Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A legtöb nőnek miért olyan csúnya az arcbőre a testéhez képest?
Nekem is "kráteres" a bőröm, azaz tágak a pórusok, hajlamosabb mitesszerre, pattanásra a ciklus bizonyos részein. Nos, így 34 évesen elmondhatom, hogy nem tudok vele mit csinálni. Millió kencét, kezelést próbáltam ki, igen, bőrgyógyász által felírtat is. Odáig jutottam mára, hogy nagy, feltűnő pattanásom ritkán van, mitesszerek, tág pórusok viszont igen. 1 méterről nézve vállalható a bőröm, közelről meg "lyukacsos", még akkor is, ha van rajtam alapozó. Ez van, ezzel egy doki sem tudott mit kezdeni, megmondták, hogy ez bőrtípus kérdése. Ennek ellenére azért mondjuk sosem volt gondom a pasikkal, és mivel láttam párat közelről, első kézből tudom, hogy nekik is vannak bőrproblémáik, ez nem azon múlik, hogy nő vagy férfi az illető.
Viszont annyiban igaza van az előttem szólóknak, hogy bár vannak "tökéletes" bőrű nők, közel sem annyi, mint amennyit gondolnál a retusált fotók alapján. Konkrétan szerintem még a 10%-kal is sokat mondok.
Emberek PÓRUS nem pedig PÓLUS! Jézusom.. Az a mágnesnél van, a bőrön pedig PÓRUS van:)
És igen, ezzel születik az ember. A szőrrel is, amik egyébként pihék. És nem, sminkkel nem ugyanolyan, ha jól csinálja. Az enyém is borzalmas "kráteres", SEMMI sem változtatott rajta, semmilyen hámlasztás vagy krém, pedig mindent kipróbáltam. Van egy szuper termék, úgy hívják, hogy "primer", az feltölti pórusokat, segít őket elfedni, arra kell alapozni, és babapopsisima lesz:)
Nem, nem a smink miatt van, a hormonok/genetika miatt van, nekem már 12 évesen is ilyen volt, amikor beindultak a pattanások, és a kozmetikusos nyomkodás csak rontott rajta.
Azt mondják a kicsit magasabb férfihormon felelős az ilyen bőrért(az ilyen bőrű nők általában vékonyabbak és szőrösebbek is), de nem tudom, mennyi igazság van benne. Változtatni nem lehet rajta.
És igen, az arc bőre mindig sötétebb és más állagú, mint a test többi részén. Én is utálom, szerintem is csúnya, de nem lehet vele mit kezdeni.
Köszönöm szépen a javítást! Igen, én írtam el a pórus szót helytelenül pólusnak. Igazad van, én nem figyeltem (pedig tudom), pedig nekem is sok bajom van a bőrömmel, minden nap kezelem is különféle szérumokkal.
"És még csak nem is kezelteti,"
És te azt honnan tudod?
Ha látnád az én bőröm, valószínűleg rólam is ezt mondanád, pedig minden lehetséges dolgot elkovetek a bőröm apolasaert amit a penztarcam enged.
És mégse tökéletes a bőröm. Vannak miteszereim, néha pattanasaim, sötét foltok a pattanások után.
Mindez úgy hogy nagyon tudatosan próbálom ápolni a bőröm.
Az egy dolog hogy neked nem tetszik, de hogy ezért egyből így minositedz valakit az paraszt dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!