Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Borderline a párom, szakítsak vagy maradjak vele?
2 éve vagyunk együtt, nagyon szeretem, de megterhelőek a hétköznapok. Rengeteg a dráma, és mindenért én vagyok a hibás. Belepusztulnék, ha elveszteném, de abba is, ha együtt maradok vele. Volt más hasonló helyzetben? Érdemes küzdeni, javulhat a helyzet? Nem akarom elveszteni, mert egy gyönyörű, okos nő, de ebbe beleőrülök.
28F
Az én exem is az volt, ő dobott engem. Persze utána jött volna vissza, de soha többet! Kb.2 évemben telt, mire újra felépítettem önmagam, persze pszichológus segítségével. Az ellenségemnek se kívánnék ilyen kapcsolatot és neked se(ő se kezeltette magát.) Ja, és igazuk van azoknak, akik azt írják, ne vállalj így gyereket. Ő soha nem tud úgy dönteni, hogy "szakít" az anyjával! Borderline anya mellett meg szinte biztos, hogy sérül annyira, hogy ő se lesz mentálisan ép felnőtt. Szóval, ha te akarsz gyereket, akkor legjobb, amit tehetsz, hogy minél hamarabb lezárod ezt a kapcsolatot.
N
Nem maradnék vele.
Sokáig volt része az életemnek borderline-os, és bár nem azt mondom, hogy nem érdemlik meg a boldogságot, de semmiképp sem velem lesznek azok.
Nagyon nehéz velük, és nagyon durva húzd meg-erezd meg játszmákat képesek nyomni.
Én ezt újra nem tudnám elviselni. Plusz akivel én megszakítottam a kapcsolatot nárcisztikus is volt (ha jól tudom ez a jegy amúgy is gyakori náluk), had ne mondjam, hogy mennyire borzalmas volt rengeteg tekintetben az első pár hónap külön. Olyan mintha nélküle nem tudnál élni, nem hiszed hogy valaha boldog lehetsz... Majd később rájössz, hogy nem is voltál mellette az, csak függtél tőle.
Borderline vagyok.
Ugyan régi kérdés, de olyan kis cuki ahogy mondják az emberek, majd beleörültem MIATTA, tiszta áldozati játszmák vannak itt.
Egy kapcsolatban 50-50% a felelős, nem csak AZ EGYIK.... Ilyen NINCS!
Elárulom, egy Borderline csak reagál a környezetből jövő rossz bánásmódra, magától nem borul ki, csak úgy.
Exem is "húúú de szeretett"..... Az elején, majd mindenféle problémája volt velem, holott nem foglalkozott velem, előrébb volt a kockulás, meg az edzés, mint én.
Szakítottam vele nem bírtam. Utána ő pedig " barátkozni akart" Majd mikor már lett neki más , szó nélkül megszűnt a barátomnak lenni, már csak arra lettem figyelmes, kirakta hogy kapcsolatban van....
Mondjuk tudtam, hogy ez lesz...
Tényleg, nagyon hihető, hogyan képesek az emberek "szeretni"... Ennyit erről...
23-as:
Arra gondoltál esetleg, hogy te, mint aki benne van a szituációban másképp vélekedsz róla?
23-as vagyok.
"Arra gondoltál esetleg, hogy te, mint aki benne van a szituációban másképp vélekedsz róla?"
Nyilván, de Borderline és Border. között is van különbség, nem szabad egy diagnózis miatt bekategorizálni az embert.
25-ös kérlek mondj példákat, mert én nem ismerek olyan borderline-t aki tönkretett volna bárkit is, inkább magunkat bántuk, mint mást....
Kiváncsi vagyok, komolyan.
A Nárcisztikus az aki a környezetét csinálja ki tudtommal, és a pszichopata.
#27! Mondjuk mert nem veszitek észre. Nézd végig szépen a tüneteidet, és gondold át, mit okoz a másik embernek.
Nézd meg a 23-as hozzászólásod."Csak reagál a környezetéből jövő rossz bánásmódra".Aha, vagy amit ő rossz bánásmódnak érez. Pl., hogy a párja élete nem szűnt meg teljesen, csak azért, mert a borderline megérkezett, és milyen durva, továbbra is el mer menni edzésre, ahogy addig😮 Nem a párja körül forog a világ 0/24 órában.
28-as!
Ez igaz, amit írsz, nem csak körülöttem forog a világ, de amikor, mindent előrébb helyez ott már gondok vannak...
Nyilván, igen, beismerem én se vagyok szent, de azért, nem csak az egyik fél a hibás, ha tönkremegy egy kapcsolat.
Mindegy, én csak leírtam amit érzek ezzel kapcsolatban.
Remélem kérdező, már jobb a helyzet!
Ha tényleg azon gondolkozol, hogy elhagyod, szerintem adj azzal esélyt még neki, hogy elötte menjen el pszichoterápiára, vannak Budapesten több féle, akár nappali terápia, vagy bentfekvős 1-2-3 hónaposak is.
Rengeteg mindent tanulhat saját magáról, és a környezetéről is, vagy akár elmehettek pszichológushoz kettesben beszélgetni, hogyan tehetnétek könnyebbé a kapcsolatotokat, ha lát erre esélyt persze....
23 és 27 milyen példát mondjak, úgyse ismered a környezetemben élőket. Sajnos 3 borderes is volt az életemben, akik súlyos károkat okoztak, az egyik még mindig, mivel közvetlen családtag.
Az hogy mindennap ordítasz, mert "neked fáj" nem gondolod, hogy másban, pláne gyerekekben, akik rád vannak utalva, milyen károkat okoz? Pláne az öngyilkossággal való fenyegetőzés és társai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!