Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Túlreagáltam az egész helyzete...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlreagáltam az egész helyzetet, vagy érthető az én oldalam is?

Figyelt kérdés

A párommal (elvált férfi, nem miattam) 2 éve vagyunk együtt, együtt is élünk (a lakás az enyém). A volt feleségével van egy 4 éves gyerekük. Nem voltam ott a válásnál, de elmondások alapján nagyon nehezen viselte a feleség. Volt könyörgés, térden állva sírás, aztán gyerekkel fenyegetőzés, minden, ami lehet. Végül persze lezajlott a válás, majd megismerkedett velem. Az anyuka amint ezt megtudta, hát, kiakadt. Írt nekem többször messengeren, hogy adjam vissza a férjét stb, ezekre sose reagáltam, így nem akartam belefolyni. A gyerekhez mindig szeretettel fordultam, aranyos kisfiú. A láthatásokkor ha ő hozta a gyereket, akkor mindig veszekedés lett, amint meglátott, ha a párom ment oda a gyerkőcért, akkor beinvitálás, egyenek együtt, stb, amire a párom kategorikusan nemet mondott mindig, ekkor persze kiabálás jött. Sokszor csörgött éjszaka telefon, és anyuka sírva szólt bele a telefonba, akkor is, ha csak hiányzott neki a párom, de akkor is, ha beteg volt a gyerek. Felvetődött az, hogy kikapcsoljuk a telefont, de nem tartottam jó ötletnek: mi van, ha tényleg baj lesz a gyerekkel? Így megmaradtak az éjjeli telók is. Az ünnepekről nem is szólva.

Habár próbáltam empátiával fordulni az egész helyzet felé, átérezni, hogy nehéz egyedül maradni a gyerekkel, elválni, de egyszerűen megkeseríti az életemet, és nem tudok vele toleráns lenni már. Mostanra akkor is pofákat vágok sajnos, ha látom, hogy ő hív, vagy ha tudom, hogy másnap hozza a gyereket, előző este már ideg vagyok teljesen. A párom beszélt vele nem egyszer, de akkor a gyerek lett felhozva érvként, hogy ha nem viseli el az anyját, akkor a gyereket se vigye. Pereskedni ezidáig nem akartunk.

Tegnap hozta a gyereket az anyja ismét. Úgy tudta, hogy nem leszek itthon családi látogatás miatt, de végül mégis itthon maradtam, a párom pedig boltba szaladt ki, mielőtt jött, így amint meglátott, hogy én "veszem át" a gyereket, teljesen kiakadt. Beküldte a gyereket a nappaliba, és elkezdett velem ordibálni, hogy én tökreteszem őt, őket, ilyen vagyok, olyan vagyok, miattam lelkibeteg a gyerek, neki meg miattam lesz baja, mert belebetegszik ebbe.. Válogatott módon sértegetett, és nem bírtam tovább. Azt mondtam neki, hogy takarodjon a lakásomból és többet nem teheti be a lábát, ha nem képes normális emberként viselkedni, csak egy undorító sárkányként, aki zsarolni tud meg bőgni, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy akarja. Tudom, nem kellett volna, de nem bírtam tovább. Fogta a gyereket, elviharzott. Érthető.

A párom visszatért és ekkora már hallott a dologról, mert anyuka felhívta, hogy én kiabáltam vele és vérig sértettem. Elmondtam az én oldalamat is. Szó szót követett, és mondtam a páromnak, hogy szeretem őt, de nem vagyok hajlandó ezt a nőt elviselni tovább az életemben, amiből nekem is csak egy van. Nem fogok idegeskedni, rosszul érezni magam, stresszelni, viszont őt sem akarom választás elé állítani, mert ezzel voltaképp azt mondom, hogy vagy én vagy a gyerek, mivel a gyerek még kicsi, nyilván az anyja is jár hozzá, így én ki akarok ebből lépni. Nem akarta elfogadni, esküdözött, hogy lerendezi vele, megoldja... De hogy? Nem lehet vele beszélni!

Mindenesetre tényleg hazamentem a családomhoz a hétvégére, hogy addig lehiggadjunk, ő maradt a lakásban. Azóta is hívott és kérte, hogy gondoljam át ezt, de egyszerűen nem vagyok képes elviselni tovább a volt feleségét.

Nem is tudom, milyen választ várok, szerintem csak ki akartam írni... De hogy megpróbáljak valamit... Túlreagáltam nagyon, amikor kiabáltam vele? :(

2021. okt. 31. 09:48
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem reagáltad túl. Nyilván kiabálni nem feltétlen kellett volna de hosszú idő nyomása jött ki rajtad, előfordul. Itt az anyuka viselkedik gyerekesen, főleg hogy nem miattad váltak el. Érthető, hogy ez neked nem hiányzik..sajnos nagyon tanácsot nem tudok adni mert a gyerek mindig össze fogja kötni őket így megszabadulni nem tudsz tőle. Talán egy kis külön töltött idő a parodnak is jót tesz és rájön hogy tegye helyre az anyukat ha megszeretne tartani téged. Én drukkolok nektek:)
2021. okt. 31. 09:53
 2/41 anonim ***** válasza:
21%

Hát. Ezért nem kezdünk SOHA elvált, hasznalt pasival! Egy valamire való Nő, használt ruhat sem hord, majd pont a pasinál fogadom ezt el?

Ha csak elvált, és nincs gyerek, akkor nem gáz....de ha van....! Na akkor kizárt! Pontosan emiatt. Nem fogok egy masik nőhöz alkalmazkodni....! Nem vagyok masodiknak való! Itt elsősorban a pasinak kellett volna ezt lerendeznie. Nem neked. Javaslom: menekülj. Ez csak rosszabb lesz. Arrol nem beszélve, hogy ennek a pasinak az ideje, energiája, pénze, egy másik nő kölykére megy....hogy akarnál igy adott esetben közös gyereket? A tied elől veszi el.

2021. okt. 31. 09:54
 3/41 anonim ***** válasza:
14%
Ti nők miért kezdtek használt, bukott, azaz elvált pasikkal? Nincs elég független csődör?
2021. okt. 31. 09:54
 4/41 anonim ***** válasza:
82%

3

Azért mert a férfiak nem tárgyak hogy használtak legyenek. Ő is független volt mikor összejöttek, nem értem a kérdésed.

2021. okt. 31. 09:56
 5/41 anonim ***** válasza:
96%

4

Mint irtam! Nem fogok egy másik nöhöz alkalmazkodnk. Jelen esetben, egy masik nő hisztijehez

2021. okt. 31. 09:58
 6/41 anonim ***** válasza:
63%

Apuka inditson gyerekelhelyezesi pert es kerje h nala legyen a gyerek.

Kicsit maceras a dolog de megnyerheti plane ha keri az anya es a gyerek pszichologiai vizsgalatat

2021. okt. 31. 09:59
 7/41 anonim ***** válasza:
89%
A volt feleséget kellene rábeszélni arra hogy menjen el pszichológushoz! Mielőtt még bárki félreértené, nem azért, mert őrültnek tartom, hanem mert láthatóan nem tudta lelkileg feldolgozni a válást! Van ilyen, nem ő az egyetlen! Neki kellene belátni, hogy a saját mentális egészsége érdekében jobb lenne szakemberhez fordulni. Ha valaki sokat idegeskedik az sajnos a gyerekkel kapcsolatos dolgaiban is ki fog ütközni. Ha nincs rendben mentálisan, a gyerekkel sem tud türelmes lenni. A gyerek sem hülye, látja, hogy a szülei marják egymást! Ha másért nem legalább a gyerek miatt menjen pszichológushoz!
2021. okt. 31. 10:00
 8/41 anonim ***** válasza:
60%

5

Nem neked írtam.

2021. okt. 31. 10:02
 9/41 anonim ***** válasza:
81%
Sajnállak, dehogy reagáltad túl. Az ex nem normális, azzal, hogy hisztizik, és ellenséges veled nem fogja visszakapni a férjét. A helyedben még 1 esélyt adnék a dolognak, nekik le kellene ülniük beszélgetni, és megértetni a nővel, hogy elmúlt, ha nem tudja kezelni a helyzetet érdemes pszichológushoz mennie, mert amit csinál senkinek sem jó, a gyereknek, és önmagának sem. Ha ez nem megy át a nőnél, akkor viszont magadra kell gondolnod, és jobb, ha befejezitek, mert így nem lehet élni, és neked van választásod feltenni a kezed, hogy ennyi volt, feladod.
2021. okt. 31. 10:04
 10/41 anonim ***** válasza:
6%

4.-re.

Független, de használt. Ahogy nem veszek törött kocsit, úgy bukott pasi sem kell.

2021. okt. 31. 10:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!