Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Ez tipikus jelenség, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez tipikus jelenség, hogy szakítás után úgy érezzük, hogy még egy olyan mint ő sosem lesz?

Figyelt kérdés

Természetesen nem egy bántalmazó kapcsolat esetében, meg nem egy megcsalás miatti szakítás után. Hanem ha szépen tudtatok elválni, normálisan megbeszélni, stb. Szóval ez gyakori, vagy csak én idealizálom túl a kapcsolataimat? Ez a második nagyobb szakitasom, az első után is meg akartam förmedni, annyira fájt, de ott a magány volt ami ennyire kiborított. Most pedig az ember hiányzik. Az is hozzátartozik, hogy az utolsó kb 3 hónap már nem volt jó, (2evig voltunk együtt) ott már tényleg csak martuk egymást. Viszont a szakítás után sokszor találkoztunk, és ott újra feljöttek a korábbi jó érzések.

Bocsánat hogy ilyen hosszú lett. Mit gondoltok, ez csak ilyen dráma a részemről és “mindenki” ezt csinálja amikor még nagyon friss a szakítás?

2021. jún. 26. 15:49
 1/10 A kérdező kommentje:
*csak drámázom vagy mindenki így érez egy darabig
2021. jún. 26. 15:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tipikus. De idővel jobb lesz, főleg ha megismersz másokat is és meglátod, hogy nem ő az egyetlen ember a világon.
2021. jún. 26. 15:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak ha velem szakitanak.

Ha en szakitok ilyen meg sem fordul bennem.

De amugy az elet mindig rácáfolt eddig. Mindig jobb pasim lett annal mint aki kidobott. Ha egymas mellé állitanám őket is latszodna a kukonbseg mintha en valami evolucios fejlodesen mennék keresztul. :D

De soha egyetlen egyszer sem hittem még azt, hogy annál akit szerettem en valaha találok jobbat vagy legalabb ugyanolyat.

2021. jún. 26. 16:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez a gyászfolyamat része, normális.
2021. jún. 26. 16:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
#1 en minel tobb not ismerek meg annal inkabb kezd biztos lenni a dolog hogy tenyleg nincs meg egy ilyen :D
2021. jún. 26. 16:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, teljesen rendben van. Én kb 3 hónappal a szakítás után jöttem rá, hogy mekkora balek volt a párom. Addig istenítettem, holott sokat veszekedtünk.
2021. jún. 26. 16:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg normális... Én 8 év párkapcsolat után lettem durván kidobva... kb 2 hónapig azt hittem belehalok. És most randizok valakivel és pont a mai randi után lettem talán újra szerelmes :D. Fel a fejjel és adjál magadnak időt gyászold meg rendesen. És ne add fel mert igen is lesz jobb :)
2021. jún. 26. 18:13
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez normális. Egyébként az idealizálás, amiről beszélsz, gyakori, a pszichológia szerint azért, mert az agyunk ezzel próbálja megvédeni magunkat a fájdalomtól. Érdemes ilyenkor végiggondolni, akár le is írni, hogy mi miatt nem működött a kapcsolatotok, vagy mit tett ellened a párod (vagy bármi olyan dolog, ami nem kifejezetten rossz, de neked nem fért bele). Persze nem azt mondom, hogy patás ördögöt kell belőle csinálni, csak jó, ha emlékszel arra, hogy a szakítás okkal történt.

A másik pedig, hogy szakítás után jó, ha egy kis időre hanyagolod az exed. Lehet, hogy hosszú távon meg tudtok maradni barátoknak, de ahhoz, hogy ténylegesen túllépj rajta, az kell, hogy el tudj távolodni tőle, és újra tudd értelmezni a kettőtök kapcsolatát. Ha folyamatosan együtt vagytok, vagy stalkolod a közösségi médián, ez nem fog menni.

2021. jún. 26. 23:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, ezt rendszeresen szoktam csinálni. Anno amikor a szakitáson gondolkoztunk én ezeket összeírtam racionális fejjel, ezt szoktam visszaolvasni, mert abban nem volt ilyen sz.rdobálás, hanem csak leírtam hogy ez meg az nem volt oké. Járok pszichológushoz is, már régebb óta, úgyhogy ő is sokat tud segíteni, mert nagyon sokat beszéltünk a kapcsolatról. Legutóbb amikor nyafogtam neki hogy mennyire hiányzik és milyen jót beszélgettünk, megkérdezte hogy most jól érzi hogy teljesen elfelejtettem a gondokat amik köztünk voltak? (És mellesleg szakítottunk miatta) Mondtam hogy igen. Mondjuk ezen kicsit megijedtem ő meg elnevette magát de mondta hogy ez normális. Marmint a ugrálok a gyász fázisai között, a harag és a tagadás a kedvencem :D
2021. jún. 27. 11:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Viszont most hazaköltöztem a nyár miatt, meg megbeszéltük hogy többet nem keressük egymást. Remélem mire vissza kell menjek ezt kiszenvedem mert egy szakra járunk, szóval egy épületben van az összes óránk, ami véletlenül sem egy rohadt nagy tömb, hanem egy 2 emeletes kis szar :D
2021. jún. 27. 11:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!