Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki bontott már fel eljegyzést, az elmeselne röviden, hogy mi történt? Hogy lehet, hogy az eljegyzeshez megvoltak a megfelelő körülmények, de a hazassaghoz már nem?
"Hogy lehet, hogy az eljegyzeshez megvoltak a megfelelő körülmények, de a hazassaghoz már nem?"
Természetesen nem erről van szó, hanem ahogyan komolyodik és házasság felé megy a kapcsolat, úgy jön rá valamelyik fél, hogy nem akar a másik mellett egy életre elköteleződni.
Nálam ilyen nem volt, de már terveztük a szülők összeismertetését, amikor a barátnőm rájött, hogy ő nem akar velem közös jövőt.
#4! Tudod mi a legszomorúbb? Hogy lett felesége. Hogy még egy ilyen ember is talál magának házastársat, csak mert fütykös van alatta. Sok normális, vagy átlagos nő meg nehezen, vagy soha. Tényleg igaz, hogy ha egy férfi akarná, már a jövő hónapban lenne egy menyasszonya, mert a nők 90%-ban igent mondanak, mert boldogok, hogy a szerelmük (vagy az újdonsült szerelmük) gyűrűt húz rá. Gyakorlatilag még egy alkoholista embernek is több esélye van a házasságra (mint látjuk), ha férfi és (nyilván) talál olyan nőt, aki férjhez akar menni. Ilyenkor mondom én, hogy igazságtalan az élet ezen oldala - hogy még mindig a férfiak döntenek arról, hogy mikor lesz az eljegyzés, mert ők teszik fel a nagy kérdést. Miközben tulajdonképpen ez már lejárt lemez kéne legyen, ugyanis ez onnan ered, hogy régen minden esetben a férfi tartotta el a nőt és nyilván ő döntőtte el, hogy kit akar eltartani, kit akar a gyermekei anyjának, kiért dolgozik majd élete végéig. Na manapság már marhára nem ez van, konkrétan jogos lenne megfordítani, ugyanis már régóta a nő is dolgozik és emellett még háztartást is vezet, úgyhogy ha belegondolunk, a mai világban ezzel kapcsolatban már inkább a nők kéne döntsenek: kire akarok én életem végéig főzni, mosni, takarítani és emellett még dolgozni is... Jól elkanyarodtam, csak kijött belőlem (igen, azért, mert még nem lettem megkérve 😀).
Csak, hogy csöppet releváns legyen az én válaszom is: velem olyan volt, hogy a szerelmem tervezte, hogy megkér (visszahallottam), de aztán valamiért mégsem tette meg... Fogalmam sincs miért, mert nem vesztünk össze, nem csaltam meg, pasikkal nem ismerkedem neten sem, nem veszettem el az állásomat, nem kell eltartani stb stb. Fogalmam sincs mi történt. Evvan...
Pontosan olyan a felesége, mint amilyen ő. Hidd el, összeillenek. De látod annyira nincsen nagy szerelem, ha még mindig üzenget nekem.... Én egyedül vagyok már jó ideje, de nem alkuszom meg. Inkább egyedül maradok végleg.Nem félek tőle, inkább élvezem. Nekem a házasság intézménye semmit sem jelent. Kipróbáltam, jobbá nem tette az életemet egy hajszállal sem. Azelőtt nagy fan voltam én is, hogy de kell a házasság. Nem kell. Akik valóban szeretik egymást azok enélkül is jól meglesznek.
A nők is választhatnak egyébként, hogy kivel akarnak együtt maradni, és választanak is, amikor kimondják az igent.
Azért nem lépnek, mert nem akarnak házasságot valójában. De ezt nem merik bevallani. De az is lehet, hogy akkor adott pillanatban még nem tudja mit is akar.
És nyugodtan kérd meg a kezét. 😀Nem a múlt században élünk már. Egyébként ezzel lehet a legbiztosabban kiszűrni a házasságot nem akaró felet. A reakciója rá a legbeszédesebb.
Nem arról van szó, hogy nem akar házasodni. Anno kipuhatolóztam mit gondol a házasságról és teljesen ok neki, a tervei között szerepel. Teljesen természetes dolog számára, testvére is házasodott nemrég, szülei is házasok és már az összes haverja is (mára tényleg az összes!), tehát 100%-ig olyan közegben él(ünk), ahol a házasság már-mát az élet velejárója. Tehát szerintem csak engem nem akar elvenni, vagy nem tudom miért húzza az időt, de nyilván ilyesmi az oka... 😂😂😂😂😭😭😭😭😭😭 Nyilván rá fogok kérdezni szakítás előtt, tehát lesz egy egyértelműbb (nem célozgatós, hanem konkrétan kimondós) beszélgetés, amikor már azt érzem majd, hogy nincs vesztivalóm, mert eddig és ne tovább. Ez pedig hamarosan eljön.
Elnézést kérek a kérdezőtől, hogy más témába ment át a sztori, befejeztem, bocsi 🙊 Neked pedig köszi 8-as, hogy kiönthettem kicsit a lelkem 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!