Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudok szakítani egy nàrcisztikussal?

Fuh, mintha magamat olvasnám 12 évvel ezelőtt. Ugyanezek játszódtak le bennem. Nekem a fordított pszichológia vált be. Elértem, hogy ő ne akarjon engem. Neki figyelem kell, hatalom kell. A negatív figyelem is figyelem(ha pl ki tud hozni a sodrodból, meg tud félemlíteni). Teljesen megvontam tőle ezeket. Amikor rombolni próbálta az önbecsülésem, látszólag nem vettem a lapot. Pl"hogy áll rajtad ez a gönc?" Én:"lényeg, hogy nekem tetszik, én hordom" nagyon fontos, hogy nem idegesen, nem lahangolva válaszolj, mintha tényleg nem tudna megbántani. Ha próbált lenyűgözni, kedvesen megköszöntem, de nem ugortam a nyakába nagy lelkesedéssel. Tehát próbáltam teljesen semleges maradni. Ha fenyegetett, hogy ez meg az lesz...megvontam a vállam"bánom én, bármi lesz, ennél csak jobb lehet mint melletted lenni" megint csak nem megrémülve, hanem olyan hangsúllyal mintha azt mondanád, vajas kiflit ettem reggelire .
Addig kellettem neki, ameddig érezte, hogy hatalma van felettem. 3 hónap hullámvasút volt. Végig magamra erőltettem a nihiliuzmust meg játszottam az idiótát, mint akinek le sem esik, hogy most éppen sértegetik. Zéró érzelmi visszacsatolást kapott tőlem.
Végül elvesztette az éredklődését, talált mást magának és ő hagyott ott engem.
Nem mondom, hogy csináld utánam, te ismered, de nekem így sikerült. Ha elhagyom, megölt volna(lehet szó szerint, sajnos, volt utánam, aki csúnyán megjárta, engem nem bántott fizikailag sosem)

Én olyan helyzetet teremtenék, hogy ő (is) akarjon szakítani. Kitalálnék valami blődséget.
Bejelenteném, hogy 1 hónap múlva ide költözik anyám és ezután mindketten hozzá kell alkalmazkodnunk. Tuti egyből megfordul a fejében a szakítás.
Vagy elkezdeném az ő fegyvereit használni, pl. megsértődnék valami jelentéktelen hülyeségen. És napokig sértődött lennék.
Vagy elmennék 3 napra nyaralni egy számára ismeretlen helyre és a mobilomat kikapcsolnám, a nyomkövetőt meg főleg kikapcsolnám rajta.
És csak ilyen "előjátékok" után szakítanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!