Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szerintetek jól cselekedtem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jól cselekedtem?

Figyelt kérdés

Kiderült,hogy rosszindulatú daganatom van, ráadásul egy elég kis %-ban gyógyítható.

Volt egy 6 éves párkapcsolatom, aminek véget vetettem. Borzasztóan szeretem és nem bírnám végig nézni ahogy szenved mellettem. Így szakítottam és azt mondtam ne is keressen többet mert már nem szeretem. Letiltottam mindenhonnan, az anyukájának is azt mondtam ( mikor hívott) elmúlt és javíthatatlan a dolog. De közben borzasztóan hiányzik, félek és nagyon szeretem, folyamatosan csak rá tudok gondolni. De úgy érzem nem tehetem meg,hogy pokollá tegyem az életét. Ha esetleg meghalnék már csak egy ex leszek aki meghalt. Nem a párja aki mellett hónapokat küzdött és szenvedett.

2018. dec. 17. 23:02
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Ja és mind emellett tavaly Édesanyám stroke-t kapott, az orvosok szerint a folyamatos idegeskedés, stressz és túlterheltség miatt, hónapokba telt amíg tudta használni mindkét lábát, kezét és újra tudott beszélni.

Neki sem tudtam még elmondani.

2018. dec. 17. 23:42
 12/30 anonim ***** válasza:

Pontosan mi a baj és ez hányadik eset kérdező (én arra gondolok, hogy az első).

32/f

2018. dec. 17. 23:51
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Megértem a szándékot, és nagyon fiatalok vagytok, valószínűleg így se úgy se maradnátok együtt.

De jobban teszed, ha ezt rábízod. Valószínűbb, hogy éppen azzal teszed pokollá az életét, hogy elküldted. Később ezt meg fogja tudni, és azt fogja érezni, hogy

1. nem segített a haldokló barátnőjének

2. azért nem segített, mert buta volt, hagyta hogy átverd

3. alkalmatlannak gondolod arra hogy ilyen helyzetben felelőségteljesen viselkedjen

4. annyira alkalmatlannak, hogy esélyt sem adsz rá

5. nem védte meg barátnőjét, nem igazi férfi

Lehet, hogy tényleg nem alkalmas rá, különösen ha sokáig tart, de ez hagy derüljön ki menet közben. Engedd szabadon, most és későbbre vonatkozóan.

Ha magad miatt csinálod az más, mert például már kihűlt a kapcsolatotok, vagy valami. Akkor jó, te vagy a beteg, meg egyébként is, szerelemben önzőknek kell lennünk, de akkor meg ne hazudj neki és ne fogd rá.

2018. dec. 18. 00:00
 14/30 A kérdező kommentje:

Petefészekrák, sok kis apró hashártyaáttéttel, ami elvileg nem is műthető, maximum növelni lehet az élethosszam.

Első ilyen megbetegedés

2018. dec. 18. 00:07
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Olyan gyakran gyilkoljuk meg a kapcsolatot azzal, hogy megpróbálunk a másiknak jót csinálni. A jó út az, hogy mindenki foglalkozzon magával, mert te azt tudod legjobban, hogy mi jó neked. Ő meg azt, hogy mi jó neki. Szépen elmondjátok egymásnak, és mindenki eldöntheti, hogy tudtok-e ezzel egymás mellett lenni vagy nem. Azt is elmondod, hogy plusz tehernek élnéd meg, ha őt látnád szenvedni és neked kellene vigasztalni.
2018. dec. 18. 00:12
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Csak hívd fel és mondd el neki mi történt. Szerintem meg fogja érteni. És én is azt gondolom amit előttem írtak. Ezzel teszed pokollá az életét ha tényleg ennyire úgy néz ki hogy elengeded ezt a világot akkor zárd le szépen. Gondolj bele abba hogy Ő ott szeretne e lenni veled.

Én biztosan nem hagynám el a saját páromat ha megbetegedne. Még a gondolattól is hogy te képes voltál megtenni ezt valakivel aki szeret, sírok.

2018. dec. 18. 00:20
 17/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Elég egyértelmű mit tennétek (esetleg én is ha tudnék most kicsit “józanul” látni). Alszom egyet a dologra, szerintem holnap beszélek vele.

Tudom,hogy nem idevágó és nem a párkapcsolati témába tartozik, de tudnátok segîteni anyunak hogyan mondjam el? Elmondjam most vagy csak ha már egyértelműen kezd látszani?

2018. dec. 18. 00:27
 18/30 Rockarc ***** válasza:
97%

Kerdezo, eloszor is nagyon sajnalom, ami tortent veled.

Masodszor ne add fel, a rakok nagyon nagy %-at gyogyitjak mar, es a diagnozis is rendszertanilag rosszul van kezelve.

Csak peldakent mondom, hogy a hasnylamirigy rak 1 eves tulelesi eselye 5 %-os volt par eve, az a legdurvabb. Azota rajottek, hogy rak es rak kozott is van kulonbseg, csak jobb hijjan nevezik el a megtamadott szervrol. Tavaly volt egy kiserlet, es rajottek, hogy a hasnyalmirigy rak 4+ tipusa kozul az egyiket tudjak gyogyitani. Szoval ne add fel.

Harmadszor, en ateltam, ahogy a kollegam egy kb ugyanilyen koru baratnojet eltemette. A vilagert sem hagyta volna el, a kemotol karikas szemu leanyrol keszult utolso kep volt a hatterkepe a szamitogepen. Ma mar, sok evvel kesobb, 2 gyerekes csaladapa.

Lehet, hogy most nem latsz tisztan a fajdalomtol, de ahogy a tobbiek is, hol nyersen, hol egyutterzoen megfogalmaztak, ne lokd el magadtol. Betonba fogod dongolni, ha rajon miert nem biztal meg benne. Igy el sem bucsuzva toled, keves kegyetlenebb dolog van. Biztos rengeteg dolgot akar meg elmondani, megmutatni neked.

Semmikepp ne vedd el ezt az idot magatoktol. Mondd meg neki, hogy egy kis idore volt szukseged, hogy feldolgozd, meg fogja erteni.

42F

2018. dec. 18. 01:50
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem anyukádnak is gyorsan meg kell mondanod. Máshogy fogja rendezni az életét, más válik fontossá.
2018. dec. 18. 01:57
 20/30 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megbántani, de a házassági eskü is így szól:

"Kitartok mellette: jóban és rosszban, betegségben és egészségben, gazdagságban és szegénységben, amíg a halál el nem választ".

Lehet nem egészen írtam jól, de a lényeg, hogy az ember bármikor meghallhat és bármilyen nehéz is legyen, két ember aki szereti egymást, halálig kitart egymás mellett.

2018. dec. 18. 01:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!