Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Előny, vagy hátrány, ha egy férfi inkább személyesen, élőben szeretne bemutatkozni internetes társkeresésnél?
Höhö, túl sok szar randim volt már ahhoz, hogy erre igent mondjak. Akivel nem tudunk úgy chatelni, hogy alig várjam, mikor láthatom vagy mikor válaszol, azzal menjen a halál bárhova.
Tekintve, hogy a kapcsolataimban nagyon nagy hangsúlyt kap az írásbeli kommunikáció egyébként is, jobban jár a másik, ha tud velem írásban is humoros, kedves és érdekes lenni...
"Egyszerű óvatosság! Nem vagyok benne biztos, hogy csak az adott személy olvassa"
Érdekes, hogy másokat vádolsz azzal, hogy nem őszinték, mikor erre nem válaszolsz, csak hallgatsz. Később keverted bele a metakommunikációt, engem az érdekel, itt miről beszélsz.
"Engem nem zavar, ha miközben beszélgetünk, a szemembe néznek. Láthatják, hogy őszinte vagyok.
Talán azért ódzkodsz a személyes talitól, mert te nem vagy őszinte?"
Olyannyira nem ódzkodok, hogy soha nem voltam semmilyen online társkeresőn fenn. De, soha nem ismerkednék olyannal, aki képtelen írásban jól megnyilvánulni, vagy látatlanban is attól retteg, hogy a köz számára tök érdektelen infókat osszon meg. Ha árnyalni szeretnéd a mondandód, ott vannak a hangulatjelek, amiket erre találtak ki. A szemkontaktusos cuccot pedig nem is értem. Attól nem leszel őszintébb, hogy szemtől szembe nyilvánulsz meg. És nem is bíznék benned jobban. De, ha mégis ez a mániád, ott a már említett videó hívás, ahol van hanglejtés, mimika, gesztusok, átjön a beszéd stílus stb.
Ami a metakommunikációt illeti, legalább olyan fontos, mint a verbális megnyilvánulás. De lexarom a menő metakommunikációt, meg az őszinte szembe nézős beszélgetést, ha alap dolgokban nem passzolunk. Eleve tök fölösleges a körítés, ha nem akarsz gyereket, napi 12 órát dolgozol, vagy hetezel valahol, ha utálod az állatokat, vagy a tipikus kinn a helye típus vagy, vagy ha vegan vagy, esetleg politikai fanatikus, hívő stb. Ezeket tisztázni kell. És ezek nem intim kérdések, amiket óvni kell, mint a Szent Grált. Ha valaki mégis ennyire üldözési mániás az se baj, csak azt is jó időben megtudni, mert szintén fölösleges hozzá a metakommunikáció. Mert azzal együtt is kizáró tényező. Ezért kell az online kommunikáció a találkozó előtt. És ezért ragaszkodnak hozzá az emberek.
"Érdekes, hogy másokat vádolsz azzal, hogy nem őszinték, mikor erre nem válaszolsz, csak hallgatsz. Később keverted bele a metakommunikációt, engem az érdekel, itt miről beszélsz."
Nem vádolok senkit azzal, hogy nem őszinte, csak egy kicsit bizalmatlan vagyok az ismerkedés elején. Az a lényeg, hogy én azt szeretem, ha csak az adott személy beszélget, kommunikál velem, nem pedig a háttérből egy komplett "team"! Magyarán, nem szeretem, ha kipletykálnak a hátam mögött!
Tudom jól, mi férfiak is éppen elég pletykásak vagyunk, viszont én ilyen dolgokat soha sem osztom meg a barátaimmal, mert ez intim, ez kizárólag az én dolgom!! Egy személyes találkozó éppen azért jó, mert ott csak az adott személlyel beszélgetek, nem az egész baráti körrel!
Egyébként köszönöm a válaszaitokat! Sok olyan kérdésemre kaptam bennük választ, amire az utóbbi netes társkeresési kudarcaim után felmerült bennem!
Nem árt néha, ha az ember kicsit magába száll ilyenkor és belátja, hogy van még hova fejlődni. Ezért is fontos a kellő önismeret!
Még valami eszembe jutott: a jobbféle netes társkereső oldalakon ezért vannak személyi adatlapok, amiket illik őszintén kitölteni!!
Itt szerepel, hogy milyenek a külső és belső tulajdonságaid.
Dohányzol-e, akarsz-e gyermeket, szereted-e/van-e háziállatod, stb.stb.stb..
Tehát, ha írnék neked egy levelet, akkor nyilván megnéznéd az adatlapomat. Alap információk szerepelnek rajta. Ez már egy igen releváns szűrő, hogy megfelelek-e az elvárásaidnak. A másik fontos dolog, hogy az is szerepel, hogy én kit és milyen tulajdonságút keresek. Nyilván, ha írnék, csak olyannak írnék, akivel véleményem szerint passzolnánk!
De az adatok tömkelegétől még mindig nem leszel szimpatikus, nem jelenti azt, hogy tudunk beszélgetni, stb.
Szerintem sokkal jobban járnál, ha jegelnéd ezt a társkeresős dolgot, és inkább személyesen próbálnál ismerkedni, sokkal inkább a te asztalod.
Ha a randi után kibeszélnek, az nem engem minősít, viszont akkor és ott, amikor személyesen beszélünk, látni fogom a reakcióit a kérdéseimre, meg a válaszaimra! Ne feledd, az ember nem csak a szájával beszél, hanem nonverbálisan is! Csak személyes beszélgetés során derül az ki, hogy az illető mennyire hiteles! A szavai és az egyéb cselekedetei(testtartás, mimika, gesztikuláció, hangsúly, stb.)mennyire fedik egymást!
Most már érted, hogy mire gondoltam?
Részben igazad van, viszont az online térben sokkal nagyobb a lehetőség, sokkal több személlyel tudok megismerkedni, mint egy viszonylag szűk körben, ahol a potenciális jelöltek elég hamar elkelnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!