Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan szakítanak a Barbi filmet megnézvén a párjukkal. Te is?
Nem kicsit nevetség a vita amit ez a könnyed vígjáték generál :D
Lássuk mi a nagy dilemma:
Van egy játék, amivel hagyományosan kislányok játszanak, kislányosat. Egy kislány által elképzelt játékban SOSE Ken baba lesz a főszereplő, hanem Barbie, a fiúbaba pontosan arra való, amire a film is utal: love interest, kellék.
A gyártó cég szintúgy felismerte ezt (vajon honnan), és azzal is ösztökélik a kislányokat az összetettebb játékok kitalálására, hogy Barbie ezerféle karrierrel kapható. Ken viszont még mindig nem lesz főszereplő, úgyhogy nem éri meg rá is különkiadásokat kiadni.
Egy rendezőnek eszébe jutott az a poénos gondolat, hogy milyen mókás lenne ezt a kislányok által elképzelt játékot leképezni, és szembeállítani a mi világunkkal, amit szintúgy kifiguráztak, ami a cégvezetők karikaturisztikus viselkedésén, meg a nem létező erős szélsőségesken bárkinek leeshet, akinek 2 számjegynél magasabb az IQ szintje.
Véletlenül még úgy is sikerül kihozni, hogy tanulsága is legyen.
Erre jön egy pár, feltehetően 30-as, 40-es pasi, akik ezen a filmen annyira berágnak, hogy valóságos hisztériát csapnak miatta, mindennek elmondják, hogy feminista, femináci, férfigyűlölő, bugyuta, rózsaszín, minekkellettilyet, szereotip... és a többi. Közben észre se veszik, hogy a dolog, amit szidnak, voltaképpen egy kislány játék, amit most hirtelen ellenségként látnak. Pereljék be az összes kislányt, hogy ezentúl csak nemi egyenlőséggel játszhatnak :D
Én inkább elgondolkodnék azon a tényen, hogy milyen fingtörékeny is lehet egy olyan énkép, ami már egy kislányjátéktól veszélyeztetve érzi az önbecsülését, a férfiasságát, olyan szinten, hogy dühödt agresszióval és védekezéssel reagálnak ¯\_(ツ)_/¯
Barbie.. hulye tini film, kamasz agyuaknak.
Ha fizetnék se nézném
"Egyértelműen negatív hatással van a társadalomra és a története is olyan"
"egy bugyuta film "
"Nem nézem meg ezt a szart"
"habos babos rózsaszín film "
"Csak az előzetest láttam, nekem az is sok volt"
"Barbie.. hulye tini film, kamasz agyuaknak"
"Hannah Montana tinisorozatokkal egyenrangú hülye kamasz film lűtagyúaknak"
Én is ismerek olyan lányt, aki a film miatt szakított a párjával.
Az indoka tökéletesen érthető volt.
A pasi a film alatt gúnyos megjegyzéseket tett arra, hogy a filmben női elnök van, még Nobel díjas Barbie.
A lány egyszerűen csak most szembesült azzal, hogy a pasija hogyan is vélekedik a nőkről.
Mikor jöttek kifelé a filmről, dobta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!