Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom családja nagyon vallásos, én viszont nem vagyok hívő. Szerintetek hosszú távon milyen esélyeink vannak?
Csak a feléig olvastam el kb...
Nem olyan egyszerű kitörni egy ilyen közegből. Sokan azt hiszik, pedig egyáltalán nem. Az én anyám is ilyen volt, de máshogy ő nem keresztény, de más dolgai voltak... Gyerekként úgy érzed mégiscsak tartozol neki, hisz sosem bántott, fizette az ételem, segített egyetemre járni... Nehéz felfogni, hogy ez is egyfajta terror, attól még, hogy nem fizikai bántalmazás.
Akkor lett nagy változás, mikor az egyetem utolsó évében elkezdtem főállásban dolgozni és önálló lettem, elköltöztem, stb.
Megelégeltem a dolgaikat és onnantól ment a hatalmi harc. Itt ne enyje benyje vitákra gondolj, hanem ajtó kitörős, tányér étellel falhoz vágós, szó szerint tombolva egymással üvöltözős vitákra, rengetegre.
Két évig a szó szoros értelmében harcoltunk egymással, de aztán belátta, hogy ha kapcsolatot akar velem, hagyja, hogy éljek, ahogy akarok.
Itt te sokat nem tehetsz, azon kívül, hogy nem foglalkozol a rokonaival és nem reagálsz a telefonokra, kinyomod és teljesen ignorálod. Itt a barátodnak kell végig mennie egy önállósodási folyamaton. Ha nem teszi, az úgyis éket ver majd közétek, de neki ez kisebbik gondja lesz...
Ahogy én elnézem, itt nem a vallásosság-nem vallásosság a fő probléma, hanem az, hogy az anyuka mindent meg akar szabni és mindenben dirigálni akar. Ha ezt a párod hagyja, ha nem tud majd önállósodni és leszakadni a szüleitől, hogy saját életet éljen, saját maga kialakította értékrenddel, hanem tovább él egy látszat értékrenddel és látszatvilágban, akkor sajnos nem sok jót jósolok a kapcsolatotoknak. Egyébként amit előttem írtak, hogy beszélj a lelkészükkel az nem egy elvetélt ötlet.
Nekem apukám családja vallásos és nagyon próbáltak arra nevelni, igazság szerint maga az egyház nyitotta fel sok dologban a szemem. Anyósomék szintén nagyon vallásosak, ők templombajárók is, mi a férjemmel nem vagyunk azok, de emiatt semmilyen súrlódás nincsen. A keresztény vallás valaha nagyban az elfogadásról, szeretetről és megbocsátásról szólt, ha valaki nem eszerint él, az hiába nevezi magát vallásosnak, valójában nem hivő, hisz nem cselekszik akként.
Ha te tapasztalnál bárminemű elfogadást a barátod családja részéről, akkor megérné kompromisszumokat kötni, de nagyon úgy tűnik, hogy bármit csinálsz is, itt te bűnbak vagy, amíg anyuka ki nem utál. Már ha a barátod hagyja.
Hálásan köszönöm mindenkinek, aki eddig elolvasta/beleolvasott a történetembe, és választ is írt. Sok hasznos dolgot írtatok, el fogok gondolkodni mindenen.
A lelkészükkel való beszélgetés sajnos akadályba ütközik, mivel rossz viszonyban van vele az egész családjuk. Régen szinte baráti kapcsolatban voltak de ez több ok miatt megromlott, azóta a lelkészt is csak kritizálják és kibeszélik folyton, az Istentiszteleteire csak azért járnak mert a városukban ez az illető az egyetlen református lelkész... Félek, hogy ha megkeresném és elmondanám a problémáim és kérdéseim neki, az visszajutna a barátom szüleinek fülébe, mivel a lelkésszel kölcsönösen "nem kedvelik egymást", és kis városról van szó. Egy egyetemi előadás keretében viszont én is megismertem egy nagyon felvilágosult lelkészt, őt talán felkeresem és kikérem a tanácsát, köszönöm az ötletet!
Többen írtátok, hogy a barátomnak kéne önállósodnia és határozottabban fellépni velük szemben. Ezzel egyet is értek, azonban nem tudom hogyan tudnék én ebben segíteni neki? Magától nem tudom valaha is eljut-e idáig... Pedig én már azt is mondtam neki, hogy akkor ha egyedül nem megy, álljunk együtt a szülei elé, és legalább egyszer az életben beszéljünk velük őszintén a dolgokról, problémákról. De egyelőre ebből sem lett semmi, mint ahogy föntebb is írtam, a párom hárítja magától ezt az egész témát.
A szeretjük-e egymást kérdésre egyértelműen igen a válaszom, Ő is és én is folyamatosan rengeteg áldozatot hozunk azért hogy együtt lehessünk, még ha mindezzel rengeteg kockázat is jár. Ha nem szeretném már rég elsétáltam volna ezelől a rengeteg gond elől, és nem írtam volna ide már végső kétségbeesésembe tanácsokat kérve.. Rengeteg mindenben hasonlítunk, közös az érdeklődési körünk, a hobbijaink, rendkívül megbízunk egymásban, a legtöbb dolog nagyon szuperul működik közöttünk, csak a szülei és a körülmények amikbe belekerültünk nehezítik meg folyton az életünket.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!