Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Érdemes eldobni azért a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes eldobni azért a szerelmedet, mert ő nem hívő, te pedig az vagy?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 22. 10:19
1 2 3 4
 21/35 Lekri ***** válasza:
Ezt üzenem a lánynak.
2017. ápr. 26. 11:01
 22/35 A PÁSZTOR ***** válasza:
19%
A keresztény hit a szeretetben az alázatban és a szolgálatban gyökerezik. Minden ember örül , ha ezekkel a tulajdonságokkal találkozik. Sokan gyengeségnek vélik és uralkodni akarnak rajta, azonban hamar rájönnek, hogy nem lehet, mert ha a gyökeret elszakítják , meg hal és teljsen megváltozik, ha nem tépik el, de nem hagyják szabadon élni akkor nem olyan lesz aminek megismerték és amerre mutatott a fejlődése. Azonban, ha megvan a szabad szeretet az életben akkor az ember önként a másik örömére él és boldoggá teszi őt. Az ateista ilyet nem tud, csak a saját igényeit nézi és vágyait akarja kielégíteni, de a szeretet megváltoztatja, ha engedi magát. :)
2017. ápr. 26. 16:17
 23/35 kriszpo ***** válasza:

A szerelemnek, párkapcsolatnak, házasságnak semmi köze a valláshoz. Pont.

Ha emiatt kerül sor veszekedésre vagy szakításra/válásra, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez csak egy ürügy.

Üdv.

36/F ateista férj

33/N keresztény feleség

2017. ápr. 26. 19:58
 24/35 kuglblitz válasza:
9%
Igen ,mindenképp zavard el így ő még élhet normális életet,melletted csak leépülne agyilag!!!
2017. ápr. 27. 07:02
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Meggondolandó. Nem mindegy, milyen vallású a hívő. Ha keresztény, melyik irányzat tagja. Ismerek egy olyan házaspárt, ahol a nő Jehova tanúja. A férfi pedig talán nem ateista, de nem gyakorol semmilyen vallást. Amíg nem volt gyerek, addig elvoltak. Akkor kezdődtek a bajok, amikor a gyerekek iskolába kerültek. Semmilyen iskolai rendezvényen nem vehettek részt, mindegy, hogy Anyák napjáról vagy Karácsonyról volt szó. Nem ünneplik továbbá sem a névnapot sem a születésnapot. Ezt még túl lehet élni, de pl. vérátömlesztést sem kaphatnának szükség esetén. A Jehova tanúi vallása szerint, ha választani kell a házastárs, a gyerekek vagy Jehova között, akkor egyértelműen Jehovát kell választani. Bármit jelentsen ez. A férj nagyon szereti a nőt, de állandóan szeved miatta. A gyerekeket a nagyszülőktől is tiltja az asszony, nehogy "káros befolyás" érje őket. Szóval én nagyon meggondolnám...
2017. ápr. 27. 07:58
 26/35 teelapo válasza:
100%

Én vallás ellenes vagyok. A vallásosságot egyfajta pszichológiai problémának tartom.

Nem kizáró ok, ha a partner vallásos, de borítékolhatók a későbbi viták. Egy pár világlátásának valamennyire kompatibilisnek kell lennie, különben biztosan nem fog működni a dolog hosszú távon.

Ez nem csak a valláshoz hozzáállásban, hanem az élet minden területén érvényes. Példák:

- én hidegben szeretek alduni, a párom 25 fokban

- én szeretem a nomád túrázást, ő csak 4csillagos szállodában van el

- én sokat sportolnék, a párom csak a tévénézést szereti

- én puritán vagyok, ő meg "rongyrázós"

Na ezek amik kizárják a hosszú távú kapcsolatot. Pár hónapig lehetsz toleráns, de egy idő után eljön a "na, játsszuk le" ideje, és akkor borul a dolog.

Összefoglalva: ne tölts sok időt ezzel a kapcsolattal, lépj tovább

2017. ápr. 27. 10:03
 27/35 anonim válasza:

Dobd el!

Már a kérdés felvetése arra utal, hogy szó sincs itt szerelemről csak áltatod magad.

2017. ápr. 28. 06:24
 28/35 Fürtös válasza:
100%

Mindenki "hívő", kérdés, hogy a hite mennyire befolyásolja a tetteit. Na jó, a hívő szót rendszerint isten kapcsán emlegetjük, és bár a környéken mindenki ugyanabban az egy istenben hisz, a hit megnyilvánulása a vallásosság számít igazán.

Ha őszintén mélyen vallásos vagy, de ő nem, akkor ragaszkodni fogsz, hogy a gyerekeiteket vallásosan neveljétek, őt viszont ez irritálni fogja, tehát ilyenkor nem szabad belemenni egy házasságba.

Én mélyen hívő ateista vagyok, és mint ilyen biztatlak, hogy ne foglalkozz azon kreténekkel, akik lenéznek a hited miatt, amiről semmit nem tudnak!

2017. ápr. 28. 06:48
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Egy szerelmes ember ilyet nem kérdez. Ha csak nincs egy külső nyomás, ami hatására megkérdőjelezted a saját szerelmed, bizalmad a másik feled iránt.

Amennyiben valaki irányítani próbál, akinek a véleményére úgy látszik adsz is, akkor vagy leállítod az illetőt vagy felejtsd el a kapcsolatod.

Ha ezt a kérdést tényleg magadtól tetted fel, akkor itt már veled vannak a gondok és a hosszú távú életről való elképzelésed a szeretett nővel csak valami félresikerült álom lehet.

Több dolgot is tehetsz.

Az egyik egy jól ismert módszer. A pro és kontra. Fogsz egy papírt, középen húzol egy függőleges vonalat, egyik oldalra írod a pozitív dolgokat, a másikra a negatív dolgokat. Utána mérlegelsz. Vannak olyan negatív dolgok, amik kizárhatják az összes pozitív dolgot. Ezt is mérlegelni kell.

De ajánlom, hogy ezt beszéld meg vele is. Az érzéseid, hited, lelki állapotod. Aztán lesz, ami lesz, de még mindig jobb, mint a kétség és gyötrődés.

És utoljára még annyit, hogy minden ember hívő. De ez nem jelenti azt, hogy minden ember ugyanabban hisz. És ez így jó.

2017. ápr. 28. 09:50
 30/35 anonim ***** válasza:
Általában a hasonlóbb emberek jobban illenek egymáshoz. Jobban működik egy kapcsolat, ha a kétcfél értékrendje, érdeklődése....stb. hasonló. Vegetáriánus és hentes nem lesznek egy pár. Nincs 2 egyforma példa neked kell érezni, hogy mennyire zavar az ha a párod nem hívő, és őt hogy te az vagy. Ha kellő képpen nyitottak vagytok és rugalmasak, elfogadóak akkor működhet a kapcsolat. Ha nnem akkor nem. Minden esetre ráeröltetni a hitet a másik emberre nem szabad mint ahogy lebeszélni sem róla senkit. Így ezt az utat ne válaszd.
2017. ápr. 28. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!