Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most lett vége a kapcsolatom a párommal két év utan, aki narcisztikus. Hogyan lépjek tovább? Vajon jobb lesz nélküle? Pocsekul erzem most magam 😔
Mennyi önjelölt pszichiáter.
Ha tudom, hogy ez így megy bele se kezdek az orvosiba és a bő 10 évig tartó tanulásba a szakorvosihoz.
Szeretnék én is gratulálni a megmondóembereknek, ha a világ úgy működne, hogy "a te hibád, szrd le, lépj tovább, ne nyafogj", akkor nem fizetnének ki emberek milliárdokat pszichoterápiára, sok esetben éppen a kérdező által is bemutatott nárcisztikus sz@rháziak miatt.
Azért a sok hozzáértő kedvéért némi ízelítő nárcizmusból: a nárcisztikustól a "szerelmi bombázás" fázisában olyan kemény drogot kapsz, aminek a megvonása a heroinfüggőkéhez hasonlít. És a nárcisztikus mindig tudja, hogyan és mikor vonja meg úgy az adagot, hogy a függőjévé tegyen. Ezért marha nehéz elhagyni őket.
Képzeld el a szituációt, hogy egyik pillanatról a másikra istennővé (istenné) emelnek. Tökéletes vagy, gyönyörű, minden porcikád maga a megtestesült afrodiziákum, és úgy imádnak, mint azelőtt soha. Persze ehhez kapsz egy olyan személyiséget társként, akivel a legtutibb szórakoztatókomplexum sem veheti fel a versenyt. És abban a pillanatban, amikor stabilnak kezdenéd érezni a helyed a világ tetején, kihúzzák alólad a talajt, és még le is forráznak. Aztán persze kimagyarázzák, és elhitetik veled, hogy te tulajdonképpen tévedsz, rosszul értelmezted az egészed, és az nem is úgy volt. És újra elkezdenek a magasba emelni. És amikor megint ott vagy, megint kirántják alólad a talajt. És ezt addig ismétlik, amíg az egész világod fenekestül felfordul, és már nem tudod eldönteni, te vagy-e az őrült, vagy mindenki más körülötted, aki nem veszi észre, mi történik. (Mert sokszor a környezet is rásegít a nárcisztikus manipulációjára.)
Kérdező, nagyon kemény menet lesz, ha megengeded, privátban küldök linkeket, amelyek nekem segítettek, de még így sem lesz sétagalopp. Viszont már az nagy mázli, hogy felismerted a probléma okát, mert legalább van honnan elindulni.
Mondtuk már hogy elvonási tüneteid vannak, ha ugyanaz a kérdező vagy, tudjuk, hogy nem egyszerű, úgy látom most van a harag szakasz. Próbáld lecsöndesíteni a gondolataidat. De az csak úgy megy, hogy elfoglalod magad értelmes hobbival! Mi van a barátnőddel beszéltél már vele? Ha nagyon nem bírod akkor kérj segítséget szakembertől.
Mint írtam, van akiből kitör az a sok rossz amit kapott, és zúdít, van aki csöndben emészti és csöndben lép tovább, mert ha beszélne róla, az nem lenne jó, mert nem tudna előre lépni!
Van aki évekkel később tud csak erről beszélni. Szóval mi elhisszük hogy szar neked, de próbáld már meglátni, hogy egy nagyon jó dolog történt veled! Sikerült kiszabadulnod ennek az embernek a hálójából! Ennek kéne örülni, és előretekinteni! Keress mindig valami apró örömet a napodba. Kezdetben 10 apró örömet! Az is öröm, hogy felébredsz és érzed a fák illatát! Egyszerűsítsd le minél jobban magad szimbolikusan gyerek szintre és keress olyan dolgokat amiket szeretsz. Miért írom ezt? Mert a gyerek önfeledten tud örülni szimpla dolgoknak. Inkább legyél hálás, hogy már nem kell elviselned azt az embert.
Ja és elfelejtettem írni, hogy lesz amikor szégyent is fogsz érezni, pont azért mert manipuláltak, hogy hogy tudtál bedőlni ilyen manipulációnak. De azért minden érzést nem írtam le, de a kérdésben részben ott van az aggódás, magad hibáztatása, nem olvastam el még minden válaszod, és a többiek válaszát, de nagyon jól szemlélteti 43-as: a másik jónak való elkönyvelésének szakasza, és az az érzés hogy te vagy a rossz, ezt a kapcsolatban ahogy a 43-as is szépen leírta, biztos megélted, amikor istenített és mikor te észrevetted hogy valami nem oké, és szóvá tetted akkor elhitette veled hogy tévedsz, és biztos olyankor lelkiismeret furdalásod volt, hogy ó szegény hogy gondolhattam ilyen jó emberről, hogy hibás vagy rossz. Nagyon jól leírta a 43-as! Az ilyen ember függőséget alakít ki, és nem véletlen keresnek nehéz helyzetben lévőt, vagy akkor abban a helyzetben érzelmileg kiszolgáltatott embereket.
Nem vagy hibás! Ezt tudatosítsd, akkor sem ha ezt akarnák elhitetni veled!
Elolvastam mindent! Ugye jól értelmeztem, hogy a nem kilépés vádja az egyik válaszoló részéről csak provokáció, és te ezt reflektáltad le? Még mindig a tippem hogy ugyanaz a kérdező vagy, remélem barátnőddel minél előbb tudsz majd találkozni.
Próbálj pihenni minél többet munka mellett, gyakran az alvás is segít! A relaxálás. Írtam, hogy keress a youtube-on madár csicsergést vagy olyan videókat ami a természetről szólnak, bár nem tudom mennyire vagy természet kedvelő. És keress valami téged igazán érdeklő megnyugtató hobbit, amit mindig is meg akartál tanulni. Ezek nem nagy tanácsok, de hidd el nagy örömöket tudnak adni ezek a látszólagos apró dolgok. Sikerélményt! Ezek lényegesek most számodra. És az hogy érezd, hogy tisztelnek!
Kitartást! Remélem sikerül mindenhogyan túljutnod ezen szépen lassan, és előre tudsz majd lépni gyalogolva boldogan! Drukkolok!
Nem kell túlbonyolítani.
"Most lett vége a kapcsolatomnak..."
Vége, kész, nincs többé, örülj, lélegezz fel, most már van esélyed élvezni a nem narcisztikus emberek társaságát és olyan valakivel lenni, aki hozzád illik.
Eddig minden el volt rontva, de most megszabadultál ettől, és a jelenlegi helyzeted a jó, amikor még semmi sincs elrontva, még bárki lehetsz, bárki mellett.
Ha meg vége van, akkor miért nincs vége? Olyan nincs, hogy valaminek úgy van vége, hogy még nem ért véget. Szóval legyen valami végre!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!