Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » A konfliktuskerülő nem tud...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A konfliktuskerülő nem tud egyenesen szakítani? Nem tudja nyíltan leirni, hogy vége, ne keressük egymást többé? Helyette mit csinál?

Figyelt kérdés
febr. 1. 22:32
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
38-as Abban is egyetértek, hogy ha elzarkozik a megbeszéléstől vagy csak ígérget akkor nem tudsz mit csinálni, de ez is a konfliktuskerulő magatartás. Nem mond nemet.
febr. 2. 17:40
 42/45 A kérdező kommentje:
A konfliktuskerülőknek milyen gigszerük van? Mitől lettek ilyenek? Félnek? Önbizalomhiányosak?
febr. 2. 20:46
 43/45 anonim ***** válasza:
Szerintem hasonló, mint ami a passzív agresszív viselkedés hátterében áll. Elfojtottak a szüleik mindenféle véleményt, lázadást, önrendelkezést, méghozzá erőből. Ezt tanulta meg hogy nem számít ő mit akar, nem dönthet. És akkor csak ilyen szabotázzsal tudta kifejezni az ellenérzését, azt is letagadva, vagy kiforgatva. Szóval én értem az okait, de ennek ellenére is azt mondom, hogy baromi toxikus! És hogy a saját és a leendő/későbbi párja érdekében is meg kéne tanulnia ezt normálisan kezelni, mert már nem a szüleinek van kiszolgáltatva, hanem elvileg egyenlőségen alapuló párkapcsolatban van valakivel. Akkor meg viselkedjen is úgy, mert szétcseszi az egészet. És a legjobb szándék se működik ha csak te akarod a változást a párjaként, folyamat ígérgetés, hülyérevevés, elcsalás és szabotázs lesz az eredmény. Értem én hogy így működik az adott személy, de akkor is komoly viselkedési zavar, amit kezelni kellene.
febr. 2. 20:55
 44/45 A kérdező kommentje:

43# lehet konfliktuskerülő ember olyan is, aki jóba van a szüleivel, testvéreivel. Nála hogy alakulhatott ki akkor?

A konfliktuskerülő milyen társat keres, aki biztonságosan kötődő vagy a szorongókat keresi?

febr. 2. 21:08
 45/45 anonim ***** válasza:

"A konfliktuskerülés arról szól, hogy rendkívüli módon figyelsz arra, hogy ne okozz senkinek hátrányt, ne bánts meg senkit, ne kelts felháborodást, ne ébressz haragot. Azért törekszel ennyire megfelelni, hogy szeressenek, hogy JÓNAK tartsanak."

Nem lesz ördög valaki csak mert meg akar felelni. Nem kell így általánosítani. Nem hazug, beteg emberek, jézusom, volt valakinek egy pszichopata ismerőse, attól még nem lesz mindenki olyan.

Nagyon is lehet konfliktuskerülő valaki egy békés családi környezetből kikerülve. Pont azért, mert ha ott nem volt igazi érdekütközés, nagy viták, akkor nem kellett megtanulni kezelni. Illetve ott a szülei testvérei feltétel nélkül szerették, kint meg persze mást tapasztal.

febr. 2. 21:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!