Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan dolgozzam fel, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan dolgozzam fel, hogy elhagytak (5 éve) egy másikért? Az ex már nem érdekel, inkább az egóm sérült.

Figyelt kérdés

7 éves kapcsolat után (5 év együttélés), egyik pillanatról a másikra (akkor legalábbis így éreztem) véget vetett a kapcsolatunknak, azonnal elköltözött. Innentől bármivel próbálkoztam, hajthatatlan volt, döntött. Bevallotta, hogy van valaki, aki nagyon érdekli,már nem boldog velem, és nagyon sajnálja,de nem akar hazugságban élni. Teljesen padlóra kerültem, hiszen én még szerettem, és azt hittem mi együtt éljük le az életünket. (18-25 éves korunkig voltunk együtt)

Megcsalás nem történt egyébként. Csúnya dolog, de szakításkor belenéztem a levelezésébe. Az exem kezdett ki a csajjal, aki azt válaszolta, hogy bár kölcsönös a vonzalom, de ő nem lesz harmadik,semmi sem történhet köztük,és pont ezért ne is keresse többet. Két nap múlva szakított velem. Egy hét múlva már együtt volt az új barátnőjével.

Én hónapokig vártam, gondoltam csak egy fellángolás, úgyis visszajön. Lehet, hogy hülyeség, de visszafogadtam volna. Ennek 5 éve.

Nekem is lett új kapcsolatom,3 éve vagyunk együtt, és boldog vagyok. Jobb ez a kapcsolatom, mint a korábbi, szeretem a párom, együtt tervezünk. Ezért sem értem, miért nem tudok túl lépni ezen az egészen. Nem ezzel telnek a mindennapjaim, de bánt, ha látom őket együtt (kisváros). Ezt a kirohanásomat valószínüleg az okozta,hogy összeházasodtak. Kicsit mindig azt reméltem, hogy majd rájön, hiba volt elhagyni engem. Az esküvőjük azért is zavar, mert az exem anno kerek-perec közölte, hogy sosem fog elvenni, mert nem házasságpárti, ne is reménykedejek. Erre egy rövidebb kapcsolatából házasság lett. Egyébként is teljesen megváltozott,jó irányban (látom, hallom, sok a közös ismerős). Olyan lett, amilyennek én is szerettem volna anno.

Egyszerüen zavar, bánt, hogy én kevés voltam ehhez. Hogy jött valaki,aki elérte, amit én nem tudtam. Ráadásul az új nő nem tett ellenem semmit, korrekt volt, mégis utálom, mert elvette a párom. Az exem irányába tényleg nincsenek már érzelmeim, tényleg jó kapcsolatban élek. De akkor mégis szerintetek mi a bajom? Mit tehetnék? Nem is tudom, milyen válaszokra számítok, talán csak jól esett kiírni magamból. Köszönöm annak, aki elolvasta. :)

2016. jan. 9. 14:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen ugyanebben a cipőben járok, így meg tudlak érteni. Annyiban más nálam a sztori, hogy a férfi nem mondta meg, hogy van másik nő, azután tudtam meg, hogy szétmentünk.

Nagyon nehéz az ilyesmit elfogadni, de az élet megy tovább. Az elhagyott nő/férfi önbecsülése ilyenkor borzasztóan megsérül, így érthető, hogy a traumát nagyon nehezen dolgozza fel vagy akár évekig gyötrődik rajta.

Tanácsokat azért nem osztogatok, mert nem lenne hiteles tőlem, hiszen én is sokat rágódom a múlton.

Kívánom, hogy mielőbb rendezd ezt az érzést magadban és hogy ne azért legyél benne a jelenlegi kapcsolatodban, hogy bizonyítsd az exednek, hogy másnak is kellesz. Ez a legnagyobb hiba, amit ilyenkor az emberek elkövetnek.

2016. jan. 9. 15:03
 2/20 anonim ***** válasza:
50%

"Nekem is lett új kapcsolatom,3 éve vagyunk együtt, és boldog vagyok."

Még önmagadnak is hazudsz. Ha boldog lennél akkor már rég nem érdekelne az ex, és nem foglalkoznál vele.

Nem, te nem vagy boldog, csak egy olyan kapcsolatban élsz ahol a partnered rendes veled, és nyugodt vagy..

2016. jan. 9. 15:12
 3/20 anonim ***** válasza:
80%
Nem te voltál neki az igazi. Pont. Tudod egy párkapcsolat két különálló emberről szól, ha az egyik nem találja meg tökéletesen a másikban, amit keres, amire szüksége van, nem fog mellette megmaradni. A világon milliárd emberrel megtörtént már ez, lapozz te is és tartsd tiszteletben azt, hogy nem te kellettél neki a valódi boldogsághoz.
2016. jan. 9. 15:32
 4/20 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem féltékeny vagy és ezt nem rossz indulatból irom!

Úgy láttod,hogy az exed teljes boldog életet él valaki mással,de ez csak egyet jelent,azt hogy te nem vagy boldog a kapcsolatodban és amig így leleszel ragadva abban a volt kapcsolatban,addig nem is leszel.

2016. jan. 9. 15:35
 5/20 anonim ***** válasza:
78%
Én is ismerek ilyen eseteket és azt kell mondanom, hogy ennek több oka van. Egyrészt az, hogy nem ismerik a felek igazán egymás személyiségét, még ha fel is merülnek a kapcsolat során bizonyos jelek, ezeknek a később magát elhagyottnak érző fél nem tulajdonít jelentőséget. A másik gond a teljes odaadás, amikor a később magát elhagyottnak érző fél teljesen egynek érzi magát a partnerével, amit úgy is lefordíthatunk, hogy nem merül fel benne a másik fél önálló, az övétől eltérő gondolkodásának, viselkedésének a "meghagyása", vagyis nem készül fel arra, hogy más is történhet, mint amit ő elképzel. És nem utolsó sorban az ember sokszor az állandóság, a változatlanság bűvkörével veszi magát körül, talán kissé kudarckerülő is. Pedig a kudarc hozzá tartozik az élethez és aki nem vállalja, vagy túlzottan lelkére veszi, az bizony rosszul jár. Örülj neki, hogy találtál magad mellé valakit és ne a sebeidet nyalogasd, a hiúságodat meg tedd félre. Érdekes módon a nők azok, akik nagyon rosszul viselik az ilyen történéseket. Az unokahúgom még a húszas évei elején ment szét addigi középiskolától ismert barátjával és az annyira megviselte, hogy csak jó tíz év elteltével ment bele egy újabb kapcsolatba, de gyerekre már nem vágyott. Egy volt kolléganőm szintén egy mély érzelmi kapcsolat felbomlása után már nem ment bele újba. Egy másik kolléganőmtől elszerette a férjét egy nála tanultabb és keményebb nő és a kolléganőm ezt olyan mélyen a lelkére vette, hogy képtelen volt ezután normális kapcsolatba belemenni. Egy harmadik kolléganőmtől 20 év házasság, 25 év ismeretség (és 2 gyerek) után ment el egyik napról a másikra a férje a titkárnőhöz és hagyta ott a kolléganőmet gyerektartás nélkül. Ez a kolléganőm csak 15 évvel később (amikor már a gyerekei is saját családot alapítottak) mert belemenni egy mélyebb kapcsolatba. Most visszatekintve már tudja, hogy az első férje nem is őt vette feleségül annak idején, hanem az ő "édesapját", akinek a szakmában való elhelyezkedését köszönhette és a karrierjét segítő támogatást. Szóval nézz magadba és ismerd el, ha hibáztál, ha figyelmetlen voltál, ha annak idején nem voltál kellően körültekintő és óvatos és örülj annak, hogy a volt partnered megtalálta azt a nőt, akit hajlandó volt feleségül venni, mert akkor nyilván ők jobban passzolnak egymáshoz. Magadat pedig megóvtad egy még nagyobb megrázkódtatástól, mert biztos, hogy bekövetkezett volna.
2016. jan. 9. 15:35
 6/20 A kérdező kommentje:

"ne azért legyél benne a jelenlegi kapcsolatodban, hogy bizonyítsd az exednek, hogy másnak is kellesz. Ez a legnagyobb hiba, amit ilyenkor az emberek elkövetnek"

Nem erről van szó. Volt egy nem egészen 1 éves kapcsolatom egy évvel a szakíás után. Az sajnos csak erről, szólt, így vége is lett. Az csak egy fajta "hiánypótlás" volt, de csak utólag láttam be. Ezután ismertem meg a jelenlegi párom, akibe szinte azonnal bele is szerettem, tehát tudom, mi a különbség.

Az exem pedig tényleg nem érdekel már. Csak az érdekel, amit velem tett, azon nem tudok túl lépni, ahogy padlóra küldött. Holott egyébként korrektül járt el. Mégis hatalmas fájdalmat okott, és ezt nem tudom kiheverni.

2016. jan. 9. 15:38
 7/20 anonim ***** válasza:
65%
Az önbizalmad (és persze a hiúságod is:-)) sérült, nem csoda. Pedig nem kéne így érezned, egyszerűen annyi történt, hogy az exed melletted ért férfivá, amikor összejöttetek, még "csak" fiú volt. Az, hogy az új nő tette olyanná, amilyen, az hülyeség, egy 25 éves embert már nem változtat meg senki tartósan és gyökeresen. Nem vagy értéktelenebb az új nőnél, csak más, 7 éves kapcsolat meg elég hosszú ahhoz, hogy egy ilyen fiatal pasi (akinek, gondolom, te voltál az első komoly kapcsolata) valami újra kezdjen vágyni. Tudod, hány ilyet láttam? Nálatok legalább nem volt megalázó félredugás, hazudozás.
2016. jan. 9. 15:42
 8/20 anonim ***** válasza:
44%

3 éve vagyunk együtt, és boldog vagyok - legalább ne hazudj már, egy fenét vagy boldog vele!

Inkább tedd ki, zárd le magadban az exet - mert nagy szrt tetted meg, még mindig tepernél utána -, és csak AZTÁN kezdj kapcsolatba, de ne játssz a másikkal!

Folyamatosan becsapod magad, és becsapod szegény fiút is, - és EZ gerinctelenség -, akivel együtt vagy.

2016. jan. 9. 15:48
 9/20 anonim ***** válasza:
39%

Mielőtt tovább fényeznétek az exet meg az új nőjét is, hogy mennyire a korrektség példaképei, azért ezt gondoljátok végig:

- ha korrekt akarok lenni, nem kezdek ki mással, amíg párom van (gondolj bele, ha nincs ez a nő, akkor a pasi végig úgy maradt volna melletted, hogy közben lesi, mikor jön jobb - ez a majomeffektus, akkor engedi el az ágat, ha már fogja a következőt.)

- ha korrekt akarok lenni, nem mondok foglalt palinak olyat, hogy "a vonzalom kölcsönös, de...", hanem azt mondom, hogy csak barátságot érzek iránta. ez egy felszólítás volt, hogy hagyjon el téged.

szóval te nem sokat veszítettél, ők meg megérdemlik egymást. ne sírj utána.

2016. jan. 9. 15:56
 10/20 anonim ***** válasza:
50%
Ez bizony birtoklási vágy. Nem engeded a másiknak, hogy boldog legyen azzal az emberrel akivel érzi az összhangot, harmóniát, teljességet. De ha ezt érzed, őt sem szeretted igazán... Sablonszöveg de nagyon igaz: akit szeretünk elengedünk.
2016. jan. 9. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!