Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért nem mernek egyesek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem mernek egyesek szakítani?

Figyelt kérdés
Minden áron úgy akarjak érezni, hogy a másik legyen a hibás, miközben ők maguk szabotálják és ellehetetlenítik a kapcsolatot? Ennyire fontos egyeseknek hogy jónak érezhessék magukat?
2021. dec. 26. 14:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Mert könnyebb benne maradni egy nem működő kapcsolatban, mint egyedül maradni végleg :)
2021. dec. 26. 15:01
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ennyire fontos egyeseknek hogy jónak érezhessék magukat?"

Igen, a covid alatti viselkedés tökéletes példa erre. Másrészről f-snak hogy egyedül maradnak, ezért húzzák az időt, hátha jön addig valaki. Így csak át kell ülni egyik fszból/pnciból a másikba.

2021. dec. 26. 15:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Komfort, félelem az egyedülléttől vagy tudja a másikról, hogy ez összetörné ezért ahogy írod szabotálja a kapcsolatát így a másik fél fog szakítani
2021. dec. 26. 15:02
 4/13 A kérdező kommentje:
Hiszen azzal töri össze a másik embert, hogy szándékosan hanyagolja, kifogásokat keres, nem szól hozzá. Szóval nem értem a logikát. Szakítani nem egyszerűbb mint agyon játszmázni a másikat hogy az szakítson?
2021. dec. 26. 15:06
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

#4 Ez igaz mindkét félre!

Ha az egyik észreveszi, hogy "szándékosan hanyagolják, kifogásokat keresnek, nem szólnak hozzá" akkor ő miért nem szakít?

Mindketten azt várják, hogy a másik tegye meg?

Az egyik játszmázik a másik ezt észrevette már rég, de ő is azt várja, hogy a másik miért nem szakít! Akkor ki a bűnös ebben a sztoriban?

Egyikben sincs annyi gerinc, hogy kimondják hogy vége?

2021. dec. 26. 15:22
 6/13 anonim ***** válasza:
53%
A nők mernek, mert pár hónapon belül találnak új farkat, a férfiak többször meggondolják, mert utána szökőévente lesz dolguk nővel az ágyban, ha csak átlagosak (ha rondák, lehet le is főtt a kávé).
2021. dec. 26. 15:23
 7/13 A kérdező kommentje:
5-ös mi az hogy dz igaz mindkét félre? Aki gyáva szakítani az kihasznalja a másik toleranciaját, a határait feszegeti. Ő akar szakítani nem pedig a másik. Mégis megutaltatja magát emberileg is a viselkedesével, de azt hiszi ha a másik mondja ki a szakítást akkor jó fényben fog feltűnni amiatt hogy nem ő mondta ki?
2021. dec. 26. 15:32
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

#7 Én ezt értem. De te miért tűröd, hogy ezt tegye veled? Ha ennyire felidegesít (ami érthető) akkor neked is van lehetőséged arra, hogy kimond hogy vége.

Nem ő itt a lényeg, hanem te! Mit szeretsz egy olyan emberen aki ezt teszi veled?

Értem én, hogy szemét a viselkedése, de ezt csak azzal tudják megtenni aki hagyja!

Nőként megértelek, hogy rá haragszol, de igaz az a mondás, hogy segíts magadon Isten is megsegít!

Meddig akarsz még mérgelődni, és hagyni hogy ezt csinálja veled?

Te miért nem szakítasz és mondod azt, hogy vagy olyan fontos önmagadnak, van önbecsülésed, van benned tartás nőként, hogy véget vetsz ennek?

Tudom, hogy magát akarja fényezni, de erkölcsileg nem szabad neked lesüllyedni az ő szintjére!

Ha fordítva vannak a nemek, férfi/nő akkor értsd fordítva!

2021. dec. 26. 15:42
 9/13 A kérdező kommentje:
Én nő vagyok és mindig egyenesen szakítottam. Tehát számomra érthetetlen a szakítás provokálása. Minek aláz meg emberileg egy másik ember olyat, akit elvileg szeretett? Minek kell kiprovokálni a másikból, ezzel pedig lényegében jól meg is alazni?
2021. dec. 26. 15:47
 10/13 anonim ***** válasza:

Figyelj!

Benne voltam, illetve kicsit vagyok egy hasonló helyzetben. A válasz az, hogy az illető gerinctelen. Nem meri és nem is akarja szemedbe mondani az igazságot, inkább hagy szenvedni.

Én éppen ezért szakítottam, és onnantól kezdve jobban éreztem magam. Nem kommunikált velem, ezért voltam olyan pofátlan úgymond, hogy felkerestem, belenéztem a szemébe, aztán elmondtam tömören a véleményemet. Akkor láttam rajta, hogy érti, de azt is, hogy egyben mindeddig le.. arta magasról. Ezután nem kommunikáltunk, ő ünnepelt, én is csináltam a magam dolgát és lazítottam kicsit. Ha már bőgtem egy álló éjszaka...

Ugyanakkor engem bántott is mindez, miután lenyugodtam. Ezért tettem felé egy gesztust, megüzentem neki, hogy ha hajlandó tenni az egészért, helyrehozni, nyitott leszek rá. Válaszolt, látta rajtam az érzelmeket, ő is hajlik efelé, így hamarosan megbeszéljük.

Talán nem kellett volna, a szívem ezt diktálta. Te is gondold át, mi lenne neked a legjobb. Lehet, hogy egy szakítás segítene a legtöbbet, esetleg észhez térne. Vagy ha nem, te biztosan megkönnyebbülnél.

2021. dec. 26. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!