Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Első randin ha beülünk vhova,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Első randin ha beülünk vhova, a férfi fizet, ugye?

Figyelt kérdés
Nincs sok tapasztalatom ilyen téren, és lesz egy randim a közeljövőben :) A srác be szeretne ülni valahova, ilyenkor automatikusan ő fizet, igaz? Vagy illik megkérdezni, hogy álljam-e a felét? :)
2012. jan. 16. 19:54
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:
Nekem az lenne a véleményem, hogy semmi gond, mindenkivel megesik, kifizetem én. És ha jól éreztem magam veled, lenne folytatás :)
2012. jan. 17. 18:51
 52/60 pqpqpq ***** válasza:
legalabb te rendes vagy kedves kerdezo :)
2012. jan. 17. 18:51
 53/60 anonim ***** válasza:

18:51

Az a válaszadó vagyok, akit agyon oltottál (80%). A félreértések tisztázása végett azért hozzátenném, hogy én is felajánlottam anno a vőlegényemmel való első randinkon (előtte nem nagyon volt...), hogy fizetek (mikor másodszorra került rá sor, első alkalommal még tény, hogy nem, de ez legyen a legnagyobb hibám), szóval abszolút félreértettél. Nem elvárom, hogy mindent a férfi fizessen, csak kicsit régimódi vagyok, és úgy véltem (akkor hibásan), hogy ha előhozakodok a fizetés témával, azzal még meg is sértem.

A sok mínusz pont meg talán túlzás volt, de nem szó szerint kell érteni, és nem az anyagiasságot kell leszűrni belőle. Csak sok férfiismerősöm van, aki előre lebeszéli a lánnyal, hogy akkor a randin felesbe megy, és ezt tartom túlzásnak. Remélem érthető voltam ezúttal.

2012. jan. 17. 21:51
 54/60 anonim ***** válasza:

50-es válazolónak: Nyilván kifizetném a cehhet, bárkivel előfordul az ilyesmi. De az megfordulna a fejemben, hogy szétszórt vagy, illetve hogy kapkodva, felkészületlenül indultál a randira. Az viszont nem, hogy le akarsz húzni.

47-es válaszolónak: Azért a kor alapján lehet valamelyest általánosítani... Maximum megállapítottam volna, hogy nem fedi teljes mértékben a feltételezéseimet.:D

Senki nem akar senkit lehúzni. És nem KELL fizetni a randiért. Itt a hozzászóló lányok többsége annyit mondott, hogy jól esik neki. Mindenki tisztában van vele, hogy a pénz nem fán terem, pont ezért tartjuk nagylelkű gesztusnek, ha egy fiú hajlandó áldozni ránk. De ha valaki nem akarja/tudja ez megoldani, nem muszáj olyan helyre menni, aminek van anyagi vonzata. Sétálni igenis szeretünk mi lányok; és egy kedves megjegyzés az öltözékükre, vagy az illatukra többet jelent annál, hogy meghív-e egy kávéra/fagyira/akármire. Ettől függetlenül örülünk annak is, és azért hadd ne legyünk már k.rvák, mert ezt még be is merjük vallani.

2012. jan. 18. 01:29
 55/60 pqpqpq ***** válasza:

21:51 valaszolonak

ezuttal meg lettel ertve

az 54 valaszolonak:

koszonom a valaszodat

2012. jan. 18. 13:29
 56/60 anonim ***** válasza:

„Itt a hozzászóló lányok többsége annyit mondott, hogy jól esik neki. Mindenki tisztában van vele, hogy a pénz nem fán terem, pont ezért tartjuk nagylelkű gesztusnek, ha egy fiú hajlandó áldozni ránk.”

Értem. Nekem meg jól esne, ha az első randin orálisan kielégítenétek. Mindenki tisztában van vele, hogy attól féltek a legjobban, hogy ribancnak néznek tizeket, pont ezért tartjuk nagylelkű gesztusnak, ha egy lány hajlandó egyből kötélnek állni.

„De ha valaki nem akarja/tudja ez megoldani, nem muszáj olyan helyre menni, aminek van anyagi vonzata. Sétálni igenis szeretünk mi lányok; és egy kedves megjegyzés az öltözékükre, vagy az illatukra többet jelent annál, hogy meghív-e egy kávéra/fagyira/akármire. Ettől függetlenül örülünk annak is, és azért hadd ne legyünk már k.rvák, mert ezt még be is merjük vallani.”

Érdekes, hogy ide csak jószívű, ártatlan kislányok járnak, akik szeretnek sétálni és nem kell rájuk költeni. Én is szeretek sétálni, sőt természetet járni, de nem hiszem, hogy ha már hetedszer is sétálni mennénk, ne húznád a szád, nem elégedetlenkednél és nem jönnél a sok hülye feminista baromsággal, hogy na ez is egy csóró szerencsétlen, hogy fog majd így az utódokról gondoskodni.

Még két kérdés. Akkor is elfogadod, hogy állja az egészet, ha nagyon jól tudod, hogy nem lesz második randi?

Szerinted egy férfinek nem esne néha jól, ha ti hívnátok el, ti találnátok ki a programot, ami esetleg még állnátok is?

2012. jan. 18. 19:06
 57/60 anonim ***** válasza:

"Érdekes, hogy ide csak jószívű, ártatlan kislányok járnak, akik szeretnek sétálni és nem kell rájuk költeni."

Nem, ide nem csak olyanok járnak. Viszont nyugodtan olvasd vissza a válaszokat, ehhez a kérdéshez nem voltak olyan hozzászólások, hogy "Ja, fizessen csak mindent az a barom, legalább ettem/ittam/moziztam egy jót ingyen, még ha nem is lesz semmi a dologból."

Szóval teljesen normális válaszok voltak; aki azt írta, hogy szerinte úgy szokás, hogy először a fiú fizet, az is hangsúlyozta, hogy később simán mehet felesben, vagy egyszer te-egyszer én rendszerben.

Hetedszerre én már nem hívom ilyen jelentésben vett randinak a találkozót. Az már akkor valami alakuló dolog. És ha addig nem zavart, hogy csak sétálunk, valszeg nem fogok ezen kattogni, ha amúgy minden oké. Elhívom magamhoz, hogy megnézzünk egy filmet. Pont ilyen szívesen megyek el hozzá is filmet nézni.

Ne tudd már jobban, mire húznám a számat, meg mire nem.

Első kérdésre nem tudok tapasztalatból válaszolni. Eddigi életem során 2 olyan randim volt, amin tudtam, hogy nem lesz belőle következő. Egyik esetben magunknak fizettünk; másikban senki nem vett semmit, Margit-szigetes sétálós buli volt. (Nem az volt a bajom a sráccal, hogy nem tömött meg fagyival, hanem a zsidó viccek, amik 2 órán keresztül ömlöttek belőle.) Többször is írtam (és a kérdezőnek is ezt tanácsoltam), én mindig felajánlom, hogy fizetem a részem. Tehát akkor is megtenném, ha tudnám, hogy többet nem szeretnék vele találkozni. Ha visszautasítja, nem erőltetném, nem mondanám, hogy "Jaj ne, fizetem magamnak, többet úgyse látsz." De ahogy mondtam, ilyen velem még nem volt, nem tudom pontosan, hogy kezelném ezt a helyzetet.

Második kérdésre a válaszom: de.

Attól tartok, hogy nem vetted figyelembe, hogy főleg a magam nevében beszéltem, és a válaszadó lányok hozzászólásait vettem figyelembe. Nem állíto(tta)m, hogy minden nő földre szállt angyal, és egyik sem pénzéhes. De a fordítottja sem igaz!

Remélem nem vagy ilyen rossz véleménnyel az egész nememről. Miközben a feminista jelzőt úgy használod (még csak nem is volt helyénvaló; egy feminista nem akar egy férfitól függni..), mintha az valami negatívum lenne; Te simán kiérdemled a hímsovinisztát, ami tényleg az.

2012. jan. 19. 15:18
 58/60 anonim ***** válasza:
0%
Jó, akkor kiérdemlem. Leszarom. Inkább vagyok az, mint egy gyangeakartaú papucs, aki mindent elnéz, csakhogy legyen már valakije. Nem vagyok rossz véleménnyel az egész nemről, de ha az ember csak ilyenekbe botlik, akkor elgondolkozik a dolgokon. Tudom, én keresgélek rossz helyen.
2012. jan. 19. 18:56
 59/60 anonim ***** válasza:
0%

"Mindenki tisztában van vele, hogy a pénz nem fán terem, pont ezért tartjuk nagylelkű gesztusnek, ha egy fiú hajlandó áldozni ránk."

És a nagylelkűségért mit kapok cserébe?

2012. jan. 21. 17:40
 60/60 anonim ***** válasza:

Remélem azóta már változott az utolsó véleménye, de nem szabad ennyire számítónak lenni. A koldustól mit kapsz cserébe? A lánytól egy képzeletbeli + pontot, aminek hosszú távon van "haszna". Pár száz Ft-ért önmagában senki nem fog orálisan meg sehogy sem kielégíteni viszont hosszú távon ettől sokkal értékesebbet nyerhetsz: a "szívét". Persze ez sem önmagában azon a kifizetett kávén múlik.

Nem emlékszem, hogy a mostani barátnőmmel hogy történt az 1. randi, de az ideális esetet én is úgy képzelem el, hogy a fiú jelzi, hogy fizetni szeretne, előveszi a tárcáját, közben a lány is, majd a fiú mondja a lánynak, hogy "hagyd csak", erre a lány szépen megköszöni, a fiú fizet. Első 1-2. randin ez így működik. (Nálunk 1 randi volt, 2 hellyel (cukrászda + mozi), úgy emlékszem mindkét helyen fizettem, utána már összejöttünk.)

Ezek után a fiú továbbra is jó, ha felajánlja, hogy fizet, főleg ha ő hív, de elfogadhatja már a lánytól a pénz felét.

Olyan kapcsolatba nem szabad belemenni, ahol a másik pénzéhes, de általában nem is nagy összegekről van szó, és az egész egy gesztus, szokás. Még olyan társadalomban élünk, ahol ez ugyan úgy hozzátartozik egy úriember viselkedéséhez, mint az ajtó kinyitása, vagy éppen hogy lehetőségeihez mérten elegáns/normális öltözékben jelenik meg (amire egyébként szintén költeni kell, és valahol az is arra szolgál, hogy "lenyűgözzük" a másik nemet).

25F

2016. dec. 1. 23:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!