Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Rettentően gyötör a bűntudat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rettentően gyötör a bűntudat, hogyan lehet ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés

Volt egy párom másfél évig. Bármennyire szerettem, be kellett látnom, hogy egyszerűen nem tudunk párként működni, mert nagyon mások vagyunk. Én szeretek időnként társaságba menni, programokat csinálni, kirándulni. Ő nagyon magának való volt, soha, sehova nem akart menni. Utólag visszagondolva, akkor talán még nem is igazán fogtam fel, hogy mennyire zárkózott. Gyűlölte az egész világot, a családját, a szomszédokat, mindenkit aki csak élt és mozgott. Mindig az én lakásomon találkoztunk, rengeteget beszélgettünk, nagyon sok lelki problémája volt, amin próbáltam segíteni, de annyira bekebelezte őt a depresszió, hogy másfél év alatt aligha tudtam neki bármiben is pozitív változást hozni az életébe. Egy internetes játékoldalon ismerkedtünk meg. Nagyon szeretett, én voltam az első párkapcsolata. Mivel már a harmincas éveinkben jártunk mindketten, így ez elég furcsa volt nekem, de mivel mindig is zárkózott volt és a munkáját is otthonról végezte, úgy gondoltam, emiatt nem tudott előttem más nőkkel kapcsolatba lépni. Annyira magába forduló típus volt, hogy a családi összejövetelekre soha nem jött el, mindig otthon maradt. Gyakran mondta, hogy teljesen értelmetlen az élete és ha én nem lennék, meghalna. Megmondom őszintén, hogy próbálkozásaim folyamatos kudarca miatt egyre dühösebb voltam rá és azt éreztem, ez nem párkapcsolat. Leültünk, elmondtam neki, hogy én teljesen más életet képzelek el magamnak. Gyűlölt. Azt mondta, tönkretettem az életét. Soha többé nem állt szóba velem, pár hétig kerestem, hogy számíthat rám továbbra is, ha beszélgetni szeretne, de párként kudarcba fulladtunk. Nem akart velem semmilyen módon kommunikálni. Elfogadtam, mert tudtam, mennyire fáj neki a szakítás. Rettentő lelkifurdalásom volt. Időközben lett új kapcsolatom és költözés közben megtaláltam pár holmiját, ami nálam maradt és mivel velem nem állt szóba, felkerestem egy rokonát, hogy szeretnék küldeni pár dolgot. Tőle tudtam meg, hogy szakításunk után pár hónappal öngyilkos lett. Annyira ledöbbentem, hogy napokig nem tudtam felfogni. Rettentően gyötör a bűntudat, hogy talán tehettem volna érte többet.

Hogyan lehet ezt feldolgozni? Tudom, utólag már könnyen okos az ember és felesleges ezen rágódni, hogy mi lett volna, ha ... de talán van más is, aki járt hasonló cipőben és tud valami tanácsot adni.

2020. febr. 11. 13:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
# 10 Na igen, ezek azok a tipikus "rendes srácok", akik itt sírnak, hogy azért nem kellenek senkinek, mert csúnyák és csórók.
2020. febr. 11. 16:14
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
Ez az ember nem miattad lett öngyilkos.
2020. febr. 11. 16:21
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Jaj szegény kérdező, az új kapcsolatával, biztos őt kell itt ajnározni meg sajnálni, a srác meg meghalt, de az ő érdekeit véletlenül se nézze senki. Kérdező hol érzel bűntudatot, mert nagyon nem az látszik, csak fényezteted magad hogy mennyire semmihez nincsen közöd, felpontozod azokat akik téged fényeznek. Egy introvertált emberhez nem így kell hozzáállni, hogy elmagyarázod neki éveken keresztül, hogy minden ami ő az rossz, mert nem olyan mint te. De most is csak magadra gondolj a kommentelők nagy részével egyetemben, véletlenül se gondoljatok bele abba mit kellene tenni hogy a kövi hasonló embernek ne nehezítsétek meg az életét. Csak ajnározzátok egymást mert ismertek 1 azaz 1 öngyilkos pl alkoholista családtagot, akivel amúgyse jöttetek ki jól, tehát miről is beszélünk? És akkor már mindentudóak vagytok, mert ismertek 1 embert.. Önzőség felsőfokon.
2020. febr. 11. 17:12
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Igen én írtam a privátba, de nem azért mert nincs bennem gerinc, de benned abszolút nincs mert most is elhárítod magadról a felelősséget, és erre értettem a remélem sosem leszel boldog dolgot, nehogy mással is megtedd ugyanezt akit azelőtt "szerettél".

Ez sem talált, nem vagyok se csúnya se csóró, 2 és fél majdnem 3 éve vagyok párkapcsolatban ez az egyik aztán a másik ne próbáld mentegetni a kérdezőt mert ez baromira erkölcstelen főleg az, hogy még ő maga is elhiszi - mivel erkölcsileg nulla -, hogy igazad van, hogy nem az ő hibája, hát dehogynem. Kérlek...

2020. febr. 11. 19:27
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy megválassza, hogy kivel szeretne élni. Hadd ne maradjon már az ember együtt valakivel, akit nem szeret, vagy teljesen mások az elképzelései az életről, mint neki.

A párommal elég régen együtt vagyunk. Nem szeretem, a legtöbb dologról másként vélekedünk, nincs közös nevező. Kedvelem, a legjobbat akarom neki, de nem akarok vele lenni. Viszont félek, hogy kárt tesz magában, ha elhagyom. Megfulladok és csapdában érzem magam. Na erre mit mondanál kedves utolsó válaszoló, aki szerint önzőség volt a kérdező részéről, hogy elhagyta a volt párját? Jobb lett volna, ha félelemből, vagy gyávaságból vele marad, nehogy megölje magát, mint ahogy most én teszem?

Tovább megyek. Ha a párod idegesítene, nem szeretnéd, akkor akarnád látni, amikor a hátad közepét, akkor is vele maradnál, mert ő nem tud élni nélküled? Feláldoznád az életedet és életed végéig tutujgatnál valakit, nehogy baja essen?

Nincs több kérdésem.

2020. febr. 11. 20:16
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
14-es te egy igazi lelki nyomorék vagy.
2020. febr. 11. 20:40
 17/18 A kérdező kommentje:
Én elfogadok minden véleményt, amit korrekten, észérvekkel alátámaszt a kommentelő. De amit te csináltál privátban, az tömény rosszindulat volt, semmi más, ezzel pedig nem tudok és nem is akarok mit kezdeni.
2020. febr. 12. 07:56
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

A lelkiismeretedet jó dolgokkal, tettekkel lehet lenyugtatni. Illetve vidd Isten elé a dolgot imában is, és reméld hogy vele is minden rendben és Isten is megbocsátott neki...

Nem kell hosszú ima, egy rövid őszinte segíteni fog...

2020. febr. 12. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!