Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudok szakítani egy nàrcisztikussal?
Figyelt kérdés
Az én szempontjaim eleve lesöpörte mindig, a munkàmat szabotálta, semmiben sincs kölcsönösség, minden róla szól, emiatt a szakítást sem fogja elfogadni, mert az az én döntésem lesz. Meguntam az egyoldalú figyelem igényét, a hangulataihoz való alkalmazkodást, a pesztronkálását, az állandó érzelmi le és elnyomásom, a beteges kontroll mániáját, és hogy mindenért engem okol, lekezelő, vigyorogva, csillogó szemekkel, mosolyogva az arcomba hazudik, és unom a sértéseit is. Semmit nem fogdott el, ami nem róla szól. A szakítás pedig a szabadulásomról szólna. Hogyan tudok szakítani egy ilyen szinten lévő nárcisztikussal?
No contact. Tiltás mindenhol és semmilyen fórumon ne állj vele szóba. Olyan nincs, hogy nem fogadja el a szakítást, nem kell az ő elfogadása hozzá.
ma 11:30
2/51 anonim válasza:
Kérj segítséget, cuccolj el (én egy üres, felújítás alatt lévő lakásban laktam egy kis ideig, amíg nem rendeződött. Egy ismerősé, aki szívesen megengedte hogy odamenjek, csak szombat reggelenként jönnek dolgozni rajta. Basszus, felőlem minden reggel jöhetnek, segítek is) és amikor nincs otthon, gyorsan pakold össze a cuccaid. Ezt most is elkezdheted, csak szép lassan, ami nem feltűnő.
A kapcsolat megszakítása nehezebb. Én naiv igyekeztem jól csinálni, többször is leültem vele (nem egyedül) megbeszélni, de nem érti. Azóta is próbálkoik néha, pedig tartom a zéró kontaktot (le van tiltva, csak csinált új e-mail címet)
ma 11:33
3/51 A kérdező kommentje:
Semmit nem fogad el, ami nem róla szól. Túl veszélyes fajta, bosszúálló. Nyilvàn a co contact volna célszerű, de ő valóban a veszélyes fajta. Több ember életét/munkáját szabotálta már. Az indok: mert megteheti.
ma 11:33
4/51 anonim válasza:
Mivel tud neked ártani? Vagy azt gondolod, hogy fizikailag is bántana?
Mindenképpen mondd el a környezetednek, a családodnak, barátoknak és kérj setgítséget. Ha fenyegetőzik, bizonyíték gyűjtés és feljelentés.
ma 11:35
5/51 A kérdező kommentje:
2-es annyiból könnyebb nekem látszólag, hogy nem élünk együtt. Viszont gyakorlatilag kb uaz mintha együtt élnénk. Jogot formál a figyelmemre, az időmre, és ez sem kölcsönös. Nagyon nyomasztó ez.
ma 11:35
6/51 A kérdező kommentje:
4-es már ártott. Munkaügyileg. Elszabotált.
ma 11:36
7/51 anonim válasza:
Letiltani, kitörölni mindenhonnan, nem csak őt, de a családtagjait, közeli barátait is, a sajátjaiddal meg tudatosítsd, hogy NE engedjék a közeledését. Az én nárci exem miután mindenhonnan eltávolítottam elkezdett nyomulni a szüleimnél, a testvéremnél, a legjobb barátaimnál, megjelent eseményeken ahol tudta hogy ott leszek. Rohadt nehéz megszabadulni tőlük. A műsornak pedig ne dőlj be, könyörgni fog, sírni, drámázni, megígér majd mindent, felmagasztal, de ne higyj neki, ez csak a színjáték ameddig visszakap, utána mindent kezd majd előlről.
8/51 anonim válasza:
Ha van erről bármilyen bizonyítékod (chat, például) akkor azokat tartsd kéznél. A munkahelyeden, ha van porta, mondd el hogy be ne engedjék. Jó, ha a főnöködet, főbérlődet, bárkidet is értesíted, hogy őrült nárci ex liheg a nyakadba, megpróbálhat besározni, ne dőljenek be.
9/51 A kérdező kommentje:
Minden betegesen róla kell hogy szóljon. Semmit nem fogad el, ami nem róla szól, és mindent megtorol.
ma 11:37
10/51 A kérdező kommentje:
8-as sajnos magas beosztásban van, emberek függnek tőle anyagilag, megélhetésileg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!