Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem kezdenek valamit magukkal a dagadt lányok?
Nem értem, mit izgat téged annyira, hogy valaki túlsúlyos. Unalmas egy életed lehet, ha ennyire lefoglal mások problémája. Talán megvan az okuk arra, hogy nem edzenek és diétáznak, neked ahhoz semmi közöd nincs. Mindenki a saját életéért felelős. Egyáltalán ki vagy te, hogy mások felett ítélkezz és sértegess valakit csak azért, mert úgy néz ki, hogy az neked nem tetszik?
„a betegség miatti kövérségtől most tekintsünk el”
És honnan tudod te, ki kövér betegség miatt és ki nem?
És miután megnéztem a kérdéshez csatolt kulcsszavaidat, eldöntöttem, hogy inkább lennék kövér, mintsem egy olyan sekélyes és gyűlölködő valaki, mint te.
Miért sértődnek meg? Mert szerintem borzalmas udvariatlanság ilyet mondani. Manapság, mivel szólásszabadság van, azt mondasz, amit akarsz, akár hangosan is. Ezzel van a baj. Ha te hangosan kimondod, csak az önbizalmát ásod alá szerencsétlen lánynak. Régebben a férfiak sokkal udvariasabbak volt, legalább is megtartották maguknak a buunkó megjegyzéseket. Nagyon építő jellegű, ha egy kisiskolásnak vagy prepubertás gyereknek azt mondogatod, h kövér, dagadt és még ennél durvábbakat. Ez okoz zavart, énképferdülést és ez sokkal súlyosabb probléma, mint, hogy van rajta x kg súlyfelesleg. Vannak olyan lányok akik évekig magukban hordozzák az ilyen tüskéket. Minden embernek van egy megfelelési vágya és ami eltér a társadalom által elfogadott normától és ezt még az orra alá is dörgölik, az borzasztó rosszul esik. Egy példa: vörös, fenékig érő hajú kislány, akit répafejnek, vöröskének stb-nek hívnak. Szerinted mekkora lelki törést okozhat benne? Ugyanez a kislány esetleg nem bírja megemészteni azt, h a vörös haja miatt kinézik, vagy akár nem is játszanak vele, különvnek nevezik, esetleg elkezd enni (itt már mentális probléma kezd kialakulni). Mondjuk azt, h emiatt meg is hízik és lesz vöröskocca, hájmalac, varacskos....stb. Egy életre elveszik az ember kedvét attól is, hogy éljen.
Persze lehet tenni ellene, én nem azt mondom, de mielőtt bárki fejéhez vágnád, h kövér gondolkodj el. Sokszor a lélek bántalmai okozzák a legtöbb problémát. Az esetek többségében ez a probléma. És ezt úgy merem neked állítani, mint aki végigcsinálta a fentebb említett kislány történetét....
Én sem értek egyet azzal, hogy bizonyos emberek piszkálnak más embereket a kinézetük miatt. DE nekem van egy barátnőm, aki túlsúlyos és egyre csak hízik. Nem fogadja el a tanácsokat, nem jön sportolni velünk, pedig csinálnánk az ő tempójában és nagyon sokat eszik. Nem foghatja betegségre. És aztán még ő szól le mindenkit. Nekem például beszól, hogy milyen kicsi a mellem (alapból vékony vagyok, nem tudom mitől lennének luficsöcseim), meg mindenkit leszól, aki elér valamit.
Az orvos is megmondta neki, hogy fogynia kell. És nem jó neki így , mert panaszkodni azt tud. De arra nem képes, hogy megfelezze a kaja adagját és minden nap kezdetnek sétáljon mondjuk egy órát. És nem ő az egyetlen ilyen ember. És ezek az emberek is ugyanúgy leszólnak másokat és másokat hibáztatnak azért, mert nekik nem sikerül valami, pedig csak el kéne kezdeniük, főleg, ha segítségük is van.
Szóval azért nem kell minden kövér embert sajnálni. Sokan veszik a fáradtságot, hogy kivizsgáltassák magukat, tanácsot kérjenek és elkezdjenek egészségesebben élni és ennek látszata is van. Ha 3 év alatt fogynak le, akkor annyi, de maguknak tesznek jót. És a túlsúlytól rengeteg egészségügyi probléma léphet fel, szóval kicsit nevetséges ez a mindenki fogadj el magát elv.
Ne fogadja el, hogy mondjuk 30 évesen meghal, mikor még élhetett volna éveket, ha képes letenni mondjuk a kenyeret és kevesebbet enni, meg mozogni egy kicsit.
Aki beteg az természetesen kivétel. Ismertem olyat is. De ő például nagyon egészségesen étkezett, hogyha lassan is, de tudjon fogyni. Kedves, segítőkész nőről van szó, aki törődik magával és nem ő tehet a hízásról. És a fogyást is elindította.
Szóval szerintem ennyi a nagy védelemről ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!