Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért utasítják el a lanyok a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért utasítják el a lanyok a kevés keresetű fiúkat?

Figyelt kérdés
100 ezer ft alatt.
2012. aug. 13. 10:08
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
55%
# 28/29: Tudom, hogy nehéz az élet, de mondjuk az is elgondolkodtató, hogy tudja mindenki, hogy sz*r az ország helyzete, mégis olyan szakmát választ, ami nem nyújt biztos és jó jövedelmet. Az élet nem kívánságműsor, azt kell nézni, hogy miből lehet megélni. Bevallom őszintén, hogy művészeti akadémiára szerettem volna valójában menni, de aztán mégis a jogot választottam, mert az előbbiből nem lehet megélni. A jog után majd esetleg nekiállok a művészetinek is, ha úgy jön... Mindenki magának választja a sorsát, a k*rva aztán ne sírjon, ha b*sszák. Vagy pedig még mindig ott van az az opció, hogy elmégy külföldre... Bocs, ha kemény voltam, de ezt gondolom.
2012. aug. 14. 09:46
 32/43 Pj0tr ***** válasza:
77%

Golan Trevize én is többet keresek, mint a tabalyi nettó 2szerese, de szerintem nem érek többet, mint az a melós, aki 100at keres. Nem kell őket lenézni.

A jogászos példáról meg annyit, hogy magad varrod a ruháid? Te nyomtatod a lexikonjaidat? Netán te termeszted meg a búzát, neveled a disznót amit megeszel?

Nem kemény vagy, csak nagy az arcod. Ha a pék nem sütné meg, akkor te sem ennél kenyeret! És szerinted akkor ő egy sz@r ember, mert nem választott más szakmát, ami jól fizet? Hiába keresne mindenki akár nettó 600at is ha üresek lennének a polcok a boltban, nem működnének a szolgáltatások...

Ezt gondoljátok végig, amikor a "betanított" munkásokat lehúzzátok.

2012. aug. 14. 10:13
 33/43 Golan Trevize ***** válasza:
91%

Pj0tr:

nem tartom magam többre a melósnál, aki keveset keres.

csak szimplán felelőtlenségnek tartom a gyerekvállalást megfelelően biztos egzinsztenciális háttér nélkül.

én sem nyomorogtam gyerekkoromban (gazdagok sem voltunk), nem akarom azt sem, hogy a gyerekeim nyomorogjanak.

nem akarok mindent sem a seggük alá tolni, de amire szükségünk van, azt meg akarom venni.

arról meg nem is beszélve, hogy akkor sem fognak éhezni, ha bármilyen okból néhány hónapra kiesem a munkából.

2012. aug. 14. 10:20
 34/43 anonim ***** válasza:
33%
Pj0tr: Képzeld, paraszt családból származom és mi ellátjuk magunkat élelemmel. Több munkást is alkalmazunk és megvannak rendesen fizetve, ellenben más nagypofájú vállalkozókkal, mi nem rajtuk keresünk! Nem nézek le senkit, épp ellenkezőleg. A társadalomban mindenkire szükség van, de ha egyértelmű, hogy pl. egy szakmából többlet van, akkor miért tanulják mégis sokan azt, mikor tudják, hogy nehéz lesz munkát találni vele, vagy netán rosszul fizető? Minden egyes évben kiadják, hogy mik a hiányszakmák, mégis mindenki valami másra van rácuppanva, ami könnyebb. Ez ugyanaz, mint a tanárok. A bölcsészek, sírnak, hogy nem tudnak elhelyezkedni, pedig pontosan tudták, hogy nagy a konkurencia, mikor elkezdték a tanulmányaikat. De tanárnak is jó lenni, léhűtősködik a 90%-a a suliban + majd 3 hónapos nyári szabadságuk van. Tisztelet a kivételnek! Sajnálom, hogy sz*r a helyzet, meg hogy az emberek nincsenek rendesen megfizetve, de az élet nem fenékig tejfel és már (elméletileg) nem a kommunizmusban élünk, hogy a munkásosztály luxuséletet éljen. Az egészet a politikai hatalomnak köszönheti Magyarország, vagyis jobban mondva az ex hatalomnak. Ki is választotta őket meg? Talán nem a magyar polgárok?
2012. aug. 14. 10:54
 35/43 anonim ***** válasza:
48%

Pjotr, respect ;-)

31-es válaszoló, neked meg annyit, hogy 10 évvel ezelőtt, mikor elkezdtem informatikusnak (rendszergazdának)tanulni, még nagyon keresett szakma volt, ma már ez megváltozott, minden cégnél van legalább 1 rendszergazda, többre meg nem nagyon tartanak igényt. És nem egy helyről hallottam, hogy sok helyen rossz a rendszergazda, mert anno úgy vették fel, hogy na ez ért a számítógépekhez, akkor rögtön legyen rendszergazda; de nem akarják lecserélni, mert végkielégítés meg stb. probléma miatt inkább ragaszkodnak a régihez- Akkoriban a lakatosok voltak lenézve, náluk viszont pozitív fordulat következett be, a kétkezi munkát jobban megítélik, több helyen keresik.

Ki lehet menni külföldre, oké, de ha nincs meg a pénz a repülőjegyre, de még a buszra sem, akkor felesleges erről álmodni, hogy az ottani albérletről ne is beszéljünk, azt azért ne felejdük, hogy első hónapban még mindent magadnak kell állnod.

2012. aug. 14. 11:15
 36/43 anonim ***** válasza:
55%

Kedves # 28!

Ha az öcséd jó informatikus lenne, akkor nem kellene segédmunkásként melóznia havi 50-ért.

Az emelt szintű fizika érettségid semmit nem ér önmagában, csak ha felsőoktatásban akarsz továbbtanulni, de önmagában egy jó érettségi semmire nem jogosít. Tudod folytatni kellene a tanulást, képezni magadat, nem kamu OKJ-s szakmákat szerezni, hanem rendes, piacképes tudást.

A középfokú angol is ultra kevés ma már, én felsőfokon beszélek és elmondhatom, hogy ma már ez sem nagy szám.

Szóval te csak azt hiszed magadról, hogy különlegesen jól képzett munkaerő vagy, közben egy totál átlagos. Szóval örülj a 100 ezer forintos fizetésednek és maradj csendben.

Öcséd meg ha hozzáértő, képzett informatikus, programozó, akkor ki van zárva, hogy ne találjon a szakmájában munkát akár Magyarországon, akár külföldön.

Annak mindig oka van, ha valaki alacsony jövedelemért dolgozik. Képzetlenség, igénytelenség, butaság, szerencsétlenség, érvényesülési képesség hiánya, lustaság (tanulásban, egyetemen, munkában)

2012. aug. 14. 18:34
 37/43 anonim ***** válasza:
71%

10-es vagyok. Felmerült a kérdés, hogy ne csak azon gondolkodjunk, hogy mi van ha a nő veszíti el a munkáját. Én nem is értem, hogy miért lettem az érintett hozzászólások között említve (még valahol a második oldalon), hiszen elmondtam emlékeim szerint, hogy nekem nem azzal van problémám, ha a párom váratlanul egy kis időre munkanélküli lesz, ugyanúgy fogom szeretni, tisztelni és el is tartom ha arról van szó, ameddig csak kell. Nálam egy kapcsolatban nincs "enyém, tiéd".

Én azt sérelmezném, hogy amíg én esetleg egy nagyobb összeget viszek haza, szeretnék nyugodt szívvel gyereket szülni és otthon maradni, amíg szükségét érzem, nem pedig azon rágódni, hogy a párom fizetéséből, hogyan fogjuk ezt az időszakot túlélni, lesz-e pénz a pelenka mellett másra is, avagy esetleg arra sem...

Én ilyen mértékű anyagi biztonságot remélek és ehhez nem kellenek sok nullás, vagy sok százezres fizetések, de aki azt mondja, hogy a pénz nem számít, az szerintem hazudik. Amint említettem én nem azért tanulok gőzerővel, hogy utána az "ínséges" időkben, a gyerekemnek ne tudjak megadni relative semmit.

Én amellett, hogy szeretem azt csinálni, amit csinálok, szeretnék dolgozni, szeretnék gyerekeket és szeretnék tiszta házba hazamenni, szeretnék egy szerető párt is, akiről tudom, hogy anyagilag nem terhelne meg minket iszonyatosan, ha engem "kivonnának valamiért a forgalomból".

2012. aug. 14. 22:31
 38/43 anonim ***** válasza:

Kedves #36!

Szerintem itt hagyjuk abba az eszmecserét! Hozzászólásodból más se rí le, csak az, hogy te csípöből lenézed és lehülyézed azt, aki szegény; de ugyanakkor elvárod, hogy a friss kenyér mindig ott legyen a boltok polcain, tiszták legyenek az utcák és kátyútlanok az utak!

Leszólsz, holott nem is ismersz, ráadásul valótlanságokat állítasz ("te csak azt hiszed magadról, hogy különlegesen jól képzett munkaerő vagy")! "folytatni kellene a tanulást, képezni magadat", de azt nem adják ingyen! Én pont azért nem tudtam elmenni továbbtanulni, mert drága és a szüleim nem tudták volna állni a költségeket. De ha ilyen okos és pénzes vagy, fizesd ki a továbbtanulásomat! (És ne jöjj nekem azzal, hogy lehet állami képzésen tanulni, mert a kollégiumért, tankönyvekért, utazásért ugyanúgy fizetni kell!) Különben is, ma már a cégek nagy többsége munkatapasztalatot kér, a végzettség csak másodlagos, szóval nem bántam meg, hogy a suli helyett a munkát választottam!

Az már csak hab a tortánt, hogy még magadnak is ellentmondasz. Először azt írod, hogy aki 100 alatt keres, az egy tanulatlan, léha ember, egy primitív betanult munkás; később meg írod nekem, hogy átlagos munkaerő (tehát egy primitívnél azért sokkal jobb) vagyok, szóval örüljek annak, hogy 100 alatt keresek :-)

Ezek után őszintén kívánom neked, hogy legyél maholnap rokkant, azok ugyanis mind 100 alatt keresnek (tudod, bármikor elüthet egy autó!). És akkor majd téged fognak ugyanúgy lenézni azok az emberek, akiket te így leszóltál, hogy lám-lám, a lónak is 4 lába van, mégis megbotlik, sőt a te lovad igencsak magas, onnan lehet jó nagyot pottyanni!

2012. aug. 15. 09:07
 39/43 Pj0tr ***** válasza:
69%

"nem a kommunizmusban élünk, hogy a munkásosztály luxuséletet éljen."

Luxus az, ha 1 helyett 15 milláért veszel autót.

Luxus az, ha 12 helyett 45 m2-es a konyhád.

És még sorolhatnám. A luxus az legyen luxus. Azzal nincs is probléma. Én senkitől nem irigylem az aranyburkolatú drágakövekkel kirakott telefont. Viszont az nem luxus szvsz, hogy nem hónap elejétől (hónap vége-4) napjáig éljenek az emberek. Nem luxus, hogy az alapszolgáltatásokhoz hozzá lehessen férni normális minőségben. Ha valaki hisz benne, hogy az űrtechnológiás cipő kényelmesebb és jobb mint egy sima bőrcipő és meg is engedheti magának akkor lelke rajta, viszont az már legyen alap, hogy nem full műanyag szarul ragasztott cipőt kell vennie nagyon sok embernek a tisztességes lábbelik helyett és azt is csak 2 évente engedhetik meg maguknak. Legyen már egy középút. Az egy dolog - ahogy a mondás is tartja -, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog, de gyakran a lehetőségtől is el vannak vágva, hogy feljebb kerüljenek. Nem arról van szó, hogy semmit ne kelljen érte tenni, mert pl az agyonajnározott celebeket semmibe se nézem. Hiába járnak audival, van nagy lakásuk, de semmit se tettek le az asztalra...

2012. aug. 15. 09:47
 40/43 A kérdező kommentje:

A munkaltatokat NEM erdekli a diploma ügyifogyik. . .

Csak az amit tudsz, amilyen jol beszelsz na meg a munkatapasztalat. Ha te csak egy nyomorusagos kozepiskolat vegeztel de van informatikusi munkatapasztalatod akkor teged fognak valasztabi a frissen vegzett egyetemet persze, informatikus helyett.

2012. aug. 15. 11:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!