Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szakítás okozhatja (csak) a hangulatingadozásomat?
Sziasztok!
3 hete szakítottunk a barátnőmmel és eléggé magam alatt vagyok időszakosan, de tudom, hogy nem illettünk össze, de most jutottunk el odáig, hogy kimondjuk (vagyis én mondtam ki), legyen vége. (sajnos nagyon sok dolog lett a listán, hogy miért nem lehetne közös jövőnk)
Ő a szakítás után egy-két nappal teljesen megszűntette velem a kapcsolatot. 2 évig együtt voltunk, így ha nem is ő volt az "igazi", azért erősen kötődtem hozzá ennyi idő után, így ez a hirtelen "eltűnés" sok nekem. (ő úgy tudott "eltűnni", hogy egy random sráccal kezdett el beszélgetni, hogy ne viselje meg az egyedüllét, de valahogy én ezt nem tudtam megtenni fordítva, ha lett volna is rá lehetőségem)
Viszont kb. a szakítás előtt 1 héttel álltam neki komolyan diétázni, mert régen nagyon sokat sportoltam és szálkás, izmos voltam és hiányzik ez, de sajnos az utóbbi egy évben felcsúszott 10kg, amit a sok tanulás és a korona vírus okozta korlátozások miatt jobbnak láttam, ha nem foglalkozom a külsőmmel, mert a tanulmányaim voltak az elsők, de most újra van időm/lehetőségem.
A kérdésem arra irányulna, hogy normális az ha időszakosan vagyok "depressziós" vagyok, tehát amikor reggel felkelek egészen a kora délutáni órákig (14-15) kb. élni sincsen kedvem, mert üresnek érzem magam, a barátaim mondják, hogy "jó formában" bőven átlag felett vagyok most miért "depizek itt" meg amúgy sincs semmi bajom az életben, megy az iskola, nincs betegségem, normális család, nincs anyagi gond, de még is azok a gondolatok vannak, hogy "hogyan tovább?" "lesz e még barátnőm" és teljesen negatív gondolatok jönnek elő, hogy csak azt erősítsem, hogy nem lesz "nem vagyok már 18, nem olyan egyszerű idősebbként", kiemelem a külsőbeli problémáimat magamnak, hiába nem olyan nagy dolgok, de aztán "átkattanok" és ha nem is törlődik ki ez az érzés teljesen, de jól érzem magam másnap reggelig megint. (persze ha szembejön velem egy hasonló külsejű pár, akkor beugranak emlékek és rosszul esik az adott pillanatban, de hamar túlteszem magam rajta ebben a "jó" időszakomban)
Tehát van olyan, aki szenvedett már a szakítás után úgy, hogy mindig a napnak annak a szakaszában volt csak "érzékeny" vagy nektek össze-vissza jött rátok?
Ha nem, akkor inkább arra gondolok, hogy a diéta okozhat valami hormonális/anyagcsere beli "kimerültséget", amitől érzkényebb vagyok abban az időszakban.
Abba a pár napba, amikor diétáztam és még együtt voltunk, akkor nem éreztem még ilyet, de a diéták elejét még jól bírja az ember általában, meg voltak ott is veszekedések, amik elterelhették az érzelmeimet, így nem tudok egyértelmű következtetést levonni, hogy mi lehet ez.
Hirtelen jött azért a szakítás kimondása, mert olyan "itt már sok ez nekem" érzés volt, így nem voltam felkészülve lelkileg, hogy tényleg eljutok idáig, de az agyammal nem bánom, mert tényleg csak macera lett volna hosszú távon és sajnos ő lett volna a kedvezményezett, akit "felkarolok" sok-sok téren.
Nekem 4 éves kapcsolat után 2-3 hónapig volt ilyen érzésem, néha sírógörcsökkel, nagyon szerettem a lányt.
Amit tanácsolni tudok: Ne ugorj most semmi lánnyal se semmi komolyba, pótlékot se keress! Figyelj magadra, a diétádra, sportolj sokat.
Nekem a hosszú séták sokat segítettek, sokat gondolkodtam olyankor mindig.
#1-2 Köszönöm utána nézek! Az a helyzet, hogy a nyár atekintetben kellemetlen diétára, hogy most kellene menni ide-oda és az általában evéssel-ivással is jár, de mástéren itt a legkisebb a leterheltségem. Most fogok államvizsgázni januárban, így ott már csak "szintentartani" akarom a súlyomat, hogy 1-2kg+- legyen, de a nagy igénybevételű diétát most akarom csinálni és félek, hogy ha ez tolódik és csak jön fel még felesleges, akkor a mostani "alkalmazkodási zavar", amit a mindennapjaim teljes átalakulása okozhat átfog menni "önértékelési zavarba". :/
#3 Mások is mondták, hogy hagyjam már ezt a "nincs egy lány ismerősöd, aki szingli" szöveget, mert tök látszik, hogy azért kell valaki nekem, hogy újra visszaálljon a "régi életem".
Én még egyszer sem sírtam a szakítás óta. Nem vagyok olyan típus, de egyszerűen mintha magamat szívatnám, hogy nekiakarok állni tanulni, filmet nézni, takarítani, főzni, hogy eltereljem a figyelmem, de olyan "csend" van körülöttem és mivel ezekkor mindig ő ott volt, egyszerűen olyan hülye gondolataim vannak, hogy hiába volt vele "rossz", még mindig jobb, sokkal jobb, mint ahogyan most érzem magam. Gondolok a nézésére, ahogy rám nézett, amikor minden filmnél odatette a fejét a mellkasomra, majd elaludt, amikor véletlenszerűen megölelt, a buta ügyetlenségeire, jajj... mindjárt tényleg sírni fogok... Persze visszafogadásról szó sem lenne nála, meg az agyam nekem se engedné ezt.
Fizikai hiányt könnyen megérti az ember, hogy ha nem eszek éhes leszek, ha hideg van és nincs rajtam kabát fázok, ha "kanos" vagyok, akkor magamhoz nyúlik
Igen, ez természetes. Kötődtél, szereted, ez most egy trauma és fel kell találd az élett nélküle. Jól teszed, hogy magaddal foglalkozol, új embert faragsz magadból , megerősödsz és majd idővel túl leszel rajta.
30n
Igen, befolyásolta. Nagyon sűrűn irogatott nekem, amit akkor még "nyűgnek" is tekintettem, de most meg hogy van, hogy órákig fel sem villan a telefonom nagyon rossz. Kivétel nélkül minden hétvégét együtt töltöttük. Hétköznap csak futólag találkoztunk, de a sok írása pótolta ezt.
Sajnos most a szakdolgozatommal is foglalkoznom kéne, mert az ősszel be kell mutatnom a nagy részét, de egyszerűen nem megy, hogy csendbe ülök a szobámba és csinálgatom. Arra vágyom, hogy menjek menjek, csak ne legyek egyedül itthon, de tudom, hogy ez csak az érzések elnyomására van és végül hosszú távon nagyobb kárt okoznék magamnak, ha csúsznék a tanulmányaimmal. Ezért is mondtam, hogy a diétát sem célszerű abbahagynom.
Ez a lányokkal való beszélgetés jó ötlet lehet, mert most pont beszélgettem eggyel és valóban jobban érzem magam, de lány foglalt és említette is, hogy érdeklődött felőlem, mert hallotta nem vagyok jól, de nem akar a párjával vitát, hogy esetleg a párja azt gondolja, hogy én majd rávetem magam, így nem fog nekem mindennap írni, amit meg is értek.
Sajnos inkább fiú barátaim vannak, főleg "gémelés", "kondi", meg a szak ahova járok ott is egy-egy kivétellel csak fiúk vannak, ami teljesen passzolt a barátnőmhöz, mert ilyen téren sose volt gond, hogy féltékeny legyen, meg kerültem a barátkozást a lányokkal a két év alatt.
Azt egy kicsit kellemetlennek érzem, hogy évek után ráírok egy régi középiskolás lány ismerősömre, aki nyilván látja a státuszomból, hogy mi a helyzet és még félre is értheti a helyezet, hogy akarok valamit, vagy pótlék legyen.
Esetleg nem tudsz olyan oldalt, ami nem a társkeresésre van kihegyezve?
#6 Tudom, hogy az idő segíteni fog önmagában is és ha újra a régi "vonzó" külsőmmel rendelkezek és még le is diplomázom, akkor ha nem is leszek Jolly Joker, de lesz lehetőségem újra ismerkedni valakivel, csak ezt a pár hónapot akarom valahogy áthídalni, hogy ne menjek tönkre belülről és ne tegyek olyat, ami miatt még rosszabb helyzetbe kerülök.
Hát figyu, én 3évig szenvedtem szakítás után, és tudod hogy kerültem ki belőle? Letöltöttem a snapchatet, pedig sose volt olyanom. Aztán egy ilyen addsnapfinder szarban kb. a 3. lány egy 1:1 ugyan olyan, mint akivel szakítottam, mármint belsőre, külsőre is hasonló, de amit utáltam az előzőben, az pont javítva van ebben :D
Nekem is a beszélgetések hiányoztak, mi együtt is éltünk. Aztán most újra van kivel trécselnem egész nap, és tök jól érzem magam újra. Amúgy pl. Randochat nevü appon is találsz értelmesebb lányokat, bár elég fiatalok. De beszélgetni ellehet velük is. Meg vannak azért idősebbek is. Mindenképp random, totál új lányokkal beszélgess, és csak felszabadultan. :)
Szia!
Ahogy olvastam nevettem belül. Nem a dieta miatt van.
Ez természetes érzés.
Pont azért van, mert habár fejben tudod, hogy jobb így, mert macera és sok balhe volt esetleg, attól még szereted.
Én is hasonlóan szakitottam barátnőmmel másfél ev mulva.
Hirtelen lett kimondva, kicsit varatlan, pedig vegig érlelődött es benne volt a levegőben.
Mi egyébként 2 hónap után újra összejottunk. Nagyon makacs vagyok és nem konyorgok senkinek, de tudtam, hogy ő szeret és én voltam az aki inkább nem akarta folytatni.
Bennem is bennem voltak ezek az érzések gykmorideggel keltem, remegtem, egész nap sirhatnekom volt férfi létemre, rosszkedvem volt.
Rajottem, hogy minden megoldhato, ha tényleg ő az akit szeretek.
Elhivtam kávéra egyszer szemelyesen éa utána ujra randizgattunk és már 3 éve újból együtt vagyunk.
Igazából a kapcsolat is jobb. Mert én eldontottem, hogy macera van vele, de be kell valljam igyis szeretem. Természetesen azota o is valtozott a kedvemért.
Összessegeben azt tudom mondani ha szereted ne engedd el.
Ha meg amúgy ugy gondolod, hogy annyira megse szereted es az eszedre hagyadkodsz, akkor el fog múlni az érzés. De van akinek hónapok.
Remélem segítettem
Kedves utolsó. Igen, amit leírtál, az kb. egy az egyben jellemezhető a mi kapcsolatunkra. :)
De sajnos nálunk nem lesz ilyen happy end 1-2 hónap múlva sem. Lelki gondjai voltak, amiket otthonról hozott és egyre jobban elemésztette belülről. Sajnos ezek ennyi idő után derültek ki, hogy mennyire visszafogja húzni az életben. Ez okozta nála azt is, hogy nem akart egyedül maradni miután szakítottunk, hanem egyből talált is valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!