Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Korábbi traumákról mikor érdemes beszélni? Hogyan ne ijesszem el?
Nem vagyok az a fajta lány, aki a múlton kesereg és életunt, sőt, sokáig nem is ismertem be, hogy ezek hatással voltak rám. De sajnos igen...
2 sráchoz volt életem során közöm, az egyikkel 18-20 éves korom között voltam együtt, hiába volt párkapcsolat, csak én voltam szerelmes, ő leginkább semmibe vett. Pl. ha beteg voltam, nem mehettem haza a közös albérletünkbe, mert "nem lesz miattam beteg". Ha megvolt, kint aludt inkább a kanapén, mert hogy szerinte a menstruáció az undorító. Ha összevesztünk valamin, elkezdte úgy körbehívni a barátait, szüleit és kipanaszkodni magát, hogy én a másik szobában voltam és tudta, hogy hallok mindent. A külsőmmel is mindig baja volt, nem elég kerek a fenekem, nekem naponta kéne edzeni menni, miért vágatom le a hajamat, nem tetszem neki szemüvegben, hordjam még este is a kontaktlencsémet. A végén kiderült megcsalások már csak a jéghegy csúcsa volt.
Rá fél évre ismerkedtem meg a második fiúval, ott komoly kapcsolatra az elején nem vágytam, egy baráti társaságba is kerültünk, viszont vonzódtam hozzá, ő is hozzám, ment egy ideig a macska-egér játék, kétszer felültetett, majd, mikor odajutottunk, hogy találkozzunk, randizzunk, ő közölte, hogy biztos nem fog megcsókolni, mert számára az túl intim, azt csak komoly kapcsolatban. Ezt nagyon megalázónak éreztem, mert előtte még én voltam az álmai nője, akiről sosem gondolta, hogy vele szóba állna. Hát igen, visszagondolva, nemhogy nem egy liga, de nem is egy sport voltunk. :D
Hiába látom már, hogy egy komplexusos, sérült kisfiú volt, egy 22 éves testében, nagyon a padlóra küldött a viselkedése, az, hogy szexre jó lettem volna, de arra nem, hogy megcsókoljon. Azért is esett rosszul, mert az önbizalmam az exem miatt amúgy is a béka feneke alatt volt.
Eltelt azóta már 1 év, ebben az évben teljesen magamra, az egyetemre koncentráltam, nem is akartam ismerkedni. Nem álltam készem, unaloműzésnek nem akartam, azért sem, hogy csak legyen valaki.
Viszont, most van egy férfi, aki elég kitartó volt az utóbbi időben, írogatunk már egy ideje, ismerem is személyesen a gyakornoki helyem miatt. Leinformáltam, teljesen normális és rendezett, közös ismerősünk azt mondta, hogy ő az a fajta úriember, aki mellett egy nő 100%-ban nőnek érzi magát. És tényleg, kétszer már hazahozott, kinyitotta a kocsiajtót, a bejáratig kísért, kellemes a társasága és kicsit olyan, mintha már ezer éve ismerném. Emiatt néha azt érzem, beszélhetek vele őszintén arról, hogy én amúgy jelenleg nagyon félénk vagyok. De megijeszteni sem akarom, hogy azt gondolja, tuti kattant vagyok.
Csak pl. félek, hogy neki sem fog tetszeni a testem, őt is zavarni fogja, hogy kicsi a mellem, striás a combom (szerencsére nem látszik nagyon). Vagy, hogy ugyanúgy nem jön el a randira majd, mint a 2. És tudom, ez paranoia, de félek.
Ezekről minek beszélni? Bocsi... szerintem az exekkel történt dolgokat, nem az új párunkkal kell megbeszélni. És azért ezek a dolgok azért nem annyira vészesen traumatikusak.
Ha problémád van magaddal, vagy szeretnél mégis a múltról beszélni, akkor szerintem pszichológussal kellene.
Szia!
Szerintem ne ezzel nyiss,de természetesen egy idő után érdemes előàllnod azzal, jelenleg mi okozza a bizonytalansàgodat.Jó,ha ezzel azért tisztàban van,ha tudja,mi zajlik benned.
1 folyt.
Ha félénk vagy, akkor meg csak mond hogy kicsit félénk vagy és hogy nem szeretnél sietni a dolgokkal.
Mindenkinek van olyan dolog, amit nem szeret a testén. Így is biztos jó leszel, ne aggódj:)
Nem, nem, nem, te hazudsz magadnak és ez a baj! Nagyon fiatal vagy és még nagyon nincs önismereted, az látszik!
"az önbizalmam az exem miatt amúgy is a béka feneke alatt volt."
Nem hiszem el, amit írsz. Nem az exeid miatt vannak a problémáid! Ugyanis, ha te egy egészséges, támogató, érzelmekről és önbecsülésről beszélni tudó családban nőttél volna fel, te soha nem szeretsz bele ezekbe a pasikba, és soha nem szánnál rájuk időt és a fejedben meg se fordult volna, hogy veled van a probléma!
A gyerekkori traumáidat ne az éppen még el se kezdődő érdeklődővel beszéld ki!Ne azzal akard elérni, hogy jól bánjon veled, hogy elmondod, hogy előtte milyen sz-rokat ENGEDTÉL MEG tenni magaddal! Erre való egy pszichológus, ha neked emiatt bizalmi problémáid vannak!
Az új érdeklődőnek a viselkedését figyeld, azt figyeld, hogy következetesen bánik-e veled! Azt figyeld, hogy Te jól érzed-e magad vele! Azt figyeld, hogy bánt e téged, vagy felemel! De ne azért tegye ezt, mert te jól kibeszélted magad, és EMIATT tudja, "mi a dolga"! Tudnia kell magától, hogy kell jól bánni egy nővel, és ha nem ezt teszi, szakítsd meg vele a kapcsolatot, NE menj bele abba, hogy példálózol, hogy mennyire rossz volt neked, és EZÉRT ő legyen jobb! Vagy magától jó lesz, vagy ne állj szóba vele! Szerezz önbecsülést, húzd meg a határaidat, és azt engedd közel, aki szeretettel fordul feléd! Neked ezt kell megtanulnod! Ha egyedül nem megy, fordulj segítségért!
6
Én is az 5-ös válaszadóval értek egyet. Van, amiről tényleg nincs értelme beszélni és nem is kell.
Ha tudnád is, hogy megcsalás miatt féltékeny, a tényeken az sem változtatna. Tök mindegy ki mi miatt olyan, amilyen. Mindenkinek voltak (vagy lesznek) csalódásai. Csak az számít, hogy nekünk így jó-e a helyzet.
Plusz azt sem jó erősíteni a másikban, hogy mi ilyen nebántsvirágok vagyunk. :/
A legjobb azzal lerendezni, hogy volt ami volt a múltban Volt jó is, rossz is, de itt vagyok.
Ha nem vagy lerendezve a múlttal, akkor tuti elő fog még jönni hasonló probléma. Emiatt lenne jó szakemberrel erősíteni.
4-es, a családommal semmi probléma. Számíthatok rájuk bármiben, érzelmileg és anyagilag is, a mai napig.
Az exem sem volt mindig olyan, amilyen, de mire ezek elkezdődtek, én már halál szerelmes voltam és ha azzal állított volna haza egy nap, hogy megölt valakit, még a hulla elrejtésében is segítettem volna neki.
A szüleim rengetegszer beszéltek velem erről, de a szememben akkor ők voltak az “ellenségek”, azok, akik rosszul látják a helyzetet és biztosan tévednek.
Pont azt szeretném elkerülni, hogy a korábbi traumák miatt felvegyen egy szerepet. Emiatt is született meg a kérdés, hogy mikor lenne érdemes ezeket említeni neki.
Ő nem olyan, mint az exem, bár ugye, az exem sem volt mindig olyan. De pl. múltkor beteg voltam, hozott nekem goody bag-et, levest, sütit. Kérdezte, van-e mindenem, mert szívesen hoz bármit, akármikor, csak szóljak és jön. Akár, ha gyógyszer kell, akár, ha megkívánok valamit. Szóval nem az volt, hogy akkor nem áll velem szóba egy hétig, mert kb. használhatatlan vagyok. Eljött, és úgy viselkedett, mintha semmi bajom nem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!