Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek, mit szólnátok hozzá ha úgy próbálna valaki udvarolni nektek, hogy amíg dolgoztok addig a parkolóban álló kocsitok szélvédőjén hagy a hódoló egy szál virágot/kis ajándékot?
Esetleg valami kedves idézet, vagy mondat is lenne mellette.
Viszont név nélkül, hogy legyen benne egy is csavar, izgalom. Ne legyen túl egyertelmű és egyszerű.
Mi a véleményetek?
Azok után, hogy Angliában egy áruház parkolójában, fényes nappal megerőszakoltak egy nőt a múlt héten, szerintem van okuk a nőknek aggódni, igen.
Plusz te egy nőt gondoltál így meglepni. Megkérdezted, mit gondolnak a nők. Mindannyian elmondták, hogy ez para és abszolút nem jó meglepetés. Néhány (egy?) férfi pedig azt bizonygatja, hogy az óvatos nők paranoidok, hát... Nem tom. Azért én inkább mást találnék ki, na. Asszem.
"Néhány (egy?) férfi pedig azt bizonygatja, hogy az óvatos nők paranoidok, hát... Nem tom"
Egy, én írtam neked. Szerintem a paranoiások a paranoidok, az óvatosak meg óvatosak. Te bizonygatod, hogy a kettő ugyan azt jelenti mondván te csak óvatos vagy.
"Problem solved, nem öltek meg, nem dugtak meg."
Nemi erőszak. Ne keverd a dugással.
A pasinak írok, aki szerint túl paranoiásak vagyunk, képzeld bele magad a mi helyzetünkbe.
Képzeld el, hogy egy olyan világban élsz, ahol csak pasik vannak. Vannak a "sima" pasik, mint te, és vannak nagy általánosságban a nagydarab, erős, tesztoszterontól dagadó, hiperszexuális pasik.
Ezt azzal párhuzamos, hogy a nők anatómiailag jellemzően kisebbek és gyengébbek (nehezebben építenek izmot, kisebb a tüdejük és a szívük, satöbbi), illetve kevésbé is szex-orientáltak. Csak a félreértések elkerülése végett, sok perverz és sok kevésbé szex-orientált pasi van, persze, de ők vannak kevesebben. Evolúciós okokból szimplán jobban érdekli a pasikat a téma.
Na, szóval vannak a Simák és a Nagyok, mint a két nem. A Nagyoknál nem ritka, hogy igyekeznek bedobni magukat, sajnos nem mindig ideális módon ("jó a sgged", "szúrnálak", "mutassak valami nagy vastag dolgot?")
És van pár olyan, aki nagyon, nagyon akar dugni egy Simával - ha tetszik neki, ha nem. És képes levadászni a sötétben egyet, csak egy ürítés erejéig.
Persze nagyon sok normális, kedves Nagy van, de akad köztük degenerált is.
Egy Nagy simán leszorít, nem sok esélyed van ellene, ha összeverekedtek. Sokszor gyorsabbak is (nagyobb tüdő, nagyobb szív, jobb izomzat...) szóval az se garantált, hogy el tudsz menekülni.
Te is gyakran hátrafordulnál, ha egy sötét utcán kéne végigmenned egy ilyen világban.
Persze, nem fosunk tőletek. Nem megye át az utca túloldalára, ha egy asi jön velem szemben. Ha az utcán megkérdezi, hogy merre van az XY utca, örömmel segítek. Ha látom, hogy elejtett valamit, utána szaladok vele.
De a sötétben, kihalt helyeken bizony a szemem sarkából figyelem, ha egy pasi a közelemben van.
Tudom, hogy nagy eséllyel ő is csak egy sima ember, mint én, és csak hazafele igyekszik.
De igen, inkább leszek egy kicsit túlaggódós, mint hogy holnap szalagcímre kerüljek, vagy a Rendőrség "Eltűnt" rovatába.
Ahogy előbb is mondtam: ha orosz rulettet játszatnak veled, akkor hiába csak egy tárhely veszélyes a hatból, attól bizony még félni fogsz az életedért.
#53 "Szerintem a paranoiások a paranoidok, az óvatosak meg óvatosak."
Az a helyzet, hogy nem te döntöd el. És amég akadnak ilyen esetek, hogy nőket rángatnak el, erőszakolnak meg, addig én óvatos leszek, és lehet, hogy neked ez túlzás, de nem a te véleményedtől teszem függővé, hogy milyen biztonsági intézkedések szükségesek számomra. Mert ezzel én veszíthetek. Egyszer leszek "lazább", és máris áldozat lehetek. Én ezt veszíthetem. Te semmit nem veszítesz azzal, hogy le paranoid skizofrénezed a nőt, aki nem akarja, hogy megerőszakolják, semmit nem veszítesz.
"Nemi erőszak során általában megdugnak."
Nem, nemi erőszak során megerőszakolnak. A dugás szinonima a szexre. A szex beleegyezéses. A nemi erőszak nem.
"A pasinak írok, aki szerint túl paranoiásak vagyunk, képzeld bele magad a mi helyzetünkbe."
Bele szoktam. Mások is. Amikor ebből a nézőpontból kiindulva pedig tanácsot adok/adunk a helyzet megoldására, kezelésére, elkerülésére a jövőben, hogy ne történhessen újra ilyen, akkor azt szoktátok áldozathibáztatásnak nevezni. Én nem az a fajta vagyok, aki kaján lenézéssel kérdéseket tesz fel "höhöhh mé' mentél oda?", "Mé úgy öltöztél fel?". Én az a fajta vagyok aki azt javasolja, vetess látleletet, tegyél feljelentést, ha ebből kicsúsztál, akkor szakember és kerüld az olyan helyzeteket, amiben ez előfordult veled. Ha ez kivitelezhetetlen, akkor legyen a, b, c, d, stb terved, hogy kezelhesd vagy csökkenthesd a kockázatot.
Elképzelhetem a világot amit leírtál nekem, de engedtessék meg ne úgy élnem, mintha abban a világban élnék, mert egyrészt nem abban a világban élek, másrészt az egy qrva szar élet lenne. Nem kívánom magamnak és neked sem. Te sem abban a világban élsz egyébként, max fejben, de ahogy mondtam, az nem jó élet.
Persze, hogy nem én döntöm el, és ti sem, akárhogyan csűritek csavarjátok a szavakat eldöntötték ezt már helyettünk.
Óvatosság: "Veszélyes helyzet kerülése; elővigyázatos körültekintés, egy kényes vagy kockázatos helyzet, alkalom kivédésére vagy kezelésére."
Pl: Én is ügyelek a biztonságomra, óvatos vagyok. Körülnézek mielőtt átmegyek az úton, bekapcsolom a biztonsági övem, nem mászkálok kétes környéken se este se nappal, nem iszom, tömegben a zsebretett kezem a tárcámon/telefonomon, kerülöm a FELESLEGES konfliktusokat, nem provokálok senkit, nálam erősebbeket meg végkép nem, nem hordok olyan ruhát, amik zavarnak vagy korlátoznak a mozgásban stbstb.
Paranoia: "A paranoia vagy üldözési mánia túlzó és irracionális szorongás vagy félelem, ami gyakran az üldözöttség érzésében nyilvánul meg."
Pl: Eladni mindenemet és várni a szíriuszi magyarokat, paranoia. Frekventált helyen délben kávémeghívást visszautasítani attól tartván, hogy elrabolnak és megerőszakolnak szintén az.
Amit írtál, hogy fogod a virágot cetlistül mindenestül és eldobod a francba és azonnal elhajtassz, az nem paranoia. Amit levezettél az egyszerű helyzetből amit a kérdező írt, az a paranoia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!