Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Borderline a párom, szakítsak vagy maradjak vele?
2 éve vagyunk együtt, nagyon szeretem, de megterhelőek a hétköznapok. Rengeteg a dráma, és mindenért én vagyok a hibás. Belepusztulnék, ha elveszteném, de abba is, ha együtt maradok vele. Volt más hasonló helyzetben? Érdemes küzdeni, javulhat a helyzet? Nem akarom elveszteni, mert egy gyönyörű, okos nő, de ebbe beleőrülök.
28F
Diagnosztizáltok a neten olvasottak alapján összevissza.
Szereted a párodat, aki viszont súlyosan jellemhibás, önző, hisztériás akarnok.
Mindig más a hibás, neki semmi sem jó, komplexusos hülye.
Ha nem lépsz le, tönkre fogaz menni.
#15.
Jártas vagyok a témában, nyugtató igen még hangulat stabilizáló, attól függ mi adja a fő problémát. Ez egy szeles spektrumon mozgó rendellenesség. Aminek depresszió lehet kísérő tünete szorongás stb. Ezekre van gyógyszer egy személyiségzavarra nincsen. Nem tudom a barátnődnèl miben nyilvánulnak meg a tüntek, és valóban borderline-e.
Akik lepontoztak nem tudom miért, más ugyanilyen kérdésnel láttam leírva ugyanezz hogy gyógyszer nincs csak terápia őket nem pontozták le.
Szakmabeli vagyok (értsd: pszichológus diplomám van, de nem a szakmámban dolgozom), és 10-20 éves klinikai tapasztalattal rendelkező tanáraim azt tanították, hogy ez a kórkép kifejezetten rezisztens a gyógyszeres kezelésre. Ez egy személyiségzavar, ami sokféle sérülés nyomán alakul ki. A gyógyszer legjobb esetben is csak elfedi, de inkább sok esetben még több galibát okoz, mivel sok borderline a személyiségzavarából fakadóan függőségre is hajlamos, abúzálják a gyógyszert.
Szóval ez nem olyan, mint egy skizofrénia vagy bipoláris zavar, erre hhosszú pszichoterápia kell és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!