Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Túlreagáltam az egész helyzete...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlreagáltam az egész helyzetet, vagy érthető az én oldalam is?

Figyelt kérdés

A párommal (elvált férfi, nem miattam) 2 éve vagyunk együtt, együtt is élünk (a lakás az enyém). A volt feleségével van egy 4 éves gyerekük. Nem voltam ott a válásnál, de elmondások alapján nagyon nehezen viselte a feleség. Volt könyörgés, térden állva sírás, aztán gyerekkel fenyegetőzés, minden, ami lehet. Végül persze lezajlott a válás, majd megismerkedett velem. Az anyuka amint ezt megtudta, hát, kiakadt. Írt nekem többször messengeren, hogy adjam vissza a férjét stb, ezekre sose reagáltam, így nem akartam belefolyni. A gyerekhez mindig szeretettel fordultam, aranyos kisfiú. A láthatásokkor ha ő hozta a gyereket, akkor mindig veszekedés lett, amint meglátott, ha a párom ment oda a gyerkőcért, akkor beinvitálás, egyenek együtt, stb, amire a párom kategorikusan nemet mondott mindig, ekkor persze kiabálás jött. Sokszor csörgött éjszaka telefon, és anyuka sírva szólt bele a telefonba, akkor is, ha csak hiányzott neki a párom, de akkor is, ha beteg volt a gyerek. Felvetődött az, hogy kikapcsoljuk a telefont, de nem tartottam jó ötletnek: mi van, ha tényleg baj lesz a gyerekkel? Így megmaradtak az éjjeli telók is. Az ünnepekről nem is szólva.

Habár próbáltam empátiával fordulni az egész helyzet felé, átérezni, hogy nehéz egyedül maradni a gyerekkel, elválni, de egyszerűen megkeseríti az életemet, és nem tudok vele toleráns lenni már. Mostanra akkor is pofákat vágok sajnos, ha látom, hogy ő hív, vagy ha tudom, hogy másnap hozza a gyereket, előző este már ideg vagyok teljesen. A párom beszélt vele nem egyszer, de akkor a gyerek lett felhozva érvként, hogy ha nem viseli el az anyját, akkor a gyereket se vigye. Pereskedni ezidáig nem akartunk.

Tegnap hozta a gyereket az anyja ismét. Úgy tudta, hogy nem leszek itthon családi látogatás miatt, de végül mégis itthon maradtam, a párom pedig boltba szaladt ki, mielőtt jött, így amint meglátott, hogy én "veszem át" a gyereket, teljesen kiakadt. Beküldte a gyereket a nappaliba, és elkezdett velem ordibálni, hogy én tökreteszem őt, őket, ilyen vagyok, olyan vagyok, miattam lelkibeteg a gyerek, neki meg miattam lesz baja, mert belebetegszik ebbe.. Válogatott módon sértegetett, és nem bírtam tovább. Azt mondtam neki, hogy takarodjon a lakásomból és többet nem teheti be a lábát, ha nem képes normális emberként viselkedni, csak egy undorító sárkányként, aki zsarolni tud meg bőgni, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy akarja. Tudom, nem kellett volna, de nem bírtam tovább. Fogta a gyereket, elviharzott. Érthető.

A párom visszatért és ekkora már hallott a dologról, mert anyuka felhívta, hogy én kiabáltam vele és vérig sértettem. Elmondtam az én oldalamat is. Szó szót követett, és mondtam a páromnak, hogy szeretem őt, de nem vagyok hajlandó ezt a nőt elviselni tovább az életemben, amiből nekem is csak egy van. Nem fogok idegeskedni, rosszul érezni magam, stresszelni, viszont őt sem akarom választás elé állítani, mert ezzel voltaképp azt mondom, hogy vagy én vagy a gyerek, mivel a gyerek még kicsi, nyilván az anyja is jár hozzá, így én ki akarok ebből lépni. Nem akarta elfogadni, esküdözött, hogy lerendezi vele, megoldja... De hogy? Nem lehet vele beszélni!

Mindenesetre tényleg hazamentem a családomhoz a hétvégére, hogy addig lehiggadjunk, ő maradt a lakásban. Azóta is hívott és kérte, hogy gondoljam át ezt, de egyszerűen nem vagyok képes elviselni tovább a volt feleségét.

Nem is tudom, milyen választ várok, szerintem csak ki akartam írni... De hogy megpróbáljak valamit... Túlreagáltam nagyon, amikor kiabáltam vele? :(

2021. okt. 31. 09:48
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon asszonytartás csak nagyon kevés esetben van, szinte nincs is. Ez nem Amerika.

2021. okt. 31. 16:10
 32/41 anonim ***** válasza:
48%
#17-es a had helyezze már a saját boldogságat előre, ugyanezt teszi vagyis szeretnè az anyuka is egyébként.. vicces ez a vuaog hogy mindenkinek ez az üzenet a saját boldogsága, de minden éremnek két oldala van. Csak az objektívitás okán mondom. Itt most a kérdező a 'jo fiú' de ha az anya tette volna a kérdést akkor meg őt támogatná mindenki. Tényleg egyéb célom nincs ezzel mint az hogy minden csak nézőpont kérdése. És így van lehet még a kérdező is abban a helyzetben hogy elhagyjak egy gyerekkel.
2021. okt. 31. 16:17
 33/41 anonim ***** válasza:

Magyarorszagon nincs asszonytartas!

A gyerektartas alap! Annak a felnek aki otthagyja a gyereket anyagilag hozza kell jarulnia anyagilag. Az a o koltsege a masiknak ehhez koze nincs! Plane h birosagi uton allapitjak meg.

Nem feltetlen van kepben az ex. Sok pasi es no is beszunteti a kapcsolatot a masikkal hiaba van ott a kozos pont (a gyerek). Ebben az esetben nincs lathatas sem.

Ha van akkor ezt tudomasul kell venni alkalmazkodi kell.

4. Pont

A hazassag egy jogi szerzodes ket fel kozott, nincs holtodiglant benne. A szerzodes barmely fel altal lehet bontani. Az ok meg harmadik felkent irelevans. Nem feltetlen jelenti azt h a kovetkezo lapcsolatot is dobja. Nem feltetlen valaszt az ember fiatalon jol. Es pont mivel fiatal es valtozik siman benne van h nem egyfele valtoznak a evek alatt. Idosebb korban alt tudatosabbak es a valtozas is kisebb. Vagyis egy masodik hazassag lehet jobb mint az elso es halalig is tarthat. Szoval a kliseket vesd el mert nem az az elet!

5.pont

Miert gondolod h csak is rossz lehet a parod gyerekvevel a lapcsolat? A harmadik felnek miert kellene nevelni a masik gyereket? Ami elvart az a normalis viszony kialakitasa a lathatas idejere a gyerekkel. De ehhez ketto fel kell. Vagyis ha a parod gyereke veletek van akkor elvart h nem tamadod nem vagy feltekeny nem hisztizel hanem igazi ferfikent felelosseget valasz azzal h ertelmesen viszonyulsz a helyzethez es a gyerekhez. Es jol jegyezd meg! Ilyen kapcsolodas an a gyerek mindig a felnotett tukrozi! Ha te bunko vagy akkor siman az lesz veled. De te vagy a felelos erte mert elvileg te vagy a felnott!

Gondolom magadra gondoltal az utolso megjegyzes miatt. 😂 Hat babam ilyen mentalitassal nem csodalom h egyedul vagy es hulyesegekket irkalsz. De hajra, ertelmes okos no valszeg szoba sem all veled tobbet ha ez kiderul.

😂

2021. okt. 31. 16:19
 34/41 anonim ***** válasza:
42%

#30-nak (#29 vagyok):

Tudom, hogy árnyaltabb a kérdés és senki sem úgy tervezi az életét, hogy egyedülálló/elvált szülő lesz. A fenti írással nem őket akartam minősíteni, elhiszem, hogy nehéz nekik.

Viszont nekem az a meglátásom, hogy mindenkinek van bőven baja az életben, de mindenki megérdemli a boldogságot is.

Én realista vagyok, ezért mindig mérlegelni szoktam, amikor belevágok valamibe, legyen az üzlet vagy magánélet. És egy gyerekes emberrel összejönni úgy, hogy nekem nincs, annyira kibillentené a mérleget, hogy az nálam már a "tátott szájjal a f@szerdőbe rohanás" esete lenne...

Emellet tény, hogy elvi dolgok is vannak. Pl. nekem az elveim alapból azt diktálják, hogy inkább emelt fővel vállalom a magányos halált, minthogy más férfi fattyát nevelgessem. De nem ítélem el azt, aki máshogy gondolja, mert valami azt súgja, hogy én vagyok a kisebbség...

2021. okt. 31. 16:31
 35/41 anonim ***** válasza:
67%

Nem mas ferfi fattyat... Hanem a parod a szerelmed gyermeket!

Mint irtam NEM KELL NEVELNED! A cel egy kellemes semleges viszony kialakitasa a gyerekkel. De ehhez felnott gondolkodas kell!

Masik h gondolom egy kalap ala veszel minden egyedulallo not aki neveli a gyermeket.

De korantsem minegy mi az oka ennek!

Hala eset, bantalmazo kapcsolat, vagy csak dobtak egy friss pi..ert, 6

2021. okt. 31. 16:39
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Megnézném a fejed, amikor a te gyereked is más fattyának nevezik majd.

2021. okt. 31. 16:47
 37/41 anonim ***** válasza:
5-ös Értelmezted ennek akár egy szavát is? Anyagozz kevesebbet!
2021. okt. 31. 16:48
 38/41 anonim ***** válasza:

#33-nak:

Abszolút nem magamra gondoltam az utolsó megjegyzés alatt. Ha már itt a GYK-n kellene csajozni, akkor k.va nagy baj lenne...

Mellesleg, ha már személyeskedni akarsz. Hidd el, hogy tőled sokkal értelmesebb, okosabb barátnőm voltak és látatlanban le merném fogadni, hogy sokkal dekoratívabbak is :)

2021. okt. 31. 16:48
 39/41 anonim ***** válasza:
82%

25-nek: nem irreleváns a WMN cikk.

Idézet:

És mivel az esetek 95 százalékában a gyereket közösen szoktuk vállalni valakivel, az ilyesfajta egyedüllétet általában megelőzi valami trauma, ami miatt, és ami után egyedül vagy. ...

Önmagában a tényt, hogy egy szülő egyedül van egy gyerekkel, mintha hajlamosabbak volnánk többször a nő számlájára írni fejben, magunkban, semmint a férfit hibáztatni. Ha a nő egyedül van, „nyilván elviselhetetlen volt”, ha a férfi, „nyilván elviselhetetlen volt a csaj”.

És a gyakori ökölrázó, ész nélkül ítélkező itt megjelent közönsége remekül illusztrálja is a cikkben foglaltakat.

Idegbajos, borderline, elmebeteg, hisztérikus. Ezeket a jelzőket aggattátok egy egyedülálló anyára, úgy, hogy nem is ismeritek őt, csak a kérdező által leírt néhány mondatot olvastátok.

Apukát rögtön fölmentitek, mert ő biztos csak a körülmények áldozata, aki nyilván mindent megtett, hogy a dolgok ne így alakuljanak. Holott erről sehol nem esett egyetlen szó sem.

Ha jól olvasom a kérdező sorait, apuka több mint két éve elvált, azaz egy alig kétéves gyereket, és egy az újrakezdésért könyörgő nőt hagyott ott.

Nekem ebből nem az jön le, hogy ő lenne az apák gyöngye. De fenntartom annak a lehetőségét, hogy én tévedek.

Veletek ellentétben.

2021. okt. 31. 18:27
 40/41 anonim ***** válasza:
56%

#39 Nekem az egyik rokonom borderlines volt. Ő csinált ilyesmiket, hogy random hívogatta a családtagokat, hogy fél otthon egyedül. Azért tegyük hozzá, hogy ez egy elég nagy red flag, hogy mikor ők alszanak, akkor az ex hîvogatja őket bármi nem létfontosságúval két évvel a válás után. Meg rettegett attól, hogy a férje megcsalja (pl. mikor kiment tejért) óriási és fölösleges jeleneteket rendezett meg kéthavi egyszer azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz. Meg folyton nagyon szélsőségesen viselkedik egyik percben imád valakit a másikban utálja ugyanazt a személyt.

Ha nem is borderline, akkor is nagyon határeset:

Fiatal felnőttkortól kezdve számos különféle helyzetben megnyilvánuló instabil, interperszonális kapcsolatok, önkép és affektusok, valamint kifejezett impulzivitás minden átható mintázata, amit az alábbiak közül öt (vagy több) jelez:

1. kétségbeesett erőfeszítés a valós vagy képzelt elhagyatás elkerülésére

2. instabil és intenzív interperszonális kapcsolatok mintázata, melyekre az idealizálás és lebecsülés szélsőséges váltakozása jellemző

3. identitászavar: kifejezetten és tartósan instabil önkép vagy önérték

4. impulzivitás, legalább két potenciálisan önkárosító vagy önveszélyeztető területen (költekezés, szex, szerabúzus, gondtalan autóvezetés, falás)

5. ismétlődő szuicid viselkedés, gesztusok, fenyegetés, önsértő viselkedés

6. affektív instabilitás a jelentős hangulati reaktivitás következtében (pl.: intenzív epizodikus diszfória, irritábilitás vagy szorongás, mely rendszerint néhány órán át tart és csak ritkán áll fenn néhány napnál tovább)

7. krónikus üresség érzés

8. inadekvát intenzív harag vagy a harag kontrollálásának nehézsége (pl.: gyakori dühkitörések, állandó harag, ismétlődő verekedés)

9. átmeneti, stresszhez kapcsolódó paranoid gondolatok vagy súlyos disszociatív tünetek.

2021. okt. 31. 18:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!