Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha sok nő manapság ilyen könnyen kiszeret a párjából, nem lehet hogy nem is a párját szerette valójában, csupán a saját maga érzéseit és illúzióit a másikról?
Elég sok szakítást és válást látok az utóbbi időben. Az bennük a közös, hogy szinte kivétel nélkül a nő kezdeményezi. Vagy a nő hoz olyan döntéseket, amik után már képtelenség normálisan folytatni ugyanazt a kapcsolatot. Pl hűtlenkedés, megcsalás, kivonulás, megszokott és elvárt dolgok elszabotálása és megtagadása. És általában a nő volt akit viszonylag hamar az új párjával láttam, legyen az közösségi oldal, vagy való élet.
Beszélgettem néha mindkét féllel min romlott meg a kapcsolat (jóban vagyunk, és nem akartam senki pártját fogni), általában az a megoldás jött ki, hogy a nő egyszerűen kiszeretett a jelenlegi párjából, néha csupán pár olyan dolog miatt, amiről kiderült hogy a valóságban mégsem úgy van, mint az ő fejében élő téves képben. Tehát hogy beleláttak dolgokat a másikba, amiből néhány nem úgy volt a valóságban, és ennek egyből szakítás volt a következménye.
Most akkor hogy is van ez? Létezik hogy a nők amikor szeretnek valakit, valójában nem is az adott személyt szeretik? Csupán a saját önző vágyaik képeit és illúzióját, amit a másikra húznak? Vagy az előnyöket csupán, amiken keresztül ő maguk többé és jobbá válhatnak a másik fél által? Ez nem kissé önző és egoista hozzáállás? Ez lenne a valódi szeretet? Ki mit gondol erről?
7-es köszönöm a válaszod, ha lehetne gyakorin kirakni a kérdező által leginkább helyesnek jelölt választ, én a tiédet válaszanám. Elég jól rávilágít arra, hogy talán mégsem annyira nemek felől közelítendő meg ez a kérdés. Hanem hogy vannak manipulatív, önző, kompromisszumra képtelen emberek, akik visszaélnek mások jóindulatával és bizalmával. Valami hasonlót tapasztaltam meg én is legutóbb férfiként, női oldalról. Hitegetések, hazugságok, a generált problémák nem valós megoldása, csupán üres ígéretek, stb. Szóval kissé látószögtágító ezt látni, hogy ugyanez megvan a másik oldalon is néha, nemtől függetlenül. Még ha alapból szerintem a nők között gyakoribb is a dolog, mivel többnyire ők az ügyesebbek az érzelmi manipulációban és játszmákban. De a válaszod jó példa hogy nem lehet és nem is szabad általánosítani, akadnak kivételek mindkét oldalon. A válaszod többi részével is teljesen egyetértek, eléggé letisztult és őszinte látásmódot képviselsz. Bárcsak több hasonló lenne.
12-es, "... megszokott és elvárt dolgok elszabotálása és megtagadása. " Ezt fejtsd ki, mert érdekes gondolatok indultak meg a fejemben, nagyon kíváncsi lettem, mire gondoltál!" Egyszerű, szóval egy kapcsolatban kialakul iratlanul is egyfajta dinamika, ki mit tesz bele. És ettől lesz az egyensúly. Ha az egyik fél önkényesen ezt elkezdi szétrombolni, megpróbálva a másikat átverni, és elcsalni ezeket a dolgokat, azzal pontosan a kapcsolat egyensúlyát rombolja. Ráadásul a másik félre is plusz terhet rak, mert neki kell helyette vinnie, és egyre többet. Főleg ha vérszemet kap a másik, és kellően pofátlan. Sejtem miért a kérdésed, nem a házimunkára gondolok, azt manapság közösen illő vinni. Sőt, több ilyen válós szakítós ismerősi helyzetnél már kifejezetten az volt a dinamika a kezdetektől, hogy a férfi főz, vagy divatos módon ételt rendelnek folyamatosan. És mégis az lett a vége hogy a nő egyre inkább eljárt szórakozni, barátnőzni, aztán megcsalás, és kapcsolat vége. Nem mondom hogy ez általános, nyilván csak egy szűk kör, mivel ismerősi körömben tapasztaltam. De a kiszeretős példához amiről a kérdésem is szólt, ez a pár eset is bőven elég volt, hogy gondolkodóba ejtsen. Plusz a saját tapasztalataim.
K.K!:)
Irigylem ezeket a nőket, de tényleg :)
Eljöhetnének velem holnap kapálni:)
Én meg rég rájöttem, hogy teljesen felesleges bárki sírására reagálni mert csak az egyik oldalt ismerjük és csak a leírtak alapján tudunk tanácsot adni, elítélni a másik felet.
Emberismeretből 1-es alá aki nem próbálja meg megismerni a másikat mielőtt még “baj” történne.
Ha sok FÉRFI manapság ilyen könnyen kiszeret a párjából, nem lehet hogy nem is a párját szerette valójában, csupán a saját maga érzéseit és illúzióit a másikról?
Csak a kérdező által is helyesnek ítélt "Ne általánosítsunk!" szabály kedvéért...
És a #15 nagyon igazat írt.
Hát nem tudom... Bennem akkor is rossz szájízt hagy ez a "megszokott és elvárt dolgok". Nálunk a kapcsolati dinamikát nem az elvárások határozzák meg. Azt meg elképzelni se tudom, hogy miért kellene megszokások mentén létezni. Rugalmasan állunk egymáshoz és a dolgainkhoz.
És azt miért érzem, hogy a hozzászólásokhoz alakítgatod a további kommentjeidet?🤔
"Beszélgettem néha mindkét féllel min romlott meg a kapcsolat"
Eddig volt hihető.
17-es, kinél hogy. Nincs mindig kimondva és lefektetve szabályként, de azért csak van a dolgoknak egy szokásos menete, néha iratlanúl is. Ami néha változhat is helyzetfüggően persze. Nem is a megszabott dolgok lennének igazából a lényeg, hanem hogy mindkét fél egyenlően tegyen a kapcsolatba. Ne kezdjen az egyik fél elkényelmesedni, vagy lehúzogatni a másikat, hogy az ő részét is a másiknak kelljen beleraknia. Azt viszont jól érzed, hogy hozzászólás alapon is változok közben. Ez azért van, mivel van bennem önreflexió, és próbálom gyakorolni is. A kérdés se kamukérdés, tényleg arról szólt hogy szerettem volna erre megtudni a választ. Ami jópár értelmes kommentelőnek hála, nagyrészt sikerült is. Köszönet érte.
18 nem tudom ebben mi a hihetetlen. Az egyiknél közös volt az ismerettségi kör, a másiknál pedig jóba voltam mindkét csoporttal és emberrel, külön külön is ismertük egymást. Nem szoktam elvből egyik oldal pártját se fogni. Meg elég baj hogy szétmentek, próbálok ilyenkor kimaradni a klikkesedésből, és nyitott maradni mindkettőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!