Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban nem jogosan kértem, hogy felezzük a számlát?
Ma délután végre randira mentem egy régi kiszemeltemmel, aki egy 22 éves lány. Én 24 éves vagyok és egyetemi diák. Neki egy szakmája van és már évek óta dolgozik, tehát keres. Egy viszonylag jó étterembe vittem mert gondoltam, hogy az hangulatos és jó randihely. Én előételnek gulyáslevest ettem ami 1600 ft, főételnek baconos csirkemellet steak burgonyával ami 2800ft, desszertnek pedig 1000 ft-ért ettem somlói galuskát. Mindezek mellett rendeltem egy italt is 900 ft-ért. Így nekem a végösszeg 6300 ft-ra jött ki. Na most, ő nem rendelt se italt, se előételt, se desszertet, csakis egy főételt ami 2200 ft-ba került. Az evés alatt jól elvoltunk és minden tök jól ment, de aztán kértem a számlát. A végösszeg 8500ft + borravalóra jött ki amit én 500 ft-nak gondoltam szóval 9000 Ft a teljes összeg. Ezt kártyával ki is fizettem és mondtam a lánynak, hogy jó lesz ha készpénzben indeadja a felét. Ekkor teljesn megőrült, kiakadt és szinte ordított, hogy miért kéne felezni. Mondtam neki, hogy azért mert egyenjogúság van és már nem "muszáj" a férfinak állni mindent, és nem is akarom őt mint nőt elnyomni azzal, hogy én fizetek mindent mert nem vagyok szexista. Erre felállt és kiviharzott az étteremből. Mondanom sem kell, hogy a pénzem felét azóta se kaptam meg, a telefont nem veszi fel, facebookon nem reagál.
Én végig abban a tudtaban voltam, hogy mivel már ilyen fejlett a társadalom és a feminizmus, már teljesen természetes ha felezzük a számlát, nemde?
A nagy számok törvénye alapján minden hülyének akad párja, de hogy te ezt még komolyan is vetted - hát barátom, gratulálok, tényleg. :D A kérdező a tegnapi nap embere, te meg a maié.
Kisapám!
Azért hívtad randira egy étterembe, mert TE előre kifundáltad, hogy a csaj pénzén majd kedvezményesen fogsz zabálni a feminizmusra hivatkozva!
Nem jött össze, úgyhogy így jártál!
Mekkora egy köcsög vagy amúgy! Emberileg, jó nagy 0...
35.
Szerintem ha egy férfi elhív egy nőt étterembe randevúzni...ő fizet. Ez legalább annyira alapvető gesztus (már ha férfiről beszélünk és nem spúr rózsaszín pólós feminim se.ggarcról) , mint az, hogy egy férfi kinyitja a nő előtt az ajtót.. Az, hogy egy elba.szott világban élünk, nem ok arra, hogy minden gyökérséget normálisnak tekintsünk. Nem hiszem, hogy az első randevúk alkalmával, egy dolgozó, felnőtt férfinek akkora anyagi gondot jelentene egy-egy vacsora vagy mozi kifizetése. Hogy az ismerkedési szakasz után ki felez, és ki nem..már más kérdés. De udvarlásnál ...igenis taplóság feleztetni!
# 37: Igen, ha a férfi hívja el, akkor ő fizet, ez mondjuk korrekt (bár szerintem a felezés is korrekt), de ha mondjuk egy olyan eset áll fenn, hogy nem a férfi kezdeményez, nem ő hívja el?
És nem, attól még nem lesz elb.aszott a világ, ha két ember úgy dönt, hogy osztozkodnak a költségeken. Sok dolog miatt elb.aszott a világ, messze nem ez a legnagyobb probléma.
Nem volt jogos.
1. Már az elején meg kellett volna beszélni, hogy felezni zeretnél. Mert másképp, nem randis, hanem ALAPVETŐ ILLEMSZABÁLY, hogy ha vkit ln hívok meg, akkor én fizetek
2. Az meg kva nagy tahóság, hogy első randin feleztetnél úgy, hogy te jóval többet fogyasztasz. Mindenki fogyasztja a magáét, az oké. De ez. Tipikus selyemfiú hímringyó viselkedés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!