Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék kilépni egy nagyon toxic kapcsolatból?
Figyelt kérdés
A barátommal 2,5 év után még tavaly karácsony környékén szakítottunk, és akkor még vissza akart szerezni. De én nem akartam, rengeteget hazudott, bántott fizikailag, szidott mindig, tehát nagyon elegem volt belőle. Azután áprilisban már rettenetesen elkezdett hiányozni, így találkoztunk, majd 1-2 napos járás után kidobott, és közölte, hogy ő nem akar még sem kapcsolatot. Barátaival kivettek egy házat, egész nyarat velük töltötte, buliztak, és egy másik csajjal is elkezdett ismerkedni, aki szintén mindig jelen volt a bérelt házban. Illetve a csajjal jó párszor elmentek kávézni. Én teljesen összetörtem, heteken át sírtam, depressziós lettem, hogy már ennyire elfelejtett engem, és egyáltalán nem akart velem semmilyen kapcsolatot tartani. Féltékeny voltam. Ezért én is pótoltam a hiányom egy másik fiúval, akivel mindössze 2 hónapot voltam együtt. Buliztam néhányszor, megpróbáltam a barátnőimre koncentrálni, de hiányzott az exem, egyre jobban feltörtek az emlékek. Ezért novemberben még is csak ráírtam, és találkoztunk is aznap. Megbeszéltük az év eddigi történéseit, és abban maradtunk, hogy nála lehetek akármikor csak akarok, de nem járunk. Az-az nem randizunk, és nem visz engem a barátai társaságába. Egy ideig működött is ez az egész, mert láttam rajta, hogy örül, hogy újra itt vagyok neki, én főleg örültem, hogy a sok hónapos depizés után ismét láthatom őt, és érdeklem őt. De rájöttem, hogy örökre el kéne őt felejtenem. Mostanában, amikor nála vagyok, sokszor felhozza a nyári barátomat, hogy mekkora büdös k---a vagyok. Minden nap valami pici dolgon felidegesíti magát, és szid, hogy idiót@ vagyok, nyomorék, buta stb, tiszteletlenül beszél velem, azt mondja nem tudok viselkedni, és nem veszem észre magam. Flegmán beszél velem, leordibál, és olyan vagyok neki, mint egy papucs. Nem dolgozik 20 éves létére, hanem egész nap gépezik, én pedig minden kérésére ugrálok. Pl hogy hozz vizet, főzz kávét, menj boltba, csinálj vacsorát.. És ha azt mondom, hogy csináljon már valamit ő is, na akkor pedig a torkomnak ugrik, hogy milyen haszontalan vagyok. És mivel nem is dolgozik, mindig az anyjától kér pénzt cigire, és energiaitalra (neki ez a napi szükséglete), viszont az anyukája sem akar adni neki mindig, ezért rajtam kunyerál. Jó párszor már ezalatt a 2 hónap alatt kisegítettem, viszont egyszer már elegem volt abból, hogy majdnem mindennap fizessem az energiaitalát (én sem dolgozok, egyetemista vagyok, saját összespórolt zsebpénzem költöm, de neki még olyan sincs), és ezért azt mondtam neki, hogy sajnálom, de nem vehetek minden nap dolgokat neki. Na ezután meg szintén elkezdett szidni, hogy mekkora zsidó vagyok, takarodjak haza stb.. Valamint nem rég volt a szülinapja, amit 2x is megünnepelt a barátaival, én vettem ajándékot is, de engem meg egyszer sem hívott el.. Sőt kérdeztem, hogy kivel lesz Újévkor, és erre beszólta, hogy nem biztos, hogy együtt töltsük. Ezek mind-mind rosszul esnek. Rengeteg olyan dolog van még közöttünk, ami egyszerűen nem normális. El akarom temetni ezt az egészet, belátom az egész kapcsolatot, hogy milyen, de soha nem merek semmin sem veszekedni, mert félek tőle, és nem akarom őt elveszíteni megint. Tudom, hogy ha megint abbahagyjuk ezt az egész kapcsolatot, ő el lesz foglalva a barátaival, le se szar, én pedig újra depressziós leszek. Tehát sz-r vele lenni, de még sz--abb nélküle. Mit tegyek? Nem segített a másik fiú, és a barátaim társasága, se a bulizás, mert állandóan csak ő járt a fejembe.. Tehát ezek a dolgok sem megoldások, ha most "szakítok vele".. Hogyan szeressek ki belőle? Hogyan felejtsem el?
Pszichológus neked gyorsan! Nem normális, amit csinálsz, de egyedül nem fogsz változtatni.
2020. dec. 24. 23:30
2/16 anonim válasza:
No vagyok, es konkretan a leirtaktol mar undorodom a palidtol.
De teged olyan szinten nem tudlak sajnalni, hogy arra nincs kifejezes.
Marmint k*rvaz teged olyan miatt, amit o is tett, bant teged fizikalisan, verbalisan, cseled vagy neki, penzeled ot, es meg te felsz, hogy elveszited?
Het ne haragudj, de mi a sz*r ez:DDD
Ebben a paliban az osszes undorito ferfi tulajdonsag megvan, te meg szereted ot, masnak meg egy is eleg lenne ahhoz, hogy kib*ssza ot a p*csaba, ahova valo:D
Kivancsi vagyok megeroszakolni mikor fog, mert epp 5 perccel kesobb alltal neki vacsit csinalni, vagy nem penzeled tovabb.
Csak igy tovabb:D
2020. dec. 24. 23:32
3/16 anonim válasza:
.... hát ezek szerint sokat kell még romlanom hogy a nők álma legyek
2020. dec. 24. 23:45
4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy végigolvastátok. Pszichológus egyáltalán megérné? Még is milyen módszereket alkalmaz, hogy helyretegyen? Nem hiszem, hogy 1-2 mondatától megváltozna a véleményem.
Nem kell engem sajnálni, felismerem, hogy szar vagyok, hogy ezt mind eltűröm, csak félek magamtól is, hogy mi lesz velem egyedül, nélküle. Vagy valahogy ki kéne belőle szeretnem, de az a baj, hogy ha már ezeket elnézem, akkor nincs az a módszer, amivel el tudná érni.
2020. dec. 25. 00:01
5/16 anonim válasza:
Kerd meg, hogy verjen meg jobban, hatha.
2020. dec. 25. 00:03
6/16 anonim válasza:
Úgy, hogy "szakítok veled". Minden más csak kifogáskeresés. Amihez láthatóan értesz. Meg hogy fejben komoly gondok vannak, az is biztos.
2020. dec. 25. 00:08
7/16 anonim válasza:
Azért lenne jó a pszichológus, mert az egy szakember.
2020. dec. 25. 00:12
8/16 anonim válasza:
A pszichológus segítene felismerni, hogy mennyire bántalmazó kapcsolat ez és csak összetör teljesen. Segít feldolgozni a szakìtásod vele, hogyan lépj ki, mit kezdj utána, mire figyelj, hogy ne lépj be ismét egy ilyen kapcsolatba. Arra is választ kereshettek, hogy mi a francnak tűrted ezt a bánásmódot 2,5 évig, önbizalom újjáépítése, mert úgy érzem a jelenlegi barátod teljesen lerombolta. Tehát mindenképp segítene.
2020. dec. 25. 00:13
9/16 anonim válasza:
Nem kiszeretni segít, hanem felismerteti, hogy amit érzel, az nem szerelem. Te magad már felismerted, hogy ez egy "toxic" kapcsolat. Abban mindig van a mérgező személy mellett egy másik fél, aki bizonyos séma szerint működik. Ez vagy most te. Minden amit most látsz és érzel, azért tudod úgy látni és érezni, mert ez a bántalmazásokra adott hibás reakció, nem egy egészséges szerelem velejárója, aminek te gondolod. Nem tudom ezt neked jól elmagyarázni, de hasonló, mint egy alkoholista és a párjának a kapcsolata. Ott a kapcsolatot maga az alkoholizmus tartja fent, mert addig a másik fél "megmentő" szerepben van.(Nem véletlen, hogy sok ilyen kapcsolat a leszokás után be is fejeződik.) Nos, nálad a "mérgezés" nem fog megszűnni, de a te arra adott reakcióid megváltozhatnak. Ebben segít. Nem az iránta érzett "szerelmed" veszi el(amihez most ragaszkodsz, ez is a része), hanem eljuttat oda, hogy magadtól felismered a valóságot, hogy ez nem szerelem és már nem fogsz ragaszkodni hozzá.(Magához az érzéshez és ezáltal az emberhez se.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!