Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ti hány éves kortól gondoljátok gáznak, ha a pasi még a szülőkkel él?
Inkább éljen a szüleinél és tudjon félrerakni, mint hogy ingje-gatyája rámenjen az abérletre és ne tudjunk közös programot szervezni, mert nincs rá pénz. Vidéken egy jobb diplomával vagy szakmával se keresnek sokan 200-300 nettót se.
Ha a párom nem lakna otthon, akor nem tudott volna jogosítványra és autóra félretenni és még mindig órákat buszoznánk egymáshoz, továbbá a külföldi nyaralás is kizárt lett volna.
Amennyiben önálló, rendes munkája van, halad előre, tesz félre pénzt folyamatosan, végez házi munkát, ad a rezsibe, kajára, tisztálkodó szerekre, és egész egyszerűen gyűjti az önerőt, még maximum 1 évig, akkor olyan 28-30 éves koráig nekem belefér.
26N
"Én biztos úgy fogom csinálni, hogy egyetem után pár hónap alatt(akár külföldi munkával)összespórolok elég pénzt kaucióra, meg legyen félre is téve valamennyi(plusz szülőktől is kapok majd), aztán már itt se vagyok."
Ez mind szép és jó, csak sajnos nem minden rajtad múlik. Szerinted miért ment ki annyi fiatal külföldre? Segítek: azért, mert itthon nem találtak munkát, vagy amit találtak, azért olyan keveset kaptak, hogy nem tudtak volna belőle megélni. Nem, nem csak a semmirekellők, hanem rendes, okos,tehetséges emberek is távoztak a kilátástalan helyzetük miatt. Tehát lehet, hogy nagyon szeretnél dolgozni egyetem után, de készülj fel rá, hogy ez nem feltétlenül fog összejönni, és akkor miből lesz meg a kaució? Miből spórolsz? Szerencséd van, hogy ezek szerint a szüleid is pénzelnek majd, de mi van azokkal, akiknek nem tudnak adni a szülők? Ők miért gázosak emiatt? Abban egyetértünk, hogy van az a pont és élethelyzet, amikor már gáznak számít ha valaki a szüleivel él. De ez nem korfüggő, hanem helyzetfüggő. Tisztában vagy azzal, hogy az emberek keresete hogyan aránylik az albérletek árával?
Sajnos elköltözni nem egyszerű... Dolgozom, de így sem tudok félre tenni semmit. Elviszik a számlák, a havi költségek... Ha 2x vagy 3x ennyit keresnék akkor persze sikerülne. De nem annyit kapok.
Az albérletet illetően:
1, vagy fizetsz 100+ rezsit egy olcsó egyszobás lakásért a VIII. kerületben és akkor egyedül lakhatsz,
2, kiveszel egy szobát szerencsés esetben 40-50 + rezsiért és ki tudja kivel laksz együtt....
Tudom, hogy lúzer vagyok, hogy ez nem megy, de sajnos ez van.
Szerintem nem az határozza meg, hogy szeret egy pasi egy nőt, hogy szüleinél vagy külön lakik. Aki azt nézi, hogy el tudná-e tartatni magát a pasival, az inkább nézelődjön a sugardaddy-k között...
És akkor mi van, ha el sem szeretnék költözni? Apámmal élek együtt, jól elvagyunk ketten. Sokat nincs is itthon. A ház az enyém lesz (remélem, minél később), fejlesztgetjük folyamatosan. Hitelt nem kell felvennem. A ház is elég nagy, 120 mm2.
30F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!