Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan szakítanak a Barbi filmet megnézvén a párjukkal. Te is?
Emiatt nem szakítanék vele, mert a pàrom elismeri, ha valamit jól tudok, làtja, hogy feltalàlom magam, nem korlàtoz és nem verseng velem csak azért, mert neki van valami a làba közt. Vannak olyan dolgok is, amiket én tudok sokkal jobban, van olyan is, amire megtanítottam, mert megkért rà, és ez fordítva is igaz.
Azt tudom elképzelni, hogy van olyan nő, akinek a pàrjàból a filmet làtva kibukott a hímsovinizmus, hogy a nőnek a konyhàban a helye. Nekem is volt egy ilyen partnerem pàr éve. Nem csak hímsoviniszta volt, hanem nàrci is, még tettlegességig is fajult a dolog, nah akkor hagytam ott, de màr előtte is ért a dolog. Mindketten dolgoztunk, de ő semmit nem segített a hàzimunkàban, sehovà sem mehettem, mert akkor ki fogja őfelségét kiszolgàlni, főzni, mosni, takarítani rà? Megmondtam, hogy vagy leveszi rólam a kezét, és àtteszi a seprűre, vagy itthagyom! Nem kellett hozzà a Barbie, de ha màsnak ez nyitja fel a szemét, az is teljesen oké.
Én még a Barbie film előtt jöttem rá, mekkora hímsoviniszta egoista fsz az exem. De eleinte bekajáltam neki, nem tűnt fel, hogy ennyire más az értékrendünk. Idővel lett egyre bántóbb a sok kettős mérce, avagy mi mindent "szabad neki mert ő férfi", de nekem nem, mert én nő vagyok. Nagyon tiszteletlen hozzáállás, de külső forrásokból igazolta folyton magát.
Szerintem egy ilyen esetben ez a film segíthet felismerni a dolgot. Hiszen sokszor lassan megfő a béka a lábasban, vagyis idővel hat a gázlángozás, de egy ilyen nyíltan, nagy közönség előtt vállalt vélemény adhat egy kezdő löketet, hogy ki tudjon lépni belőle a nő. Egyáltalán hallani, látni, hogy ezek jogos kérdések.
Néha csak hangosan ki kell mondani. Mit mondanál, ha egy barátnőd jönne hozzád ezzel a problémával. Megdöbbentő más szemmel nézni.
#46 Azért tudod emelt fővel kidobni a párodat, mert van sok “feminista barom”, akik kiharcolták és harcolják most is, hogyha nem nőként kezelik őket, akkor ezt meg lehessen tenni.
Amúgy hozzáteszem, hogy amíg nem vagy kiszolgáltatva anyagilag a párodnak semmilyen mértékben (hisz egyetemen tanulsz), addig az megint egy másik helyzet, mint amikor 1-2 gyerekkel állnál ott, hogy akkor hova is menj velük és mi is nekik a legjobb.
Megnéztük. Nosztalgiáztunk egy sort, ez volt a gyerekkorunk. Ő kopaszra nyírta a húga babáit, én szájtátva néztem a reklámokat. Mai napig megvan az egyetlen, amire a szüleimnek futotta.
Sokat viatkoztunk rajta, neki is mást mondott, nekem is. De hogy egy film miatt szakítani? Ugyan. Szerintem azoknál figyelt ez be, akik eleve rossz kapcsolatban éltek és a történet rámutatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!