Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom családja nagyon vallásos, én viszont nem vagyok hívő. Szerintetek hosszú távon milyen esélyeink vannak?
hát nem tudom. nehéz kérdés.
az én párom is régen, évekkel ezelőtt hasonlóan anyuci kicsi fia volt, nem volt képes elengedni a nő szoknyáját, az egész család meg ész nélkül kritizált engem mindenért. ott is mindenért én voltam a hibás. ha pl a párom beteg lett, akkor "tőlünk minden szr bacilust hazavisz", stb..
4 évig húztuk ezt, én nyeltem végig, elnéztem, hogy az anyja irányított minket, hogy csak akkor találkoztunk, ha az engedély ki volt adva... de mikor elkezdtünk dolgozni, és volt önálló keresetünk, akkor tények elé állítottam a páromat. vagy elengedi az anyja kezét, összecsomagol és elköltözik velem pestre (179 km!), vagy végeztünk.
lehet, hogy ridegen hangzik ez így, de az az állapot is tarthatatlan volt.
a párom rögtön rávágta, hogy jön. mert szeret.
nagy huzavona, veszekedés, ordibálás és sértődés közepette elköltöztünk. azóta eltelt 3 év, és alig-alig tartja a kapcsolatot a családjával, de nem bánja, látom rajta, és ő is mondta sokszor.
nálunk nem arról volt szó, hogy elszakítottam a családjától - egyszerűen ő is belátta, hogy nem normálisak azok, akik otthon akarják tartani a gyereket, a már szinte felnőtt gyereket bezárni a szobába, hogy nem barátnőzhet, nem bulizhat, stb..
neked is ezt javaslom.
állítsd tények elé a barátodat, főleg, hogy ő sem ez az elborult elméjű vallásos, mint az anyja. közöld vele határozottan, hogy ha nem lép, akkor téged elveszít. itt derül majd ki, hogy mennyire szeret téged. ha neki is kényszer ez az egész isten-téma, és szeret téged, akkor ki fog szakadni onnan. amúgy is, minden épeszű ember menekülne ilyen közegből.
ha hezitált, vagy nem tudja, akkor az egy üzenet neked, hogy engedd el, lépj le. maradjon csak otthon anyjával, nézzen istentiszteleteket. rád pedig vár majd egy sokkal komolyabb, függetlenebb, FELNŐTTESEBB férfi valahol.
sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!