés ennek irányába az lehetne, hogy nem hasonlítgatjuk többé egyik bántalmazotattat a másikhoz, hanem minden esetet egyformán komolyan veszünk és segítünk, ahol tudunk.
2021. nov. 8. 22:52
 24/34 A kérdező kommentje:

Nem igazán értem, mire célzol, kifejthetnéd bővebben is. Miféle borzalomra.

2021. nov. 8. 22:57
 25/34 A kérdező kommentje:

Én mindenképpen a lelki terrort tenném előbbre.

Elismerem, hogy a fizikai bántalmazásnak is vannak durva fokozatai, amik meg tudják vielni az embert, viszont aki okos, az azonnal kiszáll egy ilyen kapcsolatból.

A tudatos lelki bántalmazás már nem ennyire egyértelmű. Amikor az embert lelkileg morzsolják fokozatosan össze úgy, hogy nem is tud róla, hogy mi zajlik. Ijesztő, amikor valaki a másik lelkébe lát, és tudatosan manipulálja, építi le, roncsolja belülről. Ő meg ezek után még félnéz a bántalmazójára, mert észre sem veszi, hogy mi történik.

És ha ez utóbbit például egy gyenge, törékeny nő teszi, az sokkal félelmetesebb tud lenni, mintha egy agresszív pasi tombolni.

Az igazán ördögi az a helyzet, amikor a gonoszság egy olyan kérdésem emberen villan át, akiről abszolút nem hinnéd, hogy milyen sötét a lelke.

2021. nov. 8. 23:07
 26/34 A kérdező kommentje:
*egy olyan emberen villan át
2021. nov. 8. 23:08
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Nőként fizikai és lelki terrorban is volt részem (nem kapcsolatban). Mindkettő borzalmas. Felőrölnek. Viszont mikor fizikailag bántalmaztak, az félelmetesebb volt. Nyíltan megalázóbb (a tehetetlenség érzése) és nyilván nem csak kívül, hanem belül is fájt. A lelki terror is sok nyomot hagyott rajtam. Vagdosás nyomait, a tartásom elhanyatlását, a fejtartásom. Mindenem megváltozott. Nem gondolom egyiket sem jobbnak vagy rosszabbnak. Egyiket sem szabadna megélnie senkinek, de ha nagyon muszáj, a fizikait nehezebb volt átvészelni. Az a rettegés, ami a saját gyengeséged felismerése miatt tör rád. Az felfoghatatlanul borzalmas.
2021. nov. 8. 23:35
 28/34 A kérdező kommentje:

Érthető az álláspontod, sajnálom, ami történt veled. Remélem, túl vagy rajta!

2021. nov. 8. 23:37
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

A fizikai bántalmazás nem úgy kezdődik, hogy egy este hazajön a kisportolt férfi, bekattan, és felpofozza a párját. Az is a legritkább eset, hogy pl. beiszik és emiatt hirtelen aggresszívvá válik az előtte-utáni is tündéri pasi.

A bántalmazó kapcsolat ebben az esetben is lelki támadásokkal, az önbizalom leépítésével, rosszul kezelt konfliktusokkal kezdődik. Csak amikor elfogynak az egyik, vagy mindkét fél eszközei, akkor fizikai erőszakra térnek át. Először csak megfogja a kezét, és úgy tartja. Aztán megszorítja. Aztán megcsavarja. Aztán már megüti. És utána mindig nagyon bánja. És tudod, hogy szeret, csak ezért, meg azért esett túlzásokba. Aztán ha már tényleg elég volt és kilépnél, akkor azt nem engedi. És a megtépázott önbizalmaddal, a tudattal, hogy veled ezt is meg lehet tenni, inkább maradsz.

Ne becsüld alá azt a félelmet, amikor teljes mértékben ki vagy szolgáltatva valakinek, aki nem csak lelkileg de fizikailag is sakkban tart. Az egyik nagyon rossz érzés, és fáj. A másik akár az életedet is fenyegetheti.

Az, hogy ez az ismerősöd azt mondta, hogy a szavaid jobban fájtak, mint a verés, inkább egy nagyon szomorú torzítás, mint bizonyíték.

2021. nov. 9. 00:15
 30/34 anonim ***** válasza:
66%

Tök egyszerű szerintem:

Ha egy kisebb, gyengébb nőt elkezd verni egy nagyobbb, erősebb férfi, akkor nem tudja magát megvédeni, nem tud elmenekülni, az első ilyen eset is lehet akár halálos, vagy traumatikus.

Amikor egy kis gyenge nő szavakkal bánt, akkor annyit mondasz, hogy isten veled, és rácsukod az ajtót. Senki se kéri, hogy ennek tedd ki magad évekig. Sokkal könnyebb megvédeni magad és elkerülni.

2021. nov. 9. 05:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!