Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Borderline a párom, szakítsak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Borderline a párom, szakítsak vagy maradjak vele?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt, nagyon szeretem, de megterhelőek a hétköznapok. Rengeteg a dráma, és mindenért én vagyok a hibás. Belepusztulnék, ha elveszteném, de abba is, ha együtt maradok vele. Volt más hasonló helyzetben? Érdemes küzdeni, javulhat a helyzet? Nem akarom elveszteni, mert egy gyönyörű, okos nő, de ebbe beleőrülök.

28F

2021. dec. 1. 13:26
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
31%
Hát ha nem szereted (már pedig nem szereted6ha fekmerült benned a szakítás emiatt) akkor inkább hagyd békén, van neki elég baja ezzel a betegséggel.
2021. dec. 1. 20:09
 12/36 A kérdező kommentje:
Szeretem. Nagyon. De aki élt ezzel együtt sokáig, az tudja, mennyire nehéz sokszor mindkét félnek. Annak örülnék a legjobban, ha elfogadná a segítséget, és boldog család lehetnénk együtt.
2021. dec. 1. 20:18
 13/36 anonim ***** válasza:
62%
A párod menjen orvoshoz és szedjen gyógyszert. Ha erre nem hajlandó ne legyél idegroncs miatta
2021. dec. 1. 22:46
 14/36 anonim ***** válasza:
58%
14-es és milyen gyógyszerre gondoltál, nincs erre való gyógyszer.
2021. dec. 3. 13:57
 15/36 anonim ***** válasza:
40%
#14 ne írj akkor egy ilyen témába ha fogalmad sincs róla. Van rá kezelés és több féle gyógyszer is, általában nyugtató típusok. Van egy barátnőm aki borderline és teljesen normális, kiegyensúlyozott életet él, viszont szigorúan szedi a gyógyszereet. Másképp nem nagyon tud működni szerintem efy ilyen kapcsolat
2021. dec. 3. 23:40
 16/36 anonim ***** válasza:
38%
Kérdezőt miért nem lehet lepontozni? Boldog család?? Tudod, milyen szenvedésnek teszed ki a gyereked egy ilyen "anyával"? Én tudom. Ha vele maradsz is, NE csinalj neki gyereket. Magadat föláldozhatod egy ilyen szörny oltárán, egy ártatlan gyereket ne.
2021. dec. 6. 00:03
 17/36 anonim ***** válasza:
70%

Diagnosztizáltok a neten olvasottak alapján összevissza.

Szereted a párodat, aki viszont súlyosan jellemhibás, önző, hisztériás akarnok.

Mindig más a hibás, neki semmi sem jó, komplexusos hülye.

Ha nem lépsz le, tönkre fogaz menni.

2021. dec. 6. 08:54
 18/36 anonim ***** válasza:
83%

#15.

Jártas vagyok a témában, nyugtató igen még hangulat stabilizáló, attól függ mi adja a fő problémát. Ez egy szeles spektrumon mozgó rendellenesség. Aminek depresszió lehet kísérő tünete szorongás stb. Ezekre van gyógyszer egy személyiségzavarra nincsen. Nem tudom a barátnődnèl miben nyilvánulnak meg a tüntek, és valóban borderline-e.

Akik lepontoztak nem tudom miért, más ugyanilyen kérdésnel láttam leírva ugyanezz hogy gyógyszer nincs csak terápia őket nem pontozták le.

2021. dec. 6. 12:35
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Szakmabeli vagyok (értsd: pszichológus diplomám van, de nem a szakmámban dolgozom), és 10-20 éves klinikai tapasztalattal rendelkező tanáraim azt tanították, hogy ez a kórkép kifejezetten rezisztens a gyógyszeres kezelésre. Ez egy személyiségzavar, ami sokféle sérülés nyomán alakul ki. A gyógyszer legjobb esetben is csak elfedi, de inkább sok esetben még több galibát okoz, mivel sok borderline a személyiségzavarából fakadóan függőségre is hajlamos, abúzálják a gyógyszert.

Szóval ez nem olyan, mint egy skizofrénia vagy bipoláris zavar, erre hhosszú pszichoterápia kell és kész.

2021. dec. 6. 13:43
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy szakember, hogy kezelni tudd. Rövid időn bekül tönkremegy az egészséged.
2021. dec. 17. 05:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!