Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A konfliktuskerülő nem tud egyenesen szakítani? Nem tudja nyíltan leirni, hogy vége, ne keressük egymást többé? Helyette mit csinál?
22 -es „A ghostingnál is az a baj hogy lesz pár nap vagy akár hét bizonytalanság, hogy mi történt, baj érte-e, jön-e még vagy tényleg vége. A másik hogy méltatlan, tényleg mintha kukába vágnák az embert, baromi romboló.”
Ha nem tudod mi történt, akkor te miért vársz pár hetet bizonytalanságban? Te miért nem írsz rá? Akkor te ugyanúgy kukába dobod a kapcsolatot, neked se fontos az illető. És te is ezt sugallod felé, hogy téged ugyan nem érdekel. Legtöbbször nulla a kommunikáció, de elvárások vannak.
34 Internetes kapcsolatoknál, hogy működik ez? Ahol nincs személyes kontakt. Ott is kell ez a huzavona?
Azt mondanám, az még fájóbb, mert úgy még egyszerűbb lenne megírnia, hogy ennyi volt, viszlát. Néha nem is érted, mi történik. Rólam egy olyan ismerősöm állította (a hátam mögött), hogy én nemet mondtam a kommunikációra, akivel magamat megalázó lelkesedéssel próbáltam tartani a kapcsolatot hónapokon keresztül. Mikor kezdett feltűnni az egyoldalúság akkor kértem, hogy találkozzunk, beszéljünk. Arra még annyit se válaszolt, hogy nem. Én meg hitegettem magam, hogy biztos vmi baj van, vagy vmi közbejött, meg pont jött a szülinapja, akkor arra még írok stb., végül közös ismerőstől tudtam meg, hogy már mindenki rajtam röhög, mert az illető mindenkivel kommunikál rajtam kívül. Az egy külön szint még, ha téged ignorál közben másokkal rajtad gúnyolódik.
Pedig elfogadtam volna ha csak jelzi, hogy nem szeretne már az ismerősei között tudni, én sem értem miért nem lehet legalább ennyit megírni. Kevésbé lett volna megalázó. És tényleg nem jó, hogy az ember később nem tud elvonatkoztatni és mindenkivel bizalmatlan lesz, de meg tudja vele előzni ezt a tortúrát, és az érzést, hogy megbízott valakiben, aki simán kukázta és vissza se néz.
"Ha nem tudod mi történt, akkor te miért vársz pár hetet bizonytalanságban? Te miért nem írsz rá? Akkor te ugyanúgy kukába dobod a kapcsolatot, neked se fontos az illető. És te is ezt sugallod felé, hogy téged ugyan nem érdekel. Legtöbbször nulla a kommunikáció, de elvárások vannak."
Ez nem igaz, mint ahogy az se, hogy egyetlen esetből vonnék példát. Én sajnos nagyon jól ismerem ezt a típust! Sémakémia okán sokáig vonzottam őket, amíg meg nem törtem ezt az egész átkot. És elhiheted én próbáltam velük nyíltan értelmesen beszélni, még sajnos futottam is utánuk (mai fejjel már nagyon nem tennék ilyet), és mindig undorító viselkedés, lekezelés, hazugságok és hitegetések lett a végeredmény.
Se passzív agresszív emberrel, se konfliktuskerülő emberrel NEM LEHET normális és egészséges kapcsolatot kialakítani. Se párkapcsolatot, se barátit, mert mivel nem képes az őszinteségre de cserébe össze vissza játszmázik, büntet, sunyiba beszólogat és letagad, ezért folyamatos lesz a konfliktus! Idegbaj, szétcsesződő önérzet, és még sorolhatnám mit eredményez, mindezt azért mert a másik nem tud és nem is hajlandó megtanulni normálisan működni. Sőt, még erre is ígéretet tesz akár, majd sorra hágja át. Tényleg baromi jó érzés, mintha nonstop hazudna és hülyére venne, te meg újra és újra fuss bele, majd újra megígéri. Elmebaj szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!