Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Mi ez a "dili" a mai tizen-hus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a "dili" a mai tizen-huszonévesek körében? (többi lent)

Figyelt kérdés

Egyre többet hallom/olvasom, hogy randin felezik a számlát.Miért?Ha egy férfi elhív egy nőt valahova, egy úriember nem engedi a nőt fizetni.Legalábbis én 32 éves létemre nem láttam még ilyen esetet.

Férfiak válasza érdekel elsősorban, hogy miért smucigoskodnak egyesek randevún?

Nyilván olyan eset is van, amikor a hölgy ajánlja fel, de nem alap egy férfinek, hogy azt visszautasítsa?

2016. szept. 23. 11:55
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
15%
Ez nem dili,csak ilyen nőkre kár a pénz.Minek etessem itassam ha utána mégse lesz semmi.Egyen otthon.Első randira sétálni is lehet menni.Egyen indulás előtt és nem lesz éhes.Ki ő amúgy hogy a seggét nyaljam.Ő is adóköteles magyar állampolgár.Ha a tb-meg egyéb adót fizeti akkorezt is kitudja....
2016. szept. 23. 13:05
 22/48 anonim ***** válasza:
94%

24 éves a barátom és udvariasabb, mint sok 40 éves úriember. Randikon nem fizettem sosem, mióta kapcsolatban vagyunk, azóta meg ha mindkettőnknek van pénze akkor általában felezünk pl ha eszünk, de azt sem úgy, hogy forintra kiszámoljuk, csak úgy kb, mondjuk ha 2500-ért ettünk közösen és nincs apróm akkor adok neki egy ezrest. Nem vesszük véresen komolyan a dolgok anyagi részét.

Pedig nem tudhatta ő sem, első randikon még, hogy lesz-e bármi a dologból. Később mondta, hogy nála ez mindig alap volt, hogy meghívja a lányt akivel randizik.

2016. szept. 23. 13:06
 23/48 A kérdező kommentje:

Múltkorában jutottam egy nagyobb összeghez, és azt mondtam neki: vegyél ki x nap szabit, mert elmegyünk az egyik kedvelt helyünkre pár napra, de ezt én fizetem.

Az egésznek az lett a vége, hogy ételre-italra többet költött ő, mint én a ház kibérlésére.De legalább úgy éreztem, végre én is fizettem már valamit.De ugyanilyen szitu első ebédünkkor, majd az első éjszakán nevetséges lett volna.Úgyhogy nem feltétlen várunk mi el nők mindig mindent, minden költséget, de azért ne kelljen már felezgetni egy étterembe.

2016. szept. 23. 13:13
 24/48 anonim ***** válasza:
24%
Foglaljuk össze röviden. Téged kérdező azzal "hódított meg" hősünk, hogy mindent fizetett már a kezdetektől. Szállást, kaját, piát, utat, stb-t. És most 32 évesen vered magad az 1 éves kapcsolatodra, amibe anyagilag alig tettél valamit. Te nem érzel valami furcsát ebben a mentalitásban?
2016. szept. 23. 13:27
 25/48 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj a kérdéssel, hogy egy teljesen más világról kérdezel, mint amiben élsz. A 20 és 15 évesek közt is egyre nagyobb a szakadék, hát még az idősebb generációval szemben.

A számlát többféle ok miatt is felezik. 2 gyakori ok van, amiket már írtak is. Egyrészt, sokszor a lány sem engedi a dolgot az egyenjogúság jegyében. Másrészt, sok srác megunta, hogy 10 lányra költsön, amikor a 11. talán akar tőle is valamit.

Ezt számon lehet kérni a pasikon is, de nem árt a lányokon is. Az egyenjogúságra néhányan nagyon rákattantak és átestek a ló túloldalára. Egyszer étteremben amikor a lány leakart ülni, kihúztam a széket, hogy segítsek neki. A reakciója: Ne nézzem fogyatékosnak, erre ő is képes. Fizetésnél is nem egy hasonló sztorit hallottam a haveroktól... És azok a lányok is érdemelnek egy misét, akik konkrétan úgy szervezik a randit, hogy megnézhessék a várt filmet a moziban, mindezt ingyen. Úgy, hogy a sráctól igazából semmit sem akarnak. És ilyen lányból is egyre több van.

A srácok egyszerűen nem lesznek udvariasak, ha nem látják az értelmét és nem kapnak semmi visszaigazolást, hogy jó dolog.

És manapság nemigen kapnak. Egyetemre járok, általában udvarias vagyok, kivéve ha nincs jó napom. Ha mondjuk teremnyitásnál beengedem magam elé a lányokat, kapok száz wattos vigyort meg köszönömöket, mert nem nézek ki rosszul. Amikor ugyanezt megteszik azok a csoporttársaim, akik nem néznek ki jól, alig kapnak pár köszit. Az ilyen lányokkal van egyáltalán értelme udvariasnak lenni, akik nem azt nézik, hogy mi a gesztus, hanem hogy kitől kapják? Mert személy szerint úgy érzem, hogy egyre kevésbé.

"Mi első randinkon ebédelni voltunk, eszembe nem jutott volna felajánlani a felezést, hisz tudom hogy milyen büszke, megsértettem volna a hiúságát. "

Ez egy érdekes mondat a témában. A helyzet az, hogy rengeteg fiatal lány azt sem tudja, hogy mit jelent a hiúság szó! :D Nem viccelek, jó páran tényleg nem tudják a szó jelentését, nemhogy a tartalmát. Manapság rohanó a világ és eltűnnek ezek a mögöttes dolgok. Felszínesebbek a beszélgetések is ismerkedésnél, kevésbé figyelnek egymásra. Nem jegyeznek meg apróságokat, amiket érdemes lenne, ha tényleg érdekli őket a másik fél. Konkrét példa: Randiztam egyszer egy lánnyal, akivel előtte beszélgettem facebookon jó ideig. Találkozókor hozott egy picike játékot, mert emlékezett, hogy szó volt róla, hogy bizonyos téren gyerekes vagyok és eltudok szórakozni az ilyen apróságokkal. Egy chipsből való apróság volt, de látszott, hogy valóban figyelt arra, amiről beszélgettünk. És bizony, ehhez még csak hasonlót sem láttam a 20 körüli lányoknál. Igaz, hogy ő idősebb volt nálam, de összejöttünk egy együtt voltunk jó ideig. Teljesen más dimenzió volt, mint a korosztályom.

Az is erősen látszik, Kedves Kérdező, hogy más anyagi helyzetben mozogsz, mint a mai fiatalok. Manapság egy 10.000 forintos vacsorát kevés fiatal engedhet meg magának, főleg randizás terén, mondjuk minden 2. héten, amikor új embert ismer meg. A hétvégi házak bérléséről nem is beszélve...

Egyetemen rengeteg srácot ismerek, akiknek egyszerűen nincs erre pénzük és a legolcsóbb kajákat veszik mindenből. Nekik egyszerűen nem menne, hogy folyamatosan költsenek a lányokra, amíg össze nem jönnek. Persze, mindenki örül, ha lóg valakivel együtt, de van, hogy az egyik félnek ezen a kajája múlik másnapra.

A házbérlés meg tényleg romantikus és manapság is sok lány örül annak, ha elviszik wellnessezni meg hasonlók. De ezt nem mindenki engedheti meg magának.

2016. szept. 23. 13:36
 26/48 A kérdező kommentje:

A randevúkról beszéltem csak.

Mégis mit kellett volna beletennem, mikor még a rezsibe se "enged" beszállni?De ez más téma.Egyébként arról fogalmad nincs mivel hódított meg, semmit nem tudtam róla, csak szikrázott köztünk a levegő.

2016. szept. 23. 13:37
 27/48 anonim ***** válasza:
38%

Manapság, amikor a nők is dolgoznak, és simán keresnek annyit, mint a férfiak, nincsenek 'rászorulva' az anyagi támogatásra, nem úgy mint akkor, amikor ez a szokás kialakult. A világ változik, a kultúra változik. Ha a felek úgy gondolják, hogy ez nekik oké, hadd csinálják. De verni az asztalt, hogy "de hát régen", és görcsösen ragaszkodni ahhoz a kultúrkörhöz, amiben felnőttél, mondván, hogy az A Normális, nem valami okos cselekedet.

" miszerint lesz-e belőle valami?Nem a neten kell ismerkedni, hanem személyesen"

Ez meg nettó ostobaság, az internetes ismerkedésnél is személyek ismerkednek, akik aztán találkoznak is. Ebből csak az jön le, hogy te is ilyen "régenmindenjobbvót"-típusú begyöpösödött ember vagy, aki utálja, amit nem ért.

2016. szept. 23. 13:41
 28/48 A kérdező kommentje:

#25 Köszönöm az értelmes és korrekt választ.Egyébként nyilván más az anyagi helyzetem felőttként mint a fiataloknak, épp ezért nem értem amikor sok fiú kesereg azon, hogy hú mennyit fizetett.Ha csak egy cukrászda megengedhető, akkor az, egy értelmes lány a gesztust fogja nézni, nem az árat, de k3t sütit meg kávét könyörgöm ne akarjon feleztetni sem a fiú, sem a lány.

Aki azt írta, hogy a netes ismerkedés is ismerkedés...hát, én szexuális vonzalmat nemigen élnék át virtuálisan, kell a véletlen személyes találkozás.

2016. szept. 23. 13:51
 29/48 anonim ***** válasza:
57%

A kérdező, meg még sokan a "régivágásúak" közül azért nem értik ez a fillérba.szást, mert többnyire életük során van összesen pár első randi, és abból tartós kapcsolat alakul.

A mai fiatalok többsége meg heti szinten jár első randira, és úgy cserélgetik a partnereket, mint más a zokniját. Így meg persze, hogy nem éri meg ennyit beruházni egy-egy nőre, ha úgy is csak addig érdekes, amíg szétteszi a lábát, és jöhet a következő.

Aki nem így áll a dologhoz, az nem fog azon lovagolni, hogy mennyibe került az első találkozás, csak azon igyekszik, hogy a másikat lenyűgözze.

Legalább is nekem nagyon ez jött le, mikor elkezdtem randizgatni újra.

Úgyhogy akinél szóbakerült, hogy felezzük a számlát, ott hirtelen nálam sem volt már meg a kémia. :) És szépen elköszöntünk egymástól.

Nem, nem azért, mert nem tudok kiköhögni akár 15 ezret is egy étteremben, hanem mert a gesztusokból (vagy azok hiányából) pont le lehet szűrni, hogy neki én mire kellek. Hosszú távra, vagy csak pillanatnyilag.

Biztos van, aki ezt hosszú távú, komoly kapcsolatban is így szeretné, tehát az utolsó fillérig minden elszámolni.

De az azért érdekes, hogy egy pasinak még nem jutott eszébe, ha nálam vacsorázik, aztán ott alszik, akkor megkérdezze, hogy mivel szálljon be a kajába, vagy hogy mennyivel nőtt a rezsim. Ha ezek után ő felezni akarja a számlát, az szimpla kihasználás.

Miért kéne a nőknek az egyenjogúságra hivatkozva hagyni, hogy lehúzzák őket?!

2016. szept. 23. 13:57
 30/48 A kérdező kommentje:

#29-es, Te is jól átlátod a dolgokat.

A gesztusról van szó, nem másról.

Ha mi annak idején nem ebédelni megyünk, "csak" teszem fel kávézni, akkor is ugyanúgy beleszerettem volna, és akkor is végigdumáltunk volna majd egy teljes napot.Úgyhogy a hozzáállás, az udvariasság.

2016. szept. 23. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!