Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Maradjak vagy menjek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Maradjak vagy menjek?

Figyelt kérdés

A párommal 5 éve vagyunk együtt, eddig minden szuper volt vele.

Kb. Fél éve szörnyen elromlott a viszonyunk. A kapcsolatunk elején egy hónapra szét mentünk hasonló problémák miatt. Én megpróbálok mindent megtenni érte, jelenleg a szuleimnel lakunk. Én viszont vettem egy portát, bevezettettem a közműveket, haladok a dologgal. Azt szerettem volna, ha együtt csináljuk végig ezt. Ő nem áll mellém. Nem érdekli, a szenvedélyének él, az autózásnak. Csak az autókról beszél, későn jár haza. Ha korábban ér haza, akkor sem jön fel velem lefeküdni. Nyomja a laptopot, bújja az internetet. A pénzügyek sem mennek jól. Én megpróbálok minden pénzt megspórolni, neki arra nincs pénze (holott dolgozik) hogy meg hívjon egy forrocsokira. Az én autómmal jár dolgozni, ő használja. A tankolás az ő feladata, azt már nem én fizetem. Nem törődik velem sokszor azt érzem mintha haverjakent kezelne. Beszéltünk már nagyon sokszor erről, azt mondja figyelni fog magára, de nem így történt. A testiség már nem olyan.

Viszont mióta rossz a kapcsolatunk azóta valamiért szörnyen vágyom egy ismeretlen emberre. (Hosszú történet, én is tetszem neki, azt hiszem) mit csináljak?

2022. febr. 24. 10:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Szakíts, építsd a portádat, és ne mondj nemet a jóra.
2022. febr. 24. 10:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az első nagyon szép leírta. Ez a kapcsolat rossz, és lehúz téged.
2022. febr. 24. 10:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy leírod abból az jön le,hogy semmi nincs ami összeköt, ami közös cél lenne, ami arra utalna,hogy közös jövőt építhettek.

Ha hangot is adtál annak, aminek egyébként természetesnek kellene lenni, mégsem változott a helyzet, nincs mire várni. Zárd le, és ismerkedj.

2022. febr. 24. 10:47
 4/12 A kérdező kommentje:
Egyetlen bajom van. Van bennem egy olyan érzés, mintha egyedül hagynám. Ilyen anyai ösztön. Tudom hogy nem kene, de ilyen hülye régi emlekekben elek, és a szívemben rossz ha a szakításra gondolok, viszont az eszem szerint ez lenne nekem a legjobb. Eddig nem bírtam meg kimondani a szakítást. Dolgozom rajta.
2022. febr. 24. 10:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
5 éve együtt vagy egy olyan pasival aki a szüleidnél lakik, a te autódat használja, és az 5 év alatt semmit sem tett, hogy haladjon előre a kapcsolatotok. Pénzügyileg sem áll melletted, a szex sem jó. Ezek után még véletlenül se vegyél vele közösen semmit, ami esetleg a portádhoz kell! Ha a pasi normálisan állt volna a kapcsolatotokhoz, akkor 5 év alatt már nem itt kellene tartanotok. Keress egy olyan pasit akivel lehet közös jövőt tervezni.
2022. febr. 24. 10:54
 6/12 anonim válasza:
100%
Ha az eszed már azt mondja, hogy ez lenne a legjobb, akkor félúton jársz, hogy kimondd. Fent már a többiek mindent elmondtak, viszont a jövőd szempontjából nagyon fontos, hogy amennyiben sikerül szakítanod vele, vigyázz az új kapcsolattal. Én azt látom, hogy egy "sikeres" szakítás esetén viszonylag könnyen tudnál most ebben a helyzetben tovább lépni, ilyenkor (ha nem megfelelő az új partner, csak a jelenlegi helyzetedhez képest tűnik jobbnak) történhetnek a jövődre nézve negatív kimenetelű események, amelyeket lehet, hogy fel sem ismersz elsőre. Nem azt mondom, hogy maradj egyedül, természetesen én is ugranék a jóba egy szakítás után, ha lenne lehetőségem, viszont járj nyitott szemmel és ne légy elfogult.
2022. febr. 24. 11:04
 7/12 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam már erre.

Ha szóba kerül a szakítás téma, akkor valamiért a lelkemre hatva mesél arról, hogy neki csak az autók vannak és én. Nagyon szeret engem és nem szeretne elengedni. És ilyenkor mindig lelkiismeret furdalás lesz bennem. Ezért sosem sikerül kimodnanom.

2022. febr. 24. 11:13
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vonom kétségbe, hogy szeret téged, de azért ne hagyd magad érzelmileg zsarolni. Ő baromi kényelmesen elvan nálatok, van hol laknia, van egy kocsi amit használhat stb. Úgy látom te egy empatikus személy vagy akire lehet érzelmileg hatni. A barátod meg a kényelmes életét nem akarja elengedni amit te megteremtesz neki. Hogy maradt ő életben addig amíg téged nem ismert?

Ha szakítanátok akkor kénytelen lenne "összekapni" magát, és felnőtt ember módjára viselkedni. Te a saját életedért vagy felelős, és nem az ő életéért, mivel ő egy felnőtt ember, nem egy 5 éves gyerek.

Ajánlom neked Némethi Erika önismereti tréner videóit, sokat lehet belőle tanulni önismeretről, a párkapcsolatokról, szakításról, elengedésről stb.

https://www.youtube.com/watch?v=WtS1ooB6cHA

2022. febr. 24. 11:32
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát előtte nagyon link ember volt. Fogalmam sincs miért szerettem bele… felhuztam, jobb színvonalon el. Persze nem mondom, biztosan nekem is vannak hibáim. Ha nekem nem tetszik hogy minden úgy történik ahogy ő azt eltervezte és ahogy szeretné, akkor én vitatkozok vele és hisztizek… a vágy és a szerelem elmúlóban van. Felhívtam rá a figyelmet, hogy nem érzem magam nőnek mellette, sosem kaptam tőle virágot, nem dicséret. Ő egy szál rózsával reagált, ami jól esett, csak tudom hogy nem magától adta, hanem azért mert felhívtam rá a figyelmét..

A szex témát is felhoztam mert én is nőből vagyok, igenis vágyom a törődésre és a szeretetre.. az volt amit megfogott, hogy szexeljuk mindennap. Úgy közeledett hozzam minden nap. Mondtam neki hogy ez nem így működik és hogy gyönyörűen sikerült megfogni a lényeget. Azóta visszaállt a havi 1-2 alkalomhoz…. Nagyon befolyásol érzelmileg… és tudom hogy rossz de nem tudom kimondani.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a kedves és tisztelettudó válaszát! Hálás vagyok!

2022. febr. 24. 12:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs okod maradni az egy jó ok arra, hogy tovább lépj.
2022. febr. 25. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.