Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Újra kezdjem az exemmel?
Nagy körbvonalakban 11 év házasság után a volt férjemmel szakitottunk külön költözés,egy harmadik fél miatt szakitottunk,az exférjemnél belépett egy harmadik.
A megcsalás nem derült ki sosem,de másfél évig tartó hazudozás után beismerte hogy igen miatta kamuzott.
Majd különválásunk alatt volt egy kapcsolatom,de távkapcsolat volt nem igazán müködőtt,plussz nehezményezte hogy túl jó viszonyt ápolok a volt férjemmel,a gyerekek miatt.
Valójàban jól látta,nem tudtunk elszakadni egymástól és kissé szürreális de egyre szorosabb lett a kapcsolatunk újra.
Egy ideje felvetette hogy visszaköltözne,minek fizessen az albérletébe úgyis rengeteget van nálunk.
De félek rettentően félek,hogy megint átver.
Nem tudok dönteni mi lenne a jó,attól félek hogy csak ideig-óráig lenne jó utána kezdődnének a problémák ismét,a rengeteg vita amire mindketten rámentünk.
Most tök jó így,de nem érzem azt az eget verő hevet magamban hogy újra vele legyek,hozzáteszem ha meg külön vagyunk én keresem őt.
Fatális egy helyzet ez,teljesen tehetetlen vagyok!!
Ha nem érzed az eget verő hevet akkor lehet, hogy jó lenne, ha inkább még fizetné azt az albit... nem?
A gyerekeknek se jó, ha csikicsukiztok és ha nem változott a személyisége akkor valószínűleg maradt ugyanolyan.
Aki egyszer megteszi, megteszi veled újra a kamuzást, szóval ezt is meggondolnám.
(Én is elköltöztem a gyerekkel a férjemtől, albizok és sosem mennék vissza :D mos ő is úgy van, hogy minek ez, majd rendbe hozzuk... sosem akarok már úgy élni)
Nagyon bánja,nagyon teper....sosem tenné meg újra.
Most normális,de meddig?
Ez ami engem zavar.
Én sem vagyok egy piskóta ez tény,de ez amit sosem tudok megbocsájtani a hazugságot,és ezt tudta,tudja.
Mellette meg azt is hozzá kell tennem hogy csak rá számithatok,nagymama van szaràsig,csak épp egyik se segit be,igy ő sokat segit a gyerekekben.
Elvált nő vagyok én is, amik bennem megfogalmazódtak és gondold végig te is:
- a volt férjed döntésében, hogy visszatérne hozzád milyen szerepet játszanak a szorongató anyagiak és mennyit a valódi érzelmek? (van egy gyanúm, hogy inkább a kényelemre hajt, nem kell bérleti díjat fizetni, közös kassza, te mosol-főzöl újra, egy kényelmesebb élet és jelenleg ha szexpartnere, kapcsolata sincs, akkor még ez is megoldódik a költözéssel- ha így van, akkor ez végtelenül megalázó, nem? Ilyen feltételekkel merj nyugodtan nemet mondani!
- az ex nemcsak bérleti díjat, hanem esetleg gyerektartást sem kíván fizetni... ez megint a no comment, legalja kategória. Kérdezz rá szemtől szembe: attól, hogy visszaköltözik, az anyagiakról hogyan gondolkodik? Ki fog bújni a szög a zsákból, ha vannak ilyen tervei. Általánosságban is: akkor és csak akkor költözz vele újra össze, ha ELŐRE lefektetitek és tisztázzátok a közös háztartás alapjait akár pénzügyi, akár háztartási munkák megosztása stb. szempontjából
- te valóban túl tudtad tenni magad a megcsaláson, tisztességtelenségén? Nézz magadba és gondolkodj el azon: mi változott benned, benne, mi a garancia arra, hogy nem fordul ez elő a jövőben újra? Vannak-e benned tüskék, harag stb.- mert így nem lehet újrakezdeni. Akkor van értelme, ha mindketten tudtaok ebből tanulni és egyiktekben sem marad sérelem. Azt tapasztalom, hogy nagyon, de nagyon kevés embernek sikerül valóban újraépíteni egy megromlott kapcsolatot- ehhez sokat kell dolgoznotok magatokon és a kapcsolatotokon is.
- neked miért lenne jó, ha visszaköltözne? Milyen pluszt adna az eddigieken felül? Ha nicns meg az érzelmi töltet és a megbocsátás részedről, akkor téged mi motivál erre? Tudod a választ? Mitől lenne nagyobb érzelmi biztonság annál, hogy most az albérletben élő exférjeddel összejártok?
Felnőtt, érett személyiségű nőként ne keverd össze azt, hogy nem bírtatok egymástól egy válás után sem elszakadni (magyarul nem történt meg az a fajta leválás, "gyászfolyamat", ami egy ilyen után természetesen kellene, hogy jöjjön) azzal, hogy újra fellángoltatok.
Ha nem is szakadtatok el, akkor kétséges az, hogy milyen érzelmi alapokon nyugszik jelenleg is ez a felemás kötődés.
Abból, amit leírtál, én semmiképp nem kezdeném újra az együttélést.
Először is magamat tenném rendbe (ha kell szakember segítségének igénybevételével, mint pszichológus vagy mentálhigiénés tanácsadó, ha szükséges), aztán végiggondolnám a fentieket.
Persze, ha mindketten a "ha nincs ló, a szamár is jó IDEIG-ÓRÁIG-ra játszotok, akkor nem szóltam és sztornó az egész, amit eddig írtam :)
..ellenben ha lelkiekben is igényes vagy magaddal szemben, akkor azért ebbe így nem kellene beleugrani egyelőre.
Ahigy elottem is irtak ez csak simán a több legyet egy csapasra kategoria.....
Valoszinuleg nem akar vagy nincs penze alberletet fizetni,ha visszakoltozik ez megoldodik,pontosan ugy mint sok mas egyeb is.....szerintem csak ujra bele akar ülni a tutiba......es ki is hasznalja hogy lat rajtad hajlandosagot erre!
Az anyagi dolgokba nem szeretnék belemenni ha nem gond,de teljesen padlóra kerültünk anyagilag,előtte sem éltünk nagy lábon,de mióta külön vagyunk teljes katasztrófa,de bennem az van hogy a pénz miatt nem akarok visszakapni az ideget az életembe.
Az is igaz hogy elkezdtünk járni párkapcsolat terápiára,de ez sokat nem segitett szerintem,bár nagyon gyatra alkalmak voltak kb havonta 1,szerintem ez ilyen formában kevés.
Már írtam de ahogy mondtad a párterápiát...
Szóval 4 évvel ezelőtt az exem félrelépett 7 év után egy 3 éves gyerekünk volt. Bejelentette, hogy szerelmes, borult a bili, én sírtam 2 napig és utána egy tündér voltam. Lássa a gyereket amikor akarja, 2 hónapig még a nappaliban lakott, nem kellett fizetnie semmi,t utáűna 2 hónapig albiban lakott és közben szépen eladtuk a lakást. (A fiunkkal vettünk volna újat, neki maradt volna kb 5 milla) MAJD amikor konkretizálni kellett volna a dolgokat elkezdett teperni, hogy ez egy nagy tévedés volt, nem is szerelmes, vissza akar kapni, menjünk párterápiára.
Én beadtam a derekamat, jártunk, hetente 1x, visszaköltözött majd utána amikor totálisan megnyugodott, hogy visszatért a régi világ, no albi, no félelem, hogy elmegy a lakás, minden visszatért a szuper régi kerékvágásba.
Feltett lábbal ült a nappali közepén, fikázott mindent, nem mentünk sehova, ha nagy kegyesen csinált valamit kérésre (egy porszívózás, teregetés) azért valami díjat várt. Vártam 4 évet és most dobtam ki megint. Nincs az életemből még elb***andó 4 év. 36 éves vagyok és nem fogom kivárni, míg nem talál még egy mancikát de még ha meg nem is akarna csalni, ezt a szemét civakodós szar életet nem csinálhatja már velem senki.
Gondold át!
hát ha megcsalt, én tuti nem mennék vissza hozzá...
aki egyszer megtette, az máskor is megfogja...akár hogyis bánja, mégis csak másfél évig hazudott és csalt meg folyamatosan...:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!