Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hántolt pörkölt földimogyoró...

Hántolt pörkölt földimogyoró bontott csomagolásban meddig áll el?

Figyelt kérdés
Még nem vettem meg, nem tudom, sós lesz, vagy nem.

2022. szept. 22. 15:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
49%
amíg meg nem avasodik.
2022. szept. 22. 15:17
 2/15 hollófernyiges ***** válasza:
94%
Hónapokig, de bontottan idővel magába szívja a levegő nedvességét és roppanós helyett kicsit rugalmas lesz, úgyhogy sokat veszít az élvezeti értékéből.
2022. szept. 22. 15:17
 3/15 anonim ***** válasza:
92%
A sós biztos tovább eláll, mint a sima. Függ attól is, hogy milyen helyen tárolod, de sok hétig az biztos.
2022. szept. 22. 15:27
 4/15 anonim ***** válasza:
92%

Valóban, inkább a nedvesség okozhat gondot, néhány nap alatt képes magába szívna annyi nedvességet, hogy az már az élvezeti értékét egyértelműen lerontja.

Ez természetesen függ attól is, hogyan, és hol van tárolva.

Az avasodás hosszabb folyamat, az olajok, zsírok oxidálódásának eredménye az 'avas íz", ami még nem jelenti azt, hogy meg sem lehet enni, de az is elrontja az ízhatást. Ez viszont, hetek, hónapok kérdése, a védőgáz híján, oxigénnel érintkezve beindul a folyamat, ami lassú, de minden olajos magra veszélyes, eloxidálja, tönkre teszi azt

2022. szept. 22. 15:33
 5/15 A kérdező kommentje:
Pár hét, legfeljebb egy hónap alatt elfogyna, fémdobozban tartanám. Így mire számíthatok, ha mondjuk nem sós?
2022. szept. 23. 11:13
 6/15 anonim ***** válasza:

5: de miért veszel olyan nagy mennyiséget, ha ilyen lassan fogyna el...?

VEgyél 20 dekásat, az pár nap alatt megesezd.

2022. szept. 23. 11:24
 7/15 A kérdező kommentje:
Akkorára gondoltam :) saját készítésű müzlire szoktam szórni.
2022. szept. 23. 11:56
 8/15 anonim ***** válasza:
7: hát akkor az egy hét alatt elfogy kb... Vgy egyszerre csak 2-3 db-ot szórsz rá? :)
2022. szept. 23. 12:02
 9/15 A kérdező kommentje:
Legyen mondjuk 10, nem szoktam számolni, felesleges ezt firtatni. Tegyük fel, hogy egy hónapig dobozban lesz.
2022. szept. 23. 12:07
 10/15 anonim ***** válasza:

Próbáld ki.

Nem egy horribilis összeg 20 deka mogyoró ára, fölösleges azon rugózni, hogy megromlik-e.

Nem lesz semmi baja, ha netalán mégis, akkor a tárolás nem volt megfelelő, de fémdobozban még annak az esélye is kicsi.

Mérgező nem lesz.

2022. szept. 23. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!