Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Baj, ha megmondom, hogy nem vagyunk azonos szinten?
23 éves orvostanhallgató vagyok. Magamat egy nagyon ambiciózus valakinek mondanám, sok tervem van a jövőt tekintve, folyton pörgök és mindig azon jár az eszem, hogy hogyan tudnék még többet elérni az életben.
Korábban sok olyan fiúval ismerkedtem, akik nem járnak egyetemre, nem akarnak az élettől nagyon semmit. Mostanra jutottam el arra, hogy nekem egy diplomás, ambiciózus valaki kell, mert sajnos nagyon sokszor megmutatkozott a "szintbeli" különbség. Az utóbbi időben próbálkozott nálam egy srác, aki még a középiskolát sem fejezte be, és egy gyorsétteremben dolgozik most. Aranyos srác meg érdeklődő, de annyira primitív.. Megmondtam neki kedvesen, hogy én egy más típusú valakit keresek, erre a fejemhez vágta, hogy milyen nagyképű vagyok és miért hiszem magam jobbnak mint ő...
Ezen persze össze is vitatkoztunk, de azért bántó volt amit mondott. Őszintén szólva nem érzem soknak ha azt kérem a másiktól, hogy legalább annyit tudjon felmutatni mint én. Orvos leszek, nem tudok mit kezdeni egy olyannal, aki egy gyorsétteremben képzeli a jövőjét és ő köszöni szépen, jól elvan. Ha ezt azonban az ember hangoztatja, akkor mindjárt elhordják mindennek.
Egyébként nem tartom magam nagyképűnek, viszonylag gazdag (de nem orvosi) családból származom, ennek ellenére viszont évek óta dolgozok nyaranta árúfeltöltőként, ahol imádom a munkatársaimat. Soha senki sem szoktam lenézni, de úgy gondolom, hogy a párválasztásnál az embernek meg kell gondolnia hogy kivel jön össze.

Ne etessétek, süt a soraiból a trollkodás.
Ne csináljátok már, hogy nem tűnik fel.

Szerintem sem rossz nincs abban, hogy azt hiszed nem vagytok ugyanazon szinten.
Képzeld el, az élet rengeteg különböző szintből áll, ebből csak egy a karrier. Megmondhatod(normálisan), hogy számodra ez fontos és kész..Bár nem tudom, orvos vagy, híres doki akarsz lenni, akiről cikkeznek vagy mezei bőrgyógyász, akire senki sem emlékszik, mert "csak" egy orvos?
Lehet a srácnak étterme lesz, mert ebben tud kiteljesedni, és az ő kiteljesedés felé vezető útjából már kevesebb van hátra, mint a tiédből, hisz te még nem is dolgozol a szakmádban, és jódarabig nem is fogsz teljesértékűen. Lehet már van pármilliója és gyűjti a tapasztalatokat a munkahelyén..
Vagy a pénz érdekel?
Esetleg a presztízs?
Amúgy az átlag emberek iqja MOn 100-125 közé esik, le a kalappal az előtt, aki pár pontnyi különbséget belő teszt nélkül, gyanítom mindketten 115 körül lehettek..
A tudás, amit felhalmoztok és a képességek, amik kellenek eltérőek, biztos te nem bírnád a nyomást a szélsőséges melegben, a gyorsaságot, a csapatmunkát..
Szóval nem nagyon lehet ezek alapján összemérni titeket.
Amúgy számomra is fontos az ambíció, mivel bennem nincs, megelégszem a közepes irodai munkámmal. Ellenben simán eltekintek olyanoktól, amiket én tudok hozni, a srác meg nem..

Kérdező azért az intelligencia nem egyenlő egyetem. Normális szakra járok, közgazdaságtudomány tanulok (jó persze, nem egy orvosi), alapvetően normalisak az emberek. De némelyik OLLLYAN sík hülye hogy nem tudom hogy vették fel. És tudom hogy máshol is vannak ilyenek. Tehát ez nem csak intelligencia függvénye, mert van aki kevésbé intelligens de mondjuk szorgalmas, jól tud tanulni. De közben meg lehet hogy alapvető dolgokat nehezen lát át..
A kérdésre: nekem is kicsit nagyképűnek tűnsz az írasod alapján (ezt ne vedd sértésnek) ugyanakkor mindenkinek joga van ahhoz hogy olyan párt keressen amilyet szeretne. Én is -bevallom őszintén- szívesebben ismerkedek egyetemistákkal/diplomásokkal. De azt is tudom hogy ahány ember, annyi életút. Van olyan ismerősöm (aki egyébként egy csodálatos ember), az egyetemen ismertem meg, de ő pl nem fejezte be, mert közben szinte végig dolgozott, kevés ideje volt tanulni és ìgy úszott neki a dolog. Most is vendéglátásban dolgozik, de imádja. És nem nézem le azért mert nem fejezte be. Van ilyen is.

Fent voltam elittárson egy darabig :D csak középfokú végzettségem van viszont vagyok annyira értelmes, hogy ez nem tűnik fel a partnernek amíg nem kérdez rá.
Volt egy csomó olyan, hogy érezhető volt ha lenne bármilyen diplomám és egy büdös nagy bunkó lennék nagyobb esélyem lenne :DDD
Kérdező:
Nem baj ha megmondod csak ne skatulyázz be senkit szimplán végzettség alapján.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!