Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Te szakítanál csak azért a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te szakítanál csak azért a pároddal mert depressziós?

Figyelt kérdés
2016. jan. 20. 16:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rossz tapasztalatot szereztem egy ilyen kapcsolatban (zsarolt, majdnem öngyilkosság lett a vége, mert nem szeretett volna elveszíteni). Emiatt nem randiznék depressziós emberrel, vagy ha az ismerkedési idôszakban derülne ki, próbálnám megszakítani a kapcsolatot.

De ha beleszeretnék és összejönnénk, segítenék neki.

2016. jan. 20. 19:01
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Voltam már kapcsolatban depresszióssal, sajnos csak akkor derült ki ez, mikor már együtt voltunk. Eleinte megpróbáltam neki segíteni, egy darabig hajlott is rá, de hihetetlenül makacs volt. Senkitől nem kért segítséget, még a depressziójáról is csak én tudtam, meg egy közeli barátja. Ahogy kivettem a szavaiból, a jelenlegi párját sem igen fogja beavatni hasonló dolgokba...

A lényeg, ha hajlandó komolyan változni, maradj vele. Ha nem, talán jobb lenne, ha külön folytatnátok.

Tűnhetek rossznak, de ez számomra nem csak arról szólt, hogy állandóan negatívan látta a dolgokat, beárnyékolja az életem. Inkább, hogy bármennyire szerettem volna segíteni, eltolt magától. A vicces az, hogy bár elhagyott, még mindig bármit megtennék azért, hogy boldog legyen végre. :)

2016. jan. 20. 19:33
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

A depressziónak van oka, de mire már látható tünetei vannak, addigra már nehezebb kezelni és segíteni.

Én bízom benne, hogy kicsit rutinosabb vagyok a családtagjaim révén érintettként, de csak úgy tudnék hatékonyabban a párom támasza lenni ilyen esetben, ha van esélyem időben elcsípni még kezdeti fázisban és nem úgy ismerem meg, hogy már beteg.

2016. jan. 20. 19:44
 14/23 anonim ***** válasza:

Jó hallani ezt a sok pozitív választ! : ) Engem például a magányosság tud elkeseríteni a legjobban, és ez sokszor csak ronthat a dolgokon, akár egy ördögi kör.

Szerintem sokszor ezért ezeknek az embereknek talán még nagyobb szüksége van egy szerető társra, annak ellenére, hogy néha mindkét félnek nehezebb is lehet.

Amúgy engem, amíg tudjuk szeretni egymást és egymásra tudunk hangolódni egyáltalán nem zavarnának ezek, inkább örülnék, hogy ha tudnék neki segíteni, pont a fentiek ismerete miatt is. És mert sokszor azzal, hogy másokon segítünk, azzal magunknak is rengeteget tudunk. Én pedig szívesen foglalkozom emberekkel, szívesen tanítok, edzek, szívvel-lélekkel, csak éppen nincs kivel, kit, mert még barátaim se nagyon vannak.

2016. jan. 20. 21:59
 15/23 anonim ***** válasza:
* ha a másik hajlandó elfogadni a segítséget, szeretet, és ugyanúgy igyekszik ő is viszonozni. Ha a két félnek nagyjából egyenlő szerepe lenne a kapcsolatban, az esetleges gondok ellenére is, és nem lenne túlzottan egyoldalú, mert sajnos az ilyen, ha a másikban semmi akarat erő sincs, akkor könnyen kibillen az egyensúlyból.
2016. jan. 20. 22:01
 16/23 anonim ***** válasza:
76%

Tisztára meglepődtem ennyi őszinte válaszon. Valóban így lenne, hogy aki azt mondja, hogy mindenképp vele maradna, az még valószínű nem tudja, hogy miről beszél.

Én 15 hónapig voltam együtt egy olyan lánnyal, akinek a függősége volt, hogy valamiket, valakiket utáljon, okoljon. Nyilván alaposan kivettem a részem, benne viszont semmi empátia, lelkiismeret nem volt ezalatt, csak a hibáztatás és a kemény fikázás, és örökös kesergés és idegroncsos kirohanások. Az ilyen nem ember, és nem is érdemel embert maga mellé.

2016. jan. 21. 05:47
 17/23 anonim ***** válasza:

A legtöbben valóban nem tudják, milyen, hisznek abban, hogy jóban rosszban, nem tudják, mennyire képes ez felőrölni a segíteni vágyót is, és abba buknak bele, hogy nem veszik észre időben, csak mikor már baj van, és valóban, az embert próbáló feladat.

Én azt mondom, hogy időben elcsípve a nehezebb szakasz megelőzhető, de ahhoz nem szabad megvárni a feltűnő tüneteket.

Senkinek nem kívánom, hogy valódi próba elé állítsa az élet.

2016. jan. 21. 07:29
 18/23 anonim ***** válasza:
Teljesen máshogy látom a dolgot, mint 14 éves fejjel. Nincs hősiesség, az egész az csak a férfi komplexusa miatt van, amikor azt hiszi hogy bölcsen ki fog állni egy mentális sérült mellett. Aztán rájövünk, hogy azért ilyen roncs és szeretni képtelen önsajnáltató elmebeteg, mert nincsenek mások felé érzései és valószínűleg a pszichopátia rosszabbik tüneteinek áldozatai vagyunk. :) Mindenki tapasztal a maga útján.
2016. jan. 21. 17:52
 19/23 anonim ***** válasza:

Nagyon nagyra becsülöm azt, aki tényleg kitart ilyenkor a párja mellett.

Nekem két kapcsolatom is ráment, én vagyok depressziós. Járok pszichológushoz, pszichiáterhez, gyógyulni akarok, de nagyon nehéz. Mindegyik exem azt mondta, hogy ő kiáll mellettem, támogat, elvisel. Aztán később kiderült, hogy ezt csak mondani könnyű. Valóban nehéz egy depressziós emberrel, aki még nem tapasztalta meg hogy milyen, az könnyen jelenti ki hogy nem szakít.

2016. jan. 23. 14:52
 20/23 anonim ***** válasza:

Én összejönni nem jönnék depresszióssal, de ha nem úgy ismerem meg és kapcsolatunk alatt jön elő, akkor mellette állnék, és anyám révén ismerem a jeleket, szóval talán van esélyem időben felismerni és segíteni és megelőzni a nagyobb bajt és a kombinációkat más hasonlóval.

Apám is inkább azért tart ki anyám mellett, mert kezdetben nem ilyen volt, csak a hosszú házasságuk alatt jött elő, és sokára vált nehézzé, csak apám nem ismerte fel időben, de ő már azért is kitart, mert anyám nagy gondban lenne egyedül, és nem akarja xarban hagyni.

2016. jan. 23. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!