Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit válaszolnátok arra, ha a srác az első randi előtt közölné veled, hogy fizessétek felesben majd?
Olvastam egyszer hogy azért fizessen a férfi mert kibírja úgyis is. Ez mondjuk meggyőző volt.
"Ez nem randi, a barátaimmal szoktam felesben fizetni."
A randi attól randi hogy kifizetik a fogyasztásod? Mert ilyen alapon én srácokat is szoktam randira vinni és ők is visznek engem mondom ezt nem nőként.
Amúgy kis irónia nincs ebben az 1.000 forintos kávéban hogy milyen zsugori aki felesbe fizettetné? Az nem zsugori aki ezen felháborodik? Amúgy is a gesztus számít hogy legalább felajánlja, kevés nő csinál ilyet és azért ilyenkor nő az ember szemében ha tetszik ha nem (főleg itt a nagy egyenlőségi jogokért küzdve).
Az pedig lehet hogy a férfi nem is engedné fizetni a felét a kávénak, de ha mégis 2-en randiztok, 2 ember akar párt találni. Ha meg csak egy dugásról van szó hát hajrá.
Kicsit vissza is fordíthatjuk. Ha már egy kávéba nem hajlandó beleszállni a másik akkor mi lesz később? Fizessen ő a rezsit mert ő többet keres 100e el, meg vegyen 1-2 kencét majd megadom mert azok nagyon kellenek a többi 30 mellé?
Ki beszélt kávéról? Mi van ha moziba mennek?
Én ezzel úgy vagyok,menjünk bárhová is,én felajánlom, hogy fizetem a felét. De ha ő hív el ,mondjuk elég gáz ha elfogadja. Menjünk akárhova is és legyen 1000 vagy 10.000 ft.
"De ha ő hív el ,mondjuk elég gáz ha elfogadja"
Volt már olyan hogy te hívtál el fiút randira? 90% hogy nem. Innentől meg az állítás sem sokban tér el attól hogy fizessen ő mert ő a fiú.
Szerintem ez helyzettol függ. Ha ugy alakult ki a randi, hogy o mondta, hogy szeretne teged meghivni/elvinni/megmutatni akarmi x helyet, kavezot, ettermet, es ezutan jon ezzel a dumaval, az nalam instant kuka lenne, mert nincs dolgom egy olyan szinten neveletlen emberrel, aki nem erti a meghivas fogalmat.
Ha en dobom fel, hogy menjunk valahova mert jo, akkor ertelemszeruen nem varom el, hogy o finanszirozza, de meg igy se tetszene, hogy igy elore kijelent ilyet.
18-as válaszolónak, azért az szép, hogy leutazik miattad a srác több mint 200 km-t, ami neki oda vissza 8-10.000 Ft-ba kerül kb. ha nem jogosult semmilyen kedvezményre és még a szállót is ő fizesse ki? Oké, hogy első randi, meg a találkán kívűl más is lett volna, de azért neki az utazás is sokba került volna. Ebben a helyzetben meg lehetett volna beszélni szerintem, hogy azért ne ő fizessen már mindent.
Nekem is volt olyan randim, ahol a srác szintén 200 feletti km-t tett meg vonattal, hogy találkozzunk meg hozott csokit a randira. Ha már ennyit költött meg utazott azért (ami nem kis idő), hogy találkozzunk (és köztünk nem történt semmi sem) nálam alap volt, hogy valami kajára meghívom. Volt olyan randim is ahol én kezdeményeztem egy srácnál hogy találkozzunk, szomszédos városban laktunk, de nem engedte, hogy bármit is fizessek.
Szóval szerintem az, hogy első randin ki fizet, hogy fizettek sokban függ a helyzettől is.
Nem érzed magad kicsit szégyenben? Mármint itt mindenki úgy van vele hogy fizessen csak a fiú te meg mint "lányok/nők" szégyene képes voltál meghívni 200 km-er utazás után egy kajára és nem önérzeteskedtél. Nem ciki ez most így? Az meg hogy nem engedett fizetni a pasi alap nem? Tehát aki ettől eltér az már nem ember... (remélem az irónia azért kivehető)
Pozitív csalódás, de 10 női ismerősödből szerintem te voltál az az egy aki ilyenre vetemedett. Bár ha azt mondod hogy ez randi is volt nem csak "haveri összefutás", emelem kalapom.
Eleve offolom azt a pasit, aki tesztelgetni akar.Ki az atyaúristen ő, hogy tesztelget??
Senki.
én se mennék el vele randira. első randi előtt mát ezen izgulni felnőtt ember létére...
az én barátom is mondta amikor randiztunk a kezdetekben, hogy ezt most tudom-e állni, mármint a saját részem, mondtam hogy persze. az igaz, hogy mindketten diákok voltunk. de ezen kívül előtte meglepetésből már elvitt koncertre, nem fogadta el, hogy kifizessem a felét, cserébe meghívtam utána egy pizzára.
azóta van keresetem, még egy kollégát is meghívok egy kávéra, és nem halok bele abba se, ha nem jut eszébe viszonozni. bár azért előbb-utóbb az embereknek eszébe szokott jutni.
szóval nem azzal van a baj szerintem, hogy felesben megy a fizetés, hanem ez a körítés, első randi előtt már kb meg van rólad a véleménye. ha tesztelgetni akarna valaki, akkor pedig már csak azért is mehetne a fenébe. nekem ismerkedésbe nem fér bele az ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!