Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy viszonyultok a mentális betegekhez?
Én is az vagyok.. Depressziós, néha panikrohamaim vannak, szorongok folyton, borderline vagyok, korábban vagdostam is magam. Manapság meg félek, nehogy észre vegyek a hegeket, mert akkor kitudja mit gondolnak rolam. Annak ellenére, hogy tényleg labilis vagyok, nem akarom hogy ilyen legyek és ilyennek lássanak mások. Próbálok is ellene tenni, terápiára járni, gyógyszert szedek, de félek ez mind nem ér semmit, ha mások szemében egy labilis elmebeteg vagyok..
Már eléggé el vagyok keseredve, úgy érzem nem érek semmit és nem vagyok jó semmire és csak egy ketlabon járó probléma és teher vagyok mindenkinek. Úgy érzem így soha nem akar majd senki ismerkedni velem, egy fiúnak sem kellenek hiszen ki akarna egy mentális zavarokkal küzdő lány barátja lenni..
Nemtudom, hogy tudnék megint pozitív lenni és máshogy látni magam, ha közben ezek a tények.
23L
Ó, akkor neked is kijutott a "jóból".
Tényleg nehéz így elfogadó partnert találni, de nem lehetetlen. Nekem van, viszont előtte rengeteg barátságom ment gallyra. Kapcsolatom egy volt, ott az exem megalázott az akkor még diagnosztizálatlan mentális betegségem miatt...
24/N
Ahhoz, hogy ne legyél teher, sok munkát kell belefektetned, és komolyan kell venned a betegségedet, tudatosan kell törekedned arra, hogy az állapotod tényleg ne okozzon problémát másoknak, de ha te elvárod, hogy ne ítélkezzenek feletted, és értsenek meg, akkor te is értsd meg azokat, akiknek már van (esetleg több) rossz tapasztalatuk, és nem kérnek még egyszer belőle.
Nekem azon is dolgoznom kellett, és sok melóm van benne, hogy az érintett családtagom miatt ne érjen hátrány, mert a családtagokat is megítélik ám, akik nem gondolják betegségnek a mentális betegségeket. Rengeteg melót kellett belefektetnem abba, hogy a munkám ne menjen rá a családtagom labilis időszakára, mert bizony baromi nehéz volt ám abban az időszakban úgy dolgozni (jól? egyáltalán dolgozni), hogy sose tudtam, mire megyek haza, az állandó feszültség, stressz otthon egyáltalán nem pihentető, nagyon is kimerít, leszívja az ember energiáit.
És közben a munkában teljesíteni kell, nem viheted be a problémáidat, hiszen semmi közük hozzá, nem a főnököd dolga megoldani a személyes problémákat, nem azért fizetnek.
Írtam, hullámzó volt az állapota, tehát volt jó időszaka is, amikor tünetmentes volt, meg volt nagyon rossz időszaka is. Most már nem élünk együtt, és nagy megkönnyebbülés volt számomra, de egy ideig még azután is voltak rémálmaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!