Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ha az intelligencia is genetik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az intelligencia is genetikailag öröklődik, az miért nem befolyásolja, hogy mennyire vonzó valaki?

Figyelt kérdés

Az intelligencia ugyanúgy genetikailag öröklődik, mint a magasság, testalkat, és egyéb fizikai jellemzők.

Akkor miért van, hogy szinte semmilyen, vagy minimális hatással van arra, hogy mennyire vonzódunk valakihez? Mármint, párkapcsolat kialakításánál már nyilván számít, de hogy mekkora szexuális vágyat érzünk iránta, abban nem sok szerepe van.

2012. nov. 4. 17:45
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

Ebben is igazad van, 1. Ráadásul le sem szűrhető annyira pontosan, mint például a szabályos arc. Esetleg rá utaló jelek lehetnek.

Szóval, nem egyszerű kérdés.

Abban nem értek egyet, hogy az átlag IQ 100, szerintem, tapasztalataim szerint magasabb.

2012. nov. 4. 18:10
 12/35 A kérdező kommentje:
Elvileg nem 100-nak kéne lenni az átlagnak? Pont azért, mert ahhoz képest igazították be a népességet (magyarul 100 a középérték).
2012. nov. 4. 18:11
 13/35 anonim ***** válasza:

A magasságnak sincs már sok befolyása, esetleg szociális hatásra. Ha külsőt írsz- elfogadom.

Manapság is mondogatják a lányoknak, hogy magas férfit válasszanak, de még így is az tapasztalható, hogy egyre több az alacsony férfivel flangáló nő. Sőt, egyre több az olyan pár (ami régen elő se fordulhatott volna), ahol a nő picit magasabb.

2012. nov. 4. 18:11
 14/35 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as, és a többiek.

Ne keverjétek össze az INTELLIGENCIÁT az ÉRTELMESSÉGGEL. Én ÉRTELMES vagyok (tudtomban, most mutattál rá te is, meg már mások is környezetemben), de nem jelenti azt, hogy 110-nél magasabb az IQ-m, hiszen nem ez határozza meg ezt. A 108as IQ-val megáldott ember lehet überbuta, befolyásolható, stb, míg a 98-as pedig egy értelmes, racionális, gondolkodó, mindenre figyelő ember.

Igen, fontos az intelligenciahányados, de nem egy teljesen meghatározó dolog, és attól, hogy valakinek 108, még nem több a 100-asnál, ha rosszul történt a szocializáció, rosszul alakult ki a 7 intelligencia.

2012. nov. 4. 18:12
 15/35 anonim ***** válasza:

Úgy értem, hogy nem 100 az átlag, hogy elvileg nevezhetjük az átlagot 100-nak (így lenne logikus)- de akkor a teszteket talán "elavultnak" kell tekintenünk, vagy az emberiség (minden látszat ellenére!!!) egyre intelligensebb lesz.

Biztosan ismered az Einstein tesztet, na, azt is mindenki meg tudta oldani, akinek odaadtam (kié a hal?)

Ahhoz képest Einstein azt gondolta, csupán 2% (ha jól emlékszem) képes rá.

2012. nov. 4. 18:13
 16/35 anonim ***** válasza:

14: Ezzel is egyet tudok érteni. A tesztek "valamit" mutatnak, de nem mindig azt, amit "értelem" alatt értünk. A barátom értelmes, nagyon is. Mégsem ér el túl magas pontot IQ teszteken. Míg sok olyan ember igen, akit én nála kevésbé tartok értelmesnek.

Valahol összefügg de nem egyértelműen.

2012. nov. 4. 18:14
 17/35 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül öröklődik az intelligencia apáról fiúra. Lehet a dédszülők génjei lesznek inkább jelen benne.
2012. nov. 4. 18:15
 18/35 anonim ***** válasza:

Az átlagos intelligencia, emberek közel 70%-a 100as intelligenciapont +-15 szórással... még mindig első voltam

(azaz 85-115 között van az ÁTLAG INTELLIGENCIA)

2012. nov. 4. 18:15
 19/35 A kérdező kommentje:
43% de ez minden tulajdonsággal így van. A szexuális vonzalmat viszont csak a közvetlen partner határozza meg, nem a szülei, ezért ezektől most tekintsünk el, mert a kérdés témája nem a genetika működése.
2012. nov. 4. 18:17
 20/35 anonim ***** válasza:
Akkor én ritka "intelligens" környezetben élek, mert akikkel többé-kevésbé hivatalos IQ tesztet csináltattam, szinte mind 140 körüli (vagy magasabb) értéket értek el.
2012. nov. 4. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!