Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ha az intelligencia is genetik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az intelligencia is genetikailag öröklődik, az miért nem befolyásolja, hogy mennyire vonzó valaki?

Figyelt kérdés

Az intelligencia ugyanúgy genetikailag öröklődik, mint a magasság, testalkat, és egyéb fizikai jellemzők.

Akkor miért van, hogy szinte semmilyen, vagy minimális hatással van arra, hogy mennyire vonzódunk valakihez? Mármint, párkapcsolat kialakításánál már nyilván számít, de hogy mekkora szexuális vágyat érzünk iránta, abban nem sok szerepe van.

2012. nov. 4. 17:45
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
19: Pontosan, nem lehet végigkövetni az egész családfát, amikor egy "hirtelen" vonzalom alakul.
2012. nov. 4. 18:18
 22/35 A kérdező kommentje:
Könnyen lehet, hogy ritka intelligens környezetben élsz. Nyilván az ember szociális környezete nagyjából hozzá hasonló intellektusú emberekből áll. Pl. ha értelmiségi munkát végzel, nem valószínű, hogy átlag alatti intellektusú emberek vesznek körül.
2012. nov. 4. 18:19
 23/35 anonim ***** válasza:

Szándékosan nem csak munkatársakkal, hanem ismerősökkel, rokonokkal, futólag megismert emberekkel is "kísérleteztem".

Viszont tényleg érdemes belegondolni a tesztek elavultságába. Ma már sok olyan elvont dologgal tömik a gyerekek, fiatalok fejét az iskolákban, ami elősegítheti a tesztek könnyű megoldását.

Az Einstein teszt is ezt mutatja.

Einstein korában elképzelhetően valóban csak 1-2 ember tudta elvégezni talán, mondjuk 80-100 emberből.

2012. nov. 4. 18:22
 24/35 anonim ***** válasza:
Meg ugye ez nem feltétlen ettől függ. Nekem is van olyan ismerősöm, hogy orvos és gyógyszerésznek nagyon okos orvosi és gyógyszerészeti (mind a kettőt megcsinálta!) egyetemet végzett fia született. De olyan is, hogy két szakmunkásnak lett okos műszaki egyetemet végzett materzseni fia.
 25/35 anonim ***** válasza:
Az mondjuk megint más kérdés, hogy azoknak a régi embereknek talán több "elélni való esze" volt, mint sok mai fiatalnak. :)
 26/35 anonim ***** válasza:
De leginkább a neveltetés a fontos, a korai tanulásra való rászoktatás. Fiatal gyerek agya olyan, mint a szivacs, ha ezt sikerül szinten tartani, akkor nem lesz gond. Persze ehhez olyan szülők is kellenek, akik példával szolgálnak erre. Ha mindkettő alkoholista és verik egymást, nem biztos, hogy annyira kedve lesz a gyereknek olvasgatni a csatatár közepette.
2012. nov. 4. 18:25
 27/35 anonim ***** válasza:
Megint kezditek keverni az ÉRTELMESSÉGET az INTELLIGENCIÁVAL :(((
2012. nov. 4. 18:25
 28/35 anonim ***** válasza:
Én pont próbáltam különválasztani, kedves 70%-os! :)
2012. nov. 4. 18:27
 29/35 anonim ***** válasza:
Akkor jól van :)) Amúgy még mindig az első vagyok... :P De most már azt hiszem csak figyelni fogok, nem osztom az észt :DD
2012. nov. 4. 18:29
 30/35 anonim ***** válasza:

Azt viszont tudom, hogy egy doktorált férfi ismerősöm feleségül vett egy nagyon (fogalmazzunk így) buta nőt és a gyerekei sem valami észlények. Próbálják őket "tolni" a suliban, de rémesen gyengék matekból. Hatalmas szorgalommal (bár tanulni se szeretnek) valami erős 4-es szintet megütnek, de nem hiszem, hogy az lesz belőlük, aminek az apja szánja őket (például mérnök).

Itt nyilvánvalóan talán a "rossz" anyai gének szúrták el a dolgot, vagy az is belejátszott, hogy anyuka nem nagyon tudja őket tanítani, még általános iskolai szinten sem, nem is az a típus.

2012. nov. 4. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!