Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom családja nagyon vallásos, én viszont nem vagyok hívő. Szerintetek hosszú távon milyen esélyeink vannak?
talán majd szépen elköltöztök és meglátjátok, hogy működne e. de nem úgy, hogy anyja majd 2naponta átmegy és videókat kell nézni orrvérzésig.
párod... szálljon le anyuka szoknyájáról
Kedves 8. 9. és 10. válaszolók! (Bocsánat, neveket nem látok).
Nagyon sokat rágódom én is ezeken a dolgokon amiket írtatok, félek hogy sosem fog változni ez a helyzet, és hogy az egész fiatalságom rá fog erre menni, s majd későn kapok észbe.. Nagyon sokat gondolkodom rajta, hogy megéri-e ez a sok gyötrelem, küzdelem, megalázkodás, szenvedés egy olyan jövőbeli cél érdekében ami jelenleg leginkább csak álomként létezik a fejemben.. A sok szorongás és a sok stresszhelyzet eredményeként már egészségügyi gondjaim is kialakultak (hormonális jellegűek), félek hogy amire 30 éves leszek nemcsak lelkileg de fizikailag is egy roncs leszek..
A barátom egyébként rengetegszer kiállt már mellettem az anyjával szemben (meg is kaptam "anyóstól" hogy én folyamatosan ellene hangolom a fiát), viszont arra is volt már példa hogy úgymond "ráhagyta" a dolgokat és a felém irányuló gyanusítgatásait, ahelyett hogy elmondta volna neki hogy a kialakult konfliktushelyzetről nem egyedül én tehetek hanem mindketten ugyanannyira benne voltunk..
Valóban ez az első komoly kapcsolatom, és nem Ti vagytok az elsők akik inkább azt mondják "meneküljek"... Sok barátom és családtagom is ezen a véleményen van. Én azonban először szeretnék minden lehetőséget kihasználni és megragadni arra hogy esetleg sikerüljön megoldani a problémákat.. Az egész életemet úgy éltem le eddig hogy ha valami gondom volt bármivel vagy bárkivel akkor megpróbáltam beszélni vele a dologról és valami kompromisszumos megoldást találni, így elég nehezen tudom elfogadni hogy csak az a megoldás létezhet ha kisétálok ebből az egészből. Félreértés ne essék, én is tudom hogy elég kilátástalan a helyzet, de még reménykedem hogy van más út...
Nézd, ezzel csak az a baj, hogy ez nem egy probléma, amit meg kell oldani. Ez egy megszoksz vagy megszöksz helyzet, ami már szószerint megbetegít. Ez borzasztó. Nem baj, ha nem dobod el a dolgokat, DE! Van egy határ. Sajnálom, hogy ezt így kell belátnod, de a kompromisszumok és egyéb intelligens megoldások az INTELLIGENS emberekkel működnek. A barátod környezete pedig beteg. Nem viccből, meg bunkóságból, de ők szó szerint elmebetegek, agymosottak, akik veszélyesek a környezetükben élők mentális és fizikális egészségére, és akármennyire is szereted a barátodat, ennek egy értelmes ember (és te annak látszol) nem tervez jövőt, mert nincsen. Egy tinikapcsolatot nem lehet gyomorbántalmak nélkül kibírni az ő közelükben... Én a helyedben, ezt szépen elmondanám a barátodnak - nagyon nehéz, tudom -, de ha jót akar neked, akkor nyugodtan keressen fel akkor, amikor már felnőtt. Mert hiába állt ki melletted már párszor, a barátod 20 évesen még nem férfi. Egy férfit, akinek akarata van, - de engem sem, pedig én nő vagyok -, mentálisan egészséges, az nem fog anyuci kedvéért órákat egy isten tisztelet videó előtt ülni. Mert megmondja neki, hogy "anyuci, nézzed te, én nem!". Hagyd nyitva a kapukat, a barátod ha végre felnőtt, és képes a kezébe venni a saját életét agymosott, hitgyülis anyuka és a pénze nélkül, majd akkor keressen fel, addig pedig gondoljon rád, hogy már szó szerint beteg vagy!
Okos lánynak tűnsz ezenkívül, tényleg. Ne hagyd magad tönkre tenni, ez már régen túl megy azon, hogy "meg kellene oldani", és nem dobunk el semmit.
Köszönöm az ilyen jellegű hozzászólást is, tudom hogy még van hova "érnünk" és fejlődnünk mindkettőnknek, páromnak is és nekem is. Még sok "tanulópénzt" kell megtapasztalnunk ahhoz hogy jobban átlássuk a helyzeteket, bár jelenleg úgy érzem ezek a "leckék" rám erősebb csapást/hatást mérnek, mint a barátomra. Ha valami nem úgy jött össze, ahogy szerettük volna, én képes vagyok hosszasan elemezni az adott szituációt, hogy ennek miért kellett így történnie és hogy én csináltam e valamit rosszul, sokat rágódom múltbéli eseményeken sajnos.
Válaszolván arra hogy barátomnak függetlenednie kéne a szüleitől sajnos el kell mondanom hogy ez egyáltalán nem olyan egyszerű.. Az orvosira jár, rengeteget kell tanulnia, és sajnos nem fér bele hogy emellett munkát is vállaljon, így ez az eshetőség nem játszik. Nyaranta szokott dolgozni, de azért ott nem keres meg annyit hogy abból egy teljes évre eltartsa magát.
Kedves 15. válaszadó!
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed, fáj ezt mondanom, de valóban nagyon jól látod a helyzetet, ennél jobban nem is lehetne megfogalmazni. A mondataidat olvasván folyton úgy éreztem mintha a számból vetted volna ki a szót.. Tudom, hogy ez az egész már túllépett egy bizonyos határon, és valóban gondolkozom ezen egy ideje amit leírtál, hogy lehet hogy jobb lenne szüneteltetni a kapcsolatunkat amíg Ő le tudja tisztázni ezeket a dolgokat magában, és a szüleivel is. Sajnos érzem hogy szépen lassan, de ebbe teljesen tönkremegyek, itt vagyok “életem legszebb időszakában” és ennek ellenére orvostól orvoshoz, és pszichológushoz kell járnom, hogy valahogy túllendüljek a mindennapokon teljes összeomlás nélkül. Mindenképpen beszélni fogok a barátommal ezekről a dolgokról a következő alkalommal amikor találkozunk, mert nem tudom meddig bírom még ezt. Folyton csak hitegetem magam, hogy “majd jobb lesz”, “majd könnyebb lesz”, illetve hogy majd megteszek mindent azért hogy a családja is elfogadjon. Azonban most ráébredtem a válaszod olvasása közben, hogy nem bennem van a hiba (sokáig magamban kerestem), és nem nekem kellene az igazi énemet eldobván teljesen átformálódnom hogy “jó legyek” nekik.
Köszönöm hogy írtál, sok mindenre ráébresztettél.
- a srác jelenleg is kisfiú, és orvosi ide vagy oda, amíg anyuci irányít, az is marad (akár 30-40 évesen IS), márpedig anyuci NEM fogja elengedni őt.
- NEM fog szembeszállni a családjával, és az a szomorú, hogy simán elnézi/hagyja, hogy tönkre tegyenek téged
- szakíts vele mielőbb, és keress olyasvalakit, aki megbecsül és tűzbe menne érted - ő nem fog, SOHA
Egyébként én a első hasonlónál megmondtam az exemnek, hogy vagy helyreteszi az idióta családját (engem is hasonló vallástalanság miatt utáltak, meg térítettek volna), vagy kalap-kabát. Az EXEM, szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!